Další magická noc na Bernabéu, nebo demolice v Manchesteru?

Bezesporu největší šlágr čtvrtfinále Ligy mistrů. To je dvojzápas Manchesteru City a Realu Madrid, dvou posledních vítězů a největších favoritů letošní sezony. Na co se můžeme těšit?

Sledujte nás i na našich sociálních sítích Facebook Instagram – Tik-Tok

Manchester City a Real Madrid jsou už tradičními soupeři ve vyřazovacích bojích Ligy mistrů. V posledních dvou sezonách se stalo, že vítěz tohoto dvojzápasu posléze zvedl nad hlavu ušatý pohár. V posledních dvou letech na sebe giganti narazili až v semifinále, letos to bude už o kolo dříve. Ne nadarmo tak i letos mnozí odborníci označují tento zápas za předčasné finále.

2021–22: Magická noc na Bernabéu

Předloni zažili fanoušci Realu Madrid magickou noc na Santiago Bernabéu, kdy v nastavení odvetného zápasu poslal zápas do prodloužení Rodrygo a následně obrat dokonal v té době nejlepší hráč světa a držitel Zlatého míče Karim Benzema.

Bílý balet následně ve finále díky skvělému výkonu brankáře Thibauta Courtoise a gólu Viniciuse Juniora porazil Liverpool. Pusinky vyhráli Ligu mistrů čtrnáctkát a jsou nejúspěšnějším týmem historie nejprestižnější evropské klubové soutěže.

2022–23: Domácí dominance Cityzens

O rok později už se ale radoval poprvé v historii Manchester City, který už si na ušatý pohár brousil zuby pěkných pár let. Dočkal se ve své velké sezoně 2022–23, na jejímž konci mohli Grealish (ten především) a spol. slavit treble v podobě prvenství v Lize mistrů, anglické Premier League i FA Cupu. Mimochodem o této dechberoucí sezoně nyní vyšel na Netflixu seriál TOGETHER TR3BLE WINNERS.

Dvojzápas v semifinále Ligy mistrů 2022–23 mezi Cityzens a Realem už měl jasný průběh. Tým, který pro tuto sezonu posílil fenomenální střelec Erling Haaland, v prvním zápase ve Španělsku remizoval 1:1 (Vinicius – De Bruyne), aby následně Bílý balet rozstřílel doma na Etihad Stadium 4:0 po gólech Silvy (2), Akanjiho a Álvareze. V istanbulském finále pak Guardiolův tým udolal Inter Milán 1:0 brankou svátečního střelce důležitých gólů Rodriho.

A na co se můžeme těšit letos?

  • DVA TÝMY VE SKVĚLÉ FORMĚ: Oba týmy pomýšlejí nejen na triumf v Lize mistrů, ale také na domácí titul. Manchester City je v dramatickém závodě s Liverpoolem a Arsenalem, aktuálně drží sérii 14 ligových utkání bez porážky. Naposledy padl na začátku loňského prosince na Aston Ville. Real Madrid má situaci v ligové soutěži ještě komfortnější, vede s náskokem před Barcelonou a především ve španělské La Lize neprohrál už 24 zápasů za sebou! Tím vyrovnal sérii Fabia Capella z Realu Madrid v sezoně 1996–97.
  • NÁVRATY PO ZRANĚNÍ: Po dlouhých 232 dnech se proti Bilbau vrátil do sestavy Realu lídr obranné řady Eder Militao. Mimochodem Rodrygo se po dvou gólech do sítě Bilbaa nechal slyšet, že větší radost mu udělal právě návrat krajana – tenhle tým má ducha! Sledovat souboje Militaa a Rüdigera s Haalandem bude ozdobou tohoto dvojutkání. Cityzens už se zase postupně vrací rozehrávač ze zadní linie John Stones a do výtečné formy se dostává po dlouhodobé absenci Kevin de Bruyne.
  • VELIKÁNI NA STŘÍDAČKÁCH: Pep Guardiola versus Carlo Ancelotti. Potřebuje to vůbec další komentář? Guardiola je inovátorem, bezesporu jedním z nejinspirativnějších trenérů fotbalové historie. Ancelotti zase sbírá úspěchy a trofeje jako na běžícím páse. Jeden posouvá fotbal každým rokem dál a vymýšlí nové principy, druhý razí čirý pragmatismus. Jedni fandí tomu, druzí tomu, ale úspěchy sbírají oba a jejich vzájemné souboje poutají pozornost.

Buďte u toho s námi

Jak zrekonstruované Santiago Bernabéu, tak Etihad Stadium v Manchesteru nabízí parádní zážitek a atmosféru, na kterou nezapomenete. Vyrazte s námi podpořit svůj tým v předčasném finále letošního ročníku Ligy mistrů. Jen ti nejlepší se sejdou v kolébce fotbalu – letošní finále hostí londýnské Wembley.