Classic football shirts: Skrytý poklad pro fotbalové nadšence

Londýn je bezesporu hlavním městem evropského fotbalu a nejnavštěvovanější destinací v Premier League. Není divu, nejvyšší anglickou soutěž hraje v této sezoně osm londýnských mužstev, v dojezdové vzdálenosti je pak na východním pobřeží ještě Brighton. Jste nadšenci do anglického fotbalu a chcete zažít něco nevšedního? Máme pro vás jeden tip.

Sledujte nás i na našich sociálních sítích Facebook Instagram – Tik-Tok

Žádnou větší fotbalovou aglomeraci v Evropě nenajdete. Arsenal, Tottenham, West Ham, Chelsea, Fulham, Crystal Palace, Brentford a Luton. Takřka polovinu nejlepší evropské soutěže tvoří kluby z hlavního města. Proto není divu, že si tam najde svého favorita spousta fanoušků.

A když už jste v Londýně, nemůže chybět návštěva Toweru, Big Benu, London Eye, Tower Bridge nebo třeba Buckinghamského paláce. To známe všichni. Už jste ale tradičních památek přesyceni? Pak máme pro fanoušky anglického fotbalu skrytý klenot.

CLASSIC FOOTBALL SHIRTS

Chcete nasát opravdovou fotbalovou atmosféru v centru Londýna? Classic football shirts je unikátní podnik (Commercial Street 17, E1 6NE Londýn) nějakých 20 minut pěšky od Tower Bridge, který by žádnému nadšenci do anglického fotbalu neměl uniknout. Není tolik na očích, ale rozhodně stojí za vidění.

A co vlastně jde? Jde o obchod s (ne)tradičními dresy nejen anglických klubů. Můžete tak zavzpomínat a třeba si pořídit dresy svých oblíbených klubů z dob, kdy jste mu začínali fandit. To je památka na celý život. Lampard a Terry za Chelsea, Gerrard a Torres za Liverpool, Bergkamp a Henry za Arsenal? Nic z toho tu nechybí.

Stejně tak najdete i speciální repliky dresů z dřívější doby s aktuálními jmény, takže si třeba fanoušci Manchesteru City mohou pořídit norský dres se jmenovkou Haalanda, ovšem v provedení, jak nastupovala norská reprezentace třeba před dvaceti, třiceti lety. Takových klenotů jsou zde stovky. Jen projít si takový obchod vyvolává spoustu příběhů a vzpomínek na hráče z dřívější doby. Zarámovány tady mají i unikátní dresy s originálními podpisy. I ty jsou na prodej, ale samozřejmě si lehce připlatíte.

Nejen obchod. Zavzpomínej na Rivalda

Nebo můžete v Classic football shirts jen tak posedět jako v klasickém pubu, dát si pivko, kávu a třeba se na promítačce koukat na ten nejlepší anglický fotbal. My jsme třeba měli to štěstí v a podniku jsme viděli zápas nejstarší klubové soutěže na světě FA Cupu, jak druholigové Coventry napsalo další pohádku a dvěma góly v nastavení vyřadilo prvoligový Wolverhampton – prostě Anglie, jak má být!

A protože jsou i samotné dresy v retro stylu, můžete si u pivka také zahrát retro fotbalové hry. Kde jinde se vám ještě poštěstí zavzpomínat na své mládí a zahrát si třeba Fifu 2004, kde se po hřišti proháněli Oliver Kahn, Thierry Henry nebo Rivaldo?

Premier League chcete zažít na vlastní oči!

Pokud tedy nebudete vědět, jak se v Londýně zabavit, než vás bude čekat samotný vrchol tripu v podobě Premier League nebo třeba prohlídky stadionu, tak Classic football shirts vám můžeme vřele doporučit. Mimochodem, stejný obchod najdete třeba i v Manchesteru (25-27 Dale St, Manchester M1 1FY). A jaké atraktivní zápasy Premier League nás nyní čekají?