Divnej Matrix, asi si spletl strany. Svět reaguje na gól Maguira

2 minuty čtení

From Zero To Hero? Tohle anglické rčení („Z nuly hrdinou“) na ně sedí dokonale. Harry Maguire a Andre Onana byli klíčovými hráči United v doslova existenčním utkání Ligy mistrů. Rudí ďáblové porazili dánskou Kodaň 1:0 – Maguire dal gól, Onana chytil penaltu v nastavení. Manchester United je tak zpátky ve hře o postup do vyřazovací části!

Sledujte nás i na našich sociálních sítích Facebook Instagram – Tik-Tok

Anglický reprezentant čelil v posledních měsících velké kritice a často se nedostal do základní sestavy. I proto pro něj vítězný gól hodně znamenal. „Velký moment pro mě a hlavně pro celý tým. V posledním roce pro mě bylo těžké nehrát tolik, jak jsem byl zvyklý. Ale choval jsem se jako profesionál. Když působíte ve velkém klubu, máte velkou konkurenci. Dostal jsem příležitost a chci pomoci týmu vrátit se tam, kde má být,“ uvedl Maguire. Povedlo se.

Jednou nohou u Kladivářů, nakonec zpátky v základu

Na konci přestupového období přitom už byl jednou nohou ve West Hamu. Nakonec ale úmluva krachla na penězích, Harry se prý navíc rozhodl ještě možná naposledy zabojovat o své místo v United. Teď, při zranění Lisandra Martinéze a častých problémech Varaneho s Lindelofem, se zdá, že by mohl uspět.

V základní sestavě nastoupil do posledních tří utkání, všechny jeho tým vyhrál – Brentford 2:1, Sheffield 2:1, Kodaň 1:0. Fotbalem tým Erika ten Haga rozhodně nebaví, ale obrana v rámci možností funguje. I díky Maguiremu s Onanou.

https://twitter.com/ESPNFC/status/1717194305356406935

Co o nich padlo na sociálních sítích? Svět se zbláznil, divnej Martix

  • „Konečně se trefil do správné branky. Asi si jen spletl strany. Nebo hrál za Kodaň?“
  • „Borec, přeju mu to za to, co si vytrpěl. Druhý zápas za sebou nejlepší na hřišti.“
  • „Ten manták gól a Onana zákroky jak z vesmíru. Svět se zbláznil.“
  • „To byl nějakej divnej Matrix dneska. Harry dal gól a né do své sítě! Onana chytil jednu tutovku a penaltu. Prostě unreal.“
  • „Jak špatný den musíš mít, když ti rozhodující gól dá zrovna on.“

Boj o jaro do posledního kola

Kodaň, byť jen s velkým štěstím přešla v předkole Ligy mistrů přes pražskou Spartu, rozhodně nepůsobí v milionářské soutěži odevzdaným dojmem. Situace Dánů v tabulce však není ideální, protože v Istanbulu v závěru ztratili dvoubrankový náskok a na Old Trafford zahodili zmáněnou penaltou cenný venkovní bod. Aktuálně se tedy zdá, že si za Bayernem (9) boj o druhé postupové místo rozdají Galatasaray (4) s United (3), přičemž poražený půjde ze třetího místa do Evropské ligy. Kodaně (1) by se pak na jaře evropské poháry netýkaly.

Vítězstvím nad Kodaní se United vrátili do boje o postup a zdá se být takřka jisté, že se o něj bude hrát do posledního kola. Na úplný závěr základní skupiny dojde na velký šlágr – v úterý 12. prosince dorazí na Old Trafford německý gigant Bayern Mnichov. Udělejte si předčasné Vánoce a vyrazte s námi do města fotbalu!

  • Letecký zájezd: Manchester United – Bayern Mnichov (nabídka)
  • Samostatné vstupenky: Manchester United – Bayern Mnichov (nabídka)
  • Kompletní nabídka na Manchester United – ZDE