Dvojice pro čtvrtfinále Ligy mistrů jsou známé, jde do tuhého!

Píše Richard Hanzlík, z prvního neobjektivního sportovního portálu TakUrcitee.sk

Osm nejlepších pokračuje v cestě za tou nejkrásnější klubovou trofejí. Fanoušci United dosud láteřil na taktiku, kterou jejich Mourinho vyřadil ze hry. Chelsea sice nad Barcelonou vyhrála v vystřelených tyčkách a kládách, ale Messi je jen jeden. Tottenham měl dlouho v rukou ty nejlepší karty, ale takto dlouho trpět a nakonec vyhrát, to ví jen Juventus. V šlágru Real vybavil PSG hlavně díky zkušenostem a šejkové budou muset v létě zase utratit dvě tři kila. Liga mistrů chyby netoleruje, zde jde o dokonalost. A to, co nás čeká v čtvrtfinále, to bude dokonalé.

Juventus Turín – Real Madrid

Repríza uplynulého finále a poslední šance pro Buffona získat trofej. Real se v zimě zdál na ručník, ale velké mužstva jsou velké právě proto, že si umí načasovat formu. Ronaldo pálí ostrými, trhá vlastní rekordy a Juventus má jednu velkou smůlu. Liga mistrů Realu extrémně přistane a chutí. Vyřazení PSG a forma z posledních let je více než důkazem. Na druhé straně, pokud existuje na světě mužstvo, které zvládá tlak a sílu soupeře, je to právě Juve. Obrana je klasicky pevná a hodně napoví fakt, jak k zápasu přistoupí Dybala. Nebýt zápasu ve Wembley, naposledy zářil před rokem proti Barceloně. Stará dáma ho bude potřebovat, protože narozdíl od Realu, ona bojuje stále na dvou frontách. Dvojzápas se začne v Turíně a Ronaldo se už dnes těší na odvetu na Santiago Bernabéu. Proti Juventusu totiž skóruje každých 64 minut.

Liverpool – Manchester City

Fanoušci Liverpoolu si přáli cokoliv, jen ne výlet na Etihad. Jednak kvůli obrovské síle soupeře, ale chtěli si udělat výlet někam na pevninu. Ostrovní derby je ale realitou a Klopp do něj může jít s hlavou nahoru. Citizens porazil na Anfield v neuvěřitelném zápase, který pokud se zopakuje iv Lize mistrů, lidé u obrazovek budou šílet. A kde jinde bychom měli být svědky magické fotbalové noci, jak na Anfield? Na Etihad Stadium?

V pohárové Evropě se týmy ještě nesetkali. V časech, kdy se v ní The Reds objevovaly, byl City ještě druhořadý mužstvem. Z posledních 8 zápasů se však Liverpool těšil 5krát z výhry a pouze jednou se radovala modravá družina. Nemluvě o tom, že prohra na Anfield byla jedinou prohrou City v sezóně. Ostrovní fotbal, ukaž se v plné kráse. Klopp vs. Guardiola. Gegenpressing vs. držení míče s rozleptání soupeřovy obrany. Tolik dynamiky, což nás zde čeká, by mohlo vyrobit elektrickou energii pro celou republiku.

Barcelona – AS Řím

V létě se mluvilo, že bez Neymara čeká Barcelonu slabá sezóna. Jen to zapomněli říct Messimu, který si z této sezóny dělá doslova srandu. Barca v lize dominuje a překážku ze Stamford Bridge přeskočila hlavně s pomocí Lea. Nou Camp má jednoho krále, na Neymara už zapomněl. Římané hned po losu koupili brankáři zástěru, aby nedopadly jako Courtois.
Ze všech favoritů si může Barcelona mnout ruce. AS Řím je mužstvo, jehož přítomnost v této fázi potěší, ale pokud chce projít přes Barcelonu, potřebuje zázrak na Stadio Olimpico a trojitý zázrak na Camp Nou. Sílu mužstev porovnávat nemůžeme, ale fotbal je stále sport kolektivní a pokud se podaří Římanům v prvním zápase ubetónovať dobrý výsledek, možné je opravdu všechno. Tifosi však dostali pěkný dárek v podobě Barcelony.

FC Sevilla – Bayern Mnichov

Mužstvo ze Španělska, které uklidilo Mourinhovy ego se postaví proti Bayernu. Proti týmu, který soupeře podcenit ani neví. Němci by hráli stejně důsledně proti výběru světa, jakož i proti mužstvu poskládaného z vlastních manželek. Od příchodu uja Juppa zase válcují domácí ligu a jediné oživení jejich nudných, výhrami ovečených životů, přichází v podobě Ligy mistrů. Stále jsou posledním nešpanělské vítězem soutěže, už to však bude 6 let a je načase přidat k domácím vavřínem i něco extra. Sevilla by měla být pěkným ovocným sadem na cestě za trofejí.

Jaké jsou vaše tipy na postup? Uvidíme v další fázi Real, Barcelonu, City a Bayern? Zapište si do kalendáře tyto termíny. 3., 4., 10. a 11. dubna. Evropský fotbal napíše další kapitolu a pomalu jde do tuhého.

Nabídku zájezdů na Ligu mistrů naleznete ZDE.