Dresy na EURO 2024 (2.): Elegance Španělů nebo rozmanitost Walesu

4 minuty čtení
Autor: Jakub Vaverka

Mistrovství Evropy 2024 v Německu se rychle blíží. Kromě kvalifikací, nominací a míst konání jsou v centru pozornosti fanoušků také dresy jednotlivých zemí. Právě na dresy, v nichž budou účastníci EURO 2024 startovat, jsme se rozhodli zaměřit v novém miniseriálu. Toto je druhý díl.

Sledujte nás i na našich sociálních sítích Facebook Instagram – Tik-Tok

Portugalsko s jemnou změnou

Portugalsko bude patřit k favoritům EURO 2024. Generace hráčů kolem Cristiana Ronalda, Bruna Fernandese, Bernarda Silvy a Rubena Diase má všechny předpoklady k tomu, aby přinesla velký úspěch. Bude to v těchto klasických domácích dresech?

Portugalsko

Co se týče venkovní soupravy Portugalska, nebude tentokrát bílá, jak je zvykem. Letošní vydání je inspirováno portugalskou architekturou a národní kulturou.

Portugalsko

Venkovní dresy plné elegance a pestrosti

Jedním z národních týmů, který by mohl na kontinentálním šampionátu příjemně překvapit, budou určitě Skotové. Tým z britských ostrovů se představí nejen s klasickou tmavě modrou soupravou, ale také s venkovní edicí dresů, která je inspirována 90. lety minulého století.

Škótsko

Domácí dresy Španělů nepotřebují další komentář. I bez toho, abyste je viděli, víte, že budou červené s jemným žlutým zvýrazněním. Venkovní edice „La Furia Roja“ je však mimořádně elegantní. Slova jsou v tomto případě zbytečná, prohlédněte si níže přiloženou fotografii.

Španielsko

Německá společnost adidas se podobnou cestou vydala již u několika národních týmů. Tedy domácí dres v tradičních barvách a venkovní edici, která pracuje s barvami pestřejšími. To platí například i pro Wales.

Wales

Červená, červená a ještě jednou červená

O Belgičanech a jejich dresech jste si mohli přečíst v části číslo 1, Španělé jsou zmíněni výše, ale s červenou barvou pracuje více národních týmů. Je to samozřejmě dáno jednotlivými vlajkami nebo státními symboly. Pro příklad nemusíme chodit daleko, jedná se o domácí dresy Turecka.

Turecko

A díl číslo 2 zakončíme sadou maďarské fotbalové reprezentace. Parta kolem hvězdy FC Liverpool Dominika Szoboszlaie neplánuje být v Německu jen do počtu.

Maďarsko