FA Cup píše i letos zážitky na celý život. Buďte u toho!

3 minuty čtení

Zápasy FA Cupu mají své nezaměnitelné kouzlo. Cítíte to na tribunách při každém takovém utkání. Nebývá nouze ani o překvapení, kdy trpaslík z nižší soutěže porazí velkého favorita. Právě takové zápasy nám ukazují, jak krásný fotbal je a proč ho milujeme. A výjimkou není ani letošní ročník, kdy se do Wembley podívá i účastník druhé nejvyšší soutěže. Buďte u toho s námi!

Sledujte nás i na našich sociálních sítích Facebook Instagram – Tik-Tok

Manchester City, Manchester United, Chelsea Londýn a Coventry FC. To jsou jména čtyř semifinalistů letošního ročníku nejstarší klubové soutěže na světě FA Cupu. Už v tom je úplně všechno, díky kouzlu FA Cupu se mohou ucházet o titul v pohárové soutěži jak největší favorité, tak týmy, které v aktuálním ročníku nemají výkonnost na boj o ligový titul, nebo třeba úplná senzace z nižší soutěže.

Skončí druholigová pohádka na Manchesteru United?

Coventry je aktuálně těsně pod hranou postupu do play off o Premier League. Patří tedy k lepšímu průměru Championshipu, ale v pohárech dělá díru do světa. Parta trenéra Marka Robinse už během své pohádkové cesty vyřadila Oxford United, Sheffield Wednesday, Maidstone a naposledy dokonce prvoligový Wolverhampton. Zápas nabídl dechberoucí drama a neuvěřitelné obraty. Coventry postoupilo po výhře 3:2 díky dvougólové otočce v nastavení.

Nyní čeká tento skromný klub semifinále ve Wembley proti Manchesteru United. Pro jednoho jeden z největších zápasů historie, pro druhého šance, jak napravit rozpačitou sezonu. Druhé semifinále pak obstarají trápící se Chelsea a naopak rozjetý obhájce trofeje z loňského roku Manchester City. To všechno můžete zažít právě v Londýně, městě fotbalu, které nabízí spoustu atrakcí a zážitků na celý život.

Proč vyrazit na FA Cup?

  • Cenová dostupnost – Vstupenky na FA Cup jsou o poznání levnější než na Premier League, což se projevuje i na cenách kompletního zájezdu. Třeba utkání Chelsea – Cityzens v FA Cupu vyjde fanoušky anglického fotbalu mnohem levněji, než pokud by chtěli navštívit tento zápas v rámci Premier League.
  • Historie a prestiž – FA Cup má dlouhou historii, sahající až do roku 1871. Vyhrát tuto soutěž je považováno za prestižní úspěch v anglickém fotbale. Jde o nejstarší klubovou soutěž na světě. Atmosféra během těchto zápasů bývá obvykle velmi vášnivá.
  • Emoce – FA Cup je známý svými emocemi a překvapeními. Menší týmy často překvapí tím, že porazí silnější soupeře. Pro fanoušky i hráče to znamená jedinečný zážitek a fantastickou atmosféru. Menším týmům a nižším soutěžím totiž dává právě FA Cup příležitost ukázat svou sílu a hrát proti významnějším týmům před televizními kamerami, zatímco jejich běžná ligová utkání se k divákům jen těžko dostanou.

Chcete to zažít s námi?

Londýn, vyprodané Wembley a dva zápasy nejstarší klubové soutěže. Chcete to zažít? Držíme vám místo na palubě a všechno zařídíme za vás!

  • Dvojzápas FA Cupu: Manchester City – Chelsea, Manchester United – Coventry (letecky)
  • Semifinále FA Cupu: Manchester United – Coventry (letecky)
  • Semifinále FA Cupu: Manchester United – Coventry (vstupenky)
  • Semifinále FA Cupu: Manchester City – Chelsea (letecky)
  • Semifinále FA Cupu: Manchester City – Chelsea (vstupenky)