Evropská liga a Konferenční liga: Arsenal do Budapešti a Slavia až do Prahy?

3 minuty čtení
píše David Zlomek

Los skupin evropských pohárů je za námi a troufáme si říct, že nás čeká opět exkluzivní podívaná. Letošní ročníky obou „slabších“ soutěží budou mít naprosto parádní vyvrcholení – odehrají se totiž blizoučko našich hranic. Moderní Puskas Arena bude hostit finále Evropské ligy, pražský Eden zase poslední utkání Evropské konferenční ligy!

Soutěže o ceny a další zajímavosti najdete na našich sociálních sítích Facebooku Instagramu.

Puskas Arena je krásný moderní stadion v centru Budapešti, tedy v ideální dojezdové vzdálenosti. Pojme téměř 70 tisíc diváků, o skvělou atmosféru se tedy není třeba bát.

Ač je Evropská liga bez českých i slovenských zástupců, i letos nabídne parádní týmy. A kdo patří mezi favority? Jednoznačně dvojice anglických týmů Arsenal a Manchester United. Fotbalové kolosy, které jsou zvyklé spíše na Ligu mistrů, avšak vězte, že to v žádném případě nepodcení. Nejde jen o trofej, ale také o vstupenku do Ligy mistrů.

👉 Čeští krajánci v evropských pohárech. Kdo je nejzkušenější?

Pozor také na hladové vlky z Říma, které k evropské slávě dovedl José Mourinho. Ten ostatně staví skvělý tým. Letos si do věčného města přivedl třeba Matiče, Dybalu, Wijnalduma či střelce Belottiho.

Zálusk budou mít i další evropské kolosy. Lazio Řím, Betis Sevilla, Monako či nizozemská dvojice Feyenoord a PSV, to je evropská špička.

Rozlosování skupin Evropské ligy

Skupina A: Arsenal, PSV Eindhoven, Bodø/Glimt, FC Curych
Skupina B: Dynamo Kyjev, Stade Rennes, Fenerbahce Istanbul, Larnaka
Skupina C: AS Řím, Ludogorec, Real Betis, Helsinki
Skupina D: SC Braga, Malmö, Union Berlín, St. Gilloise
Skupina E: Manchester United, Real Sociedad, Šeriff Tiraspol, Omonia
Skupina F: Lazio Řím, Feyenoord, Midtjylland, Sturm Graz
Skupina G: Olympiakos, Karabach, Freiburg, Nantes
Skupina H: CZ Bělehrad, Monako, Ferencáros, Trabzonspor

Ani Evropská konferenční liga není pro ořezávátka. Stadion pro finále, tedy pražský Eden, asi není třeba představovat. Organizaci UEFA se mnohokrát osvědčil, vždyť se na něm hrál třeba evropský superpohár, tedy souboj vítěze Ligy mistrů s šampiónem Evropské ligy. V roce 2013 na stadionu Slavie přetlačil Bayern Mnichov po penaltách Chelsea.

https://www.youtube.com/watch?v=CgGL8olWT04

Velkým snem pro každého fanouška sešívaných určitě je, aby si doma zahrála finále Slavia. Ta už není pro Evropu neznámou, je to zavedený klub, ze kterého jde respekt. Šance na domácí finále existuje samozřejmě i pro Slovácko, to si ale sen dávno splnilo.

Žhavým favoritem na zisk trofeje je Villarreal, který v uplynulé sezoně dokráčel až do semifinále Ligy mistrů. Velmi atraktivní je také West Ham, na trofej si zuby brousí také Fiorentina, nově posilněná o českého reprezentanta Antonína Baráka, či hvězdami nabité Nice (Schmeichel, Dante, Ramsey).

Zbytek týmů se popere spíše o solidní umístění, ale týmy jako Basilej, Anderlecht či Kolín rozhodně mohou kousat. A mimochodem, Slavia je dle sázkových kanceláří pátým největším favoritem na zisk trofeje! Ze skupiny by měla projít bez větších potíží, pak to bude hodně o losu. Ve skupině sešívaní narazí na rumunskou Kluž, turecký Sivasspor a kosovský tým FC Ballkani.

Rozlosování skupin Evropské konferenční ligy

Skupina A: Basaksehir, Fiorentina, Hearts, RFS
Skupina B: West Ham, FCSB, Anderlecht, Silkeborg
Skupina C: Villarreal, Beer-Ševa, Austria, Lech Poznaň
Skupina D: Partizan, Kolín nad Rýnem, Nice, SLOVÁCKO
Skupina E: Alkmaar, Apollon, Vaduz, Dněpr
Skupina F: Gent, Molde, Shamrock, Djurgaardens
Skupina G: SLAVIA, Kluž, Sivasspor, Ballkani
Skupina H: Basilej, Slovan Bratislava, Žalgiris, Pjunik Jerevan

A Slovácko? Parta kapitána Michala Kadlece, která sbírá sympatie po celé republice, narazí na slovutné soupeře. Favorit z Nice, úžasnými fanoušky hnaný Kolín a srbská legenda Partizan. O moc lépe to dopadnout nemohlo. A fanoušci Slovácka se shodují – těžké, ale hratelné.

Evropské poháry jsou za dveřmi a vy můžete být přímo u toho. Stačí se podívat na naši nabídku nebo nám napsat, elitní klubovou scénu máte jako na dlani! 

  • Ze zájezdů a vstupenek na zápasy Evropské ligy vybírejte ZDE
  • Ze zájezdů a vstupenek na zápasy Evropské konferenční ligy vybírejte ZDE