Cestování na F1, které nemá obdoby: Důkaz, že i cesta může být cílem

4 minuty čtení
autor: Jakub Vaverka

Cestování na sportovní události se v našich končinách stává stále oblíbenější aktivitou. Uvažovali jste ale někdy o tom, že i samotná cesta může být pořádným a nezapomenutelným zážitkem?

Soutěže o ceny a další zajímavosti najdete na našich sociálních sítích Facebooku, Instagramu a na Tik-Toku.

Cestování za sportem jinak

MIATA TOUR se snaží naplňovat heslo „cesta je cíl“. Jde o to, že sice cestujete na sportovní událost, jako je závod F1 nebo zápas italské fotbalové ligy, ale při cestě z Bratislavy na místo konání zažijete víc než dost. Tvůrci to vystihli dokonale:

„Čekají na vás vyladěné trasy, na kterých vás čeká jedinečný požitek z dynamické jízdy. To vše v kombinaci s krásnou krajinou a poznáváním nových regionů.“

Pokud je pro vás road trip v kabrioletu něčím, o čem sníte už od dětství, pak je toto přesně pro vás. Občas to zní přímo hollywoodsky, ale je to realistický způsob, jak strávit volný čas a v neposlední řadě si vyčistit hlavu. „Nikdy mě nenapadlo, že nejlepší částí výletu může být řízení,“ napsal Milan, jeden ze zákazníků.

Zdroj: miatatour.sk

Možností, kam se tímto netradičním způsobem vydat, je hned několik. Jako vhodná varianta se jeví formulové víkendy v zemích jako Itálie, Rakousko nebo Maďarsko, protože tyto destinace nejsou příliš vzdálené od hranic České republiky a kromě poutavé jízdy po kvalitních silnicích si po dojezdu do cíle můžete užít i prvotřídní sportovní show.

Prostředí dotváří zážitek z F1

Prostředí v okolí Imoly (VC Emilie-Romagne), od které není daleko k proslulému muzeu Ferrari, zůstane v návštěvnících navždy. Někomu se může více líbit rakouský venkov (VC Rakouska); například pohoří Rax v sobě skrývá obrovské emoce. Nebo oblast Štiavnických vrchů (VC Maďarska), která dotváří Velkou cenu Maďarska na bájném Hungaroringu? Proč ne! Pro ty, kteří toho rádi stihnou více v krátkém čase, je tu také možnost dobrodružné cesty přes Rakousko, Slovinsko a Itálii.

Zdroj: miatatour.sk

Velká cena Itálie F1 – Monza 2023 (v ceně 👇🏼)

  • pronájem auta MAZDA MX-5 Roadster (135 kW)
  • 5x ubytování v kvalitním 3*/4* hotelu
  • vstupenka na Velkou cenu Itálie F1
  • delegát MIATA TOUR po celou dobu zájezdu
  • asistenční služby MAZDA
  • pojištění CK proti insolventnosti
  • SK/AT dálniční známky

Tento druh cestování u nás zatím není tak rozšířený, ale jakmile mu jednou přijdete na chuť, těžko se vrátíte ke  zájezdům na „starý způsob“. Často je samotná cesta nutným zlem, kterým si člověk prostě musí projít, než dorazí do cíle. „Když je cesta cíl. Tři dny plné adrenalinu v super autech, na super silnicích a se super lidmi,“ říká spokojený zákazník Matúš o emocích, které tento druh dopravy přináší.

Tak co, kam to bude?

Zdroj: miatatour.sk