Doma i v autě. Pár tipů na dobré sportovní podcasty

V autě, v práci, při běhu, nebo po novém třeba i v řadě na pečivo. Podcasty jsou všude. A nás baví, že je jejich stále více. A co je hlavní, jsou i ze světa sportu. A kvalitní! Níže najdete pár tipů, čím si zpříjemnit dlouhé chvíle.

EF Podcast

Na webu Eurofotbal.cz, kde vám z evropského fotbalu neuteče ani ta sebemenší informace, najdete čas od času i podcast, který dopodrobna řeší aktuální a nejzajímavější témata. Když se teď fotbal nehraje, rozhodli se autoři jít i do minulosti. Poslechem těchto podcastů se rozhodně fotbalově obohatíte.

Fotbal fokus podcast

Stálice mezi sportovními podcasty. Řeší se hlavně aktuálnosti z nejvyšší české fotbalové soutěže. Redaktoři webu ČT sport si zvou sportovní novináře či komentátory, aby vše probrali skrz na skrz. Mezi časté hosty patří například renomovaný fotbalový novinář Karel Häring, zakladatel oblíbeného čtvrtletníku Football Club.

Bomby k tyči

Věcně, ale hlavně neformálně. Tak pojali svůj stále velmi čerstvý hokejový podcast moderátoři O2 TV Sport Richard Tesař a Jakub Koreis, který je sám bývalým hokejistou a své známosti z prostředí hokejových šaten využívá k tomu, aby se u podcastu nikdo nenudil. Na sociálních sítích tenhle projekt sklízí samou chválu.

TAK URČITĚ

Podcast, který na vás působí tak, že si ho známý moderátor a spolumajitel organizace Oktagon MMA Ondřej Novotný vymyslel pro to, aby se během karantény nenudil. A nejspíš to tak i bylo. Nejenže dokázal zabavit sebe a svého respondenta, ale rozhodně pobaví i vás. Během hodiny a půl až dvou hodin dokázal v kamarádském duchu rozmluvit například fotbalistu Patrika Schicka či hokejistu Davida Pastrňáka, ale i další známé osobnosti nejen ze sportovního prostředí.

Forum Bez frází

Projekt, jehož základní kameny stojí především na psané formě. Stále ale chce růst, a tak se už před časem vydal i do audiovizuálního prostředí. Forum Bez frází, které moderuje bývalá moderátorka oblíbené Ranní show na radiové stanici Evropa 2 Lucie Šilhánová, řeší různá sportovní témata. A hlavně – bez frází!

Olympijský podcast

Je jasné, že v našem výčtu tipů nesmí chybět ani mistři na slovo vzatí. A to doslova. Svůj podcast mají i lidé, kteří se mluvením živí denně – moderátoři Radiožurnálu. Ve svém Olympijském podcastu už přivítali například fotbalového brankáře Tomáše Koubka či tenistku Barboru Strýcovou. Najdete tady ale zástupce snad z každého sportovního odvětví. Poslechněte si ho ZDE.

Boris a Brambor

A teď něco od bratrů Slováků. Bývalý hokejisté Marián Gáborík a Boris Valábik fungují ve svém projektu teprve od října, ale na Slovensku jednoznačně ovládli podcastový prostor. Zvou si exkluzivní hosty, se kterými vtipně glosují rozličná témata.

Máš další tipy na kvalitní podcasty? Napiš nám a poděl se o své dojmy!