„Don Carlo“ dosáhl na další unikátní milník

3 minuty čtení
píše Milan Valko

Skvělý a jedinečný trenér Carlo Ancelotti dosáhl další unikátní milník. Nedávno jako první a jediný na světě vybojoval mistrovský titul ve všech pěti nejlepších ligách starého kontinentu a tentokrát mění historii Ligy mistrů.

Soutěže o ceny a další zajímavosti najdete na našich sociálních sítích Facebooku Instagramu.

Nejúspěšnější trenér v historii Ligy mistrů

A „Don Carlo“ se v sobotu 28. května pozdě v noci stal nejúspěšnější trenér v historii Ligy mistrů. Jako první kouč vyhrál nejprestižnější evropskou klubovou pohárovou soutěž čtyřikrát se dvěma různými kluby (2x AC Milán, 2x Real Madrid). Po finálovém vítězství Realu Madrid nad FC Liverpoolem 1:0 se v dějinách evropského poháru číslo jedna osamostatnil na první příčce, o kterou se před zápasem dělil s Bobem Paisleym a Zinedinem Zidanem.

,,Nemůžu tomu uvěřit. Byl to náročný zápas, v prvním poločase jsme se trápili. Když si však promítnu všechny naše zápasy, tak si myslím, že jsme Ligu mistrů vyhráli zaslouženě. Jsme fantastický klub s kádrem plným kvality a charakteru.“ Carlo Ancelotti po finálovém zápase LM

Zdroj: elpais.com

Bojoval o záchranu a nakonec vyhrál ligu a Ligu mistrů

Náhoda rozhodla o druhém návratu Ancelottiho do Realu. Původně měl před rokem přijít do královského klubu Massimiliano Allegri, který však nakonec upřednostnil nabídku Juventusu Turín. V období 2015 až 2019 ho dovedl k pěti ligovým titulům za sebou. Prezident Realu Florentino Perez se rozhodl pro překvapující tah, když angažoval Carla Ancelottiho z trápícího se Evertonu. Jak se sám vyjádřil svého času: „Nabídce Realu nebylo možné odolat“. Nakonec se ukázalo, že to byl zásah do černého, protože Real v letošním ročníku vyhrál 35. mistrovský titul a i rekordní 14. triumf v Lize mistrů.

Benzema chytil životní formu před generační obměnou

Úspěch tohoto velkého trenéra je o to cennější, že se Real před touto sezónou pořádně neposilnil, v té minulé prohrál závod o mistrovský titul s městským rivalem Atléticem. Ancelotti však uplatnil své obrovské zkušenosti, když z Realu vytvořil jednolité mužstvo, ve kterém se ověření matadoři velmi dobře doplňovali s mnohými mladíky. Veterán Benzema chytil životní formu, s 27 góly se stal nejlepším střelcem La Ligy a s 15 góly ovládl Ligu mistrů.

Darujte dárkový poukaz na nejslavnější fotbalový klub živě!

Pravda, tento trenérský mág bude muset už vyřešit generační obměnu Realu, neboť několik opory zestárly. Modrič má 36 let, Benzema 34, Marcelo 34, Kroos 32, Hazard 31, Casemiro 30 a Carvajal 30. Takže čerstvý evropský šampion určitě bude v létě posilovat kádr, tím spíše, že mu nevyšly přestupy hvězdných útočníků Kyliana Mbappého z Paris St. Germain a Erling Haalanda z Borussie Dortmund!