Haaland, Bruno a… Kam na dobré jídlo v Manchesteru?

3 minuty čtení

Aktuálně nejlepší tým světa sídlí v Manchesteru. Tamní Citizens vyhráli anglickou Premier League, Ligu mistrů i Mistrovství světa klubů. A na druhém konci města sídlí zase slavní Rudí ďáblové – United. Chystáte se vyrazit na severozápad Anglie za tím nejlepším fotbalem? Pak pro vás máme pár tipů, kam vyrazit za dobrým jídlem!

Sledujte nás i na našich sociálních sítích Facebook Instagram – Tik-Tok

Naše zájezdy za fotbal, to není jen 90 minut běhání za kulatým nesmyslem. S našimi zkušenými průvodci navštívíme nejhezčí místa ve městě, dáme si něco dobrého k jídlu, popijeme na baru s místními fanoušky, zazpíváme si chorály a až pak jdeme obdivovat třeba Kevina de Bruyneho nebo Bruna Fernandese, pokud holdujete rudé části Manchesteru.

Ezra & Gil

Každý správný den s Premier League je třeba začít pořádnou anglickou snídani. My můžeme vřele doporučit z ulice možná nenápadný, ale jak vejdete dovnitř, tak naprosto dokonalý podnik EZRA&GIL. Najdete tu anglickou klasiku – vejce, fazole, klobásky, slaninu nebo třeba palačinky.

Pochutnáte si, ať máte rádi slanou, nebo sladkou snídani – my jsme pro vás pochopitelně raději ochutnali obě verze. 🙂 A přiznávám, že až půjdu do Ezra&Gil příště, tak nebudu vědět, na co ukázat. Francouzský toast za 11,50 liber, vejde Benedikt to samé, klasická anglická snídaně za 12,50 liber. Tuhle volbu vám rozhodně doporučujeme – 4,5 hvězdiček z 5, to už je v Anglii vysoká známka kvality.

Pitmaster BBQ & Smokehouse

V době oběda už jsme v zápasový den ve městě. Popíjíme pivečko, občas si dáme něco ostřejšího a už se necháváme unášet fotbalovou atmosférou. Na jídlo nemáme takové pomyšlení, ale znáte to: „Nějakou prasárnu na zub bych si dal.“ Tak pak je jasnou volbou Pitmaster BBQ & Smokehouse.

Hranolky nebo burgery s božským trhaným masem, pečený brisket, hromada sýrové omáčky, jalapeňos papričky. To všechno tady najdete a chuťové pohárky budou v sedmém nebi. Doporučujeme třeba pomalu pečený brisket na hranolkách se sýrovou omáčkou za 13 liber. Né nadarmo má tento podnik na Googlu hodnocení 4,7 hvězdiček z 5.

Hawksmoor Manchester

No, a co teď… Máte volný den, kdy si chcete dát něco opravdu dobrého? Nebo jste zvolili trochu jiný program a máte chuť před zápasem na pořádný flák masa? No jasně, přece neodjedete z Velké Británie, aniž byste si dali pořádný steak. Angličané a červené maso, to prostě patří k sobě. Tahle kombinace funguje po staletí a potvrzuje to také klasická steaková restaurace Hawksmoor Manchester.

Zajímá vás i teď hodnocení v recenzích? No jasně – 4,7 hvězdiček z 5. Nebojte, my máme dobré jídlo stejně rádi jako vy a nic špatného bychom vám nedoporučili. V Hawksmooru dostanete na výběr snad ze všech druhů steakového masa, k tomu dostanete zdarma omáčku dle vlastního výběru a můžete si přidat ještě jakékoliv přílohy – klasický anglický pečený pudink, hranolky, špenát, houby nebo třeba restovanou zeleninu na másle. A o víkendech tam narazíte i na cenově výhodnější menu.

Manchester: Dobré jídlo a ještě lepší fotbal

Udělali jsme vám chutě? Chtěli byste vyrazit na fotbal do Manchesteru a při té příležitosti navštívit i tyto vyhlášené podniky? Z naší nabídky doporučujeme: