Fotbalová dovolená aneb Liga národu na jihu Evropy!

píše David Zlomek
3 minuty čtení

Los Ligy národů přihrál české reprezentaci vskutku luxusní soupeře. A termínová listina bodne jakbysmet! Přibližně v půlce června zamíří Schick a spol. do nádherného Lisabonu, kde vyzvou i Cristiana Ronalda, o pár dnů později se střetnou se Španěly na stadionu v Malaze.

Lákadlo číslo jedna? Naprosto jasné. Cristiano Ronaldo zápasy nevynechává, a už vůbec ne v národním dresu. Portugalsko je navíc v euforii, přes zrádnou baráž se dostalo na světový šampionát, kde bude patřit k favoritům.

Ronaldo, Bruno Fernandes, Diogo Jota, Bernardo Silva a další hvězdy si střet v Lize národů, jenž se odehraje v domácí aréně Sportingu, nenechají ujít.

K tomu všemu Lisabon. Město, do kterého zasahuje Atlantik, je známé i díky malebným žlutým tramvajím, které vás zavedou třeba do historické čtvrti Alfama. Skvělý výhled na město budete mít ze sochy Ježíše Krista, jenž dohlíží na celé město. Mimochodem, i s podstavcem je socha třikrát vyšší než ta v Rio de Janeiru.

Významnými památkami je i Belémská věž na pobřeží oceánu nebo závěsný most spojující obě části města, jenž je k nepoznání od svého dvojčete v San Franciscu.

La Rosaleda, tedy stadion, kde se odehraje další atraktivní zápas, je jednou za mnoha míst, které se na jihu Španělska vyplatí vidět.

Samotné město Malaga je oblíbeným místem nejen turistů, ale i domácích Španělů. Jedná se o krásné historické město, které proslavil například umělec Pablo Picasso. V Malaze pochopitelně najdeme nejen jeho muzeum, ale i řadu galerií či výstav.

A co dál? Stačí vyjít na slavný hrad Gibralfaro, z něhož perfektně dohlédnete všude tam, kam by měly mířit vaše další kroky. Ať už půjde o katedrálu Nuestra Señora de la Encarnación, býčí arénu La Malagueta či nádhernou pláž, která nese stejné jméno.

Rozhodně se vyplatí navštívit i Gibraltar, který se nachází kousek od Malagy. Pokud se tak rozhodnete, je nutností výjezd na Gibraltarskou skálu. Pokud budete mít štěstí, uvidíte až do Afriky!

Kapitolou samu pro sebe je pak španělská reprezentace. La Roja zažívá částečnou generační obměnu. Nástup nové generace vede například Pedri, jenž už je právoplatnou hvězdou Barcelony. Osu týmu dotvořuje mladý stoper Pau Torres či jeho jmenovec z útoku Ferran.

Příjemné teplíčko, pobřeží Středozemního moře, hvězdy světového fotbalu a parádní cestovatelský zážitek? Do toho podpora českého národního týmu? Takový zážitek si nechcete nechat ujít! Vydejte se s námi na letecký zájezd na exkluzivní dvojutkání doplněné poznáním krásy obou zemí z Pyrenejského poloostrova.

Podrobnosti o zájezdu ZDE » Dvojzápas v Lize národů: Portugalsko – ČR, Španělsko – ČR (letecky)