Byli jsme u toho: Tři dny slunce a statečný výkon Sparty

3 minuty čtení

Tři dny ve sluncem vyhřáté Andalusii, moře, fantastická místní kuchyně a vrchol v podobě fotbalového svátku mezi Betisem Sevilla a Spartou Praha. Takový byl náš další zájezd za evropským pohárovým fotbalem.

Sledujte nás i na našich sociálních sítích Facebook Instagram – Tik-Tok

Své putování Andalusií jsme začali v překrásné Malaze. A zatímco v České republice pomalu vyndaváme zimní bundy, my jsme naopak odhazovali mikiny, mazali se opalovacími krémy a čerpali energii ze slunce. V Andalusii nás přivítalo letní počasí a kolem 35 stupňů Celsia. Ideální možnost, jak utéct z pochmurného podzimu a ještě vyrazit za parádním fotbalem – to je Španělsko a La Liga!

Moře, paella, sangrie – co víc si přát!

Vhod nám tedy přišla koupačka a relax na překrásné pláži Malagueta. Samozřejmě jsme se nemohli nechat ochudit o hlavní památky – prošli jsme si park Malaga lemován palmami, navštívili jsme pevnost Alcazaba, římské divadlo, býčí arénu Plaza de Toros a další.

Procházkou nám vyhládlo, což byla ideální záminka pro přesun do jedné z místních restaurací za účelem poznávání místní kuchyně. Na stůl jsme si poručili snad všechny španělské speciality, aby byl náš zážitek z místních gastronomie kompletní. Nechyběla paella s mořskými plody, španělské vepřové maso z tamního plemene ibérico, šunka jamón, pálivý salám chorizo a mnohé další. To všechno jsme samozřejmě zapíjeli sangrií. Jak jinak na Pyrenejském poloostrově. 🙂

Loďkou po náměstí? Jedině v Seville!

Pak už nás čekal přesun do Sevilly, kde před námi byl i zlatý hřeb celého zájezdu. Ještě před tím jsme se ale prošli po úchvatné architektonické stavbě Metropol Parasol, která v noci hraje všemi barvami a nabízí překrásný výhled na Sevillu.

Také jsme došli až na Plaza Espaňa, středobod města, který nabízí nejen výjimečnou architekturu, ale i možnost projížďky na loďkách za příznivou cenu – za 35 minut na loďce dáte pouhých šest euro.

Iscova kouzla a statečný výkon Sparty

Utkání Evropské ligy mezi Betisem a Spartou splňovalo snad všechny požadavky náročného fotbalového fanouška. Příznivci Betisu nás přivítali hymnou, kdy měli i hostující fanoušci z Čech mráz po celém těle.

Samotné utkání pak začalo pro českého mistra fantasticky – rychlým gólem Birmančeviče. A i když nakonec favorizovaný Betis otočil výsledek na 2:1 – a že vidět na vlastní oči míčová kouzla Isca stálo za to, Sparta zanechala ve Španělsku silný dojem. Ještě po celý zbytek čtvrteční noci nás zastavovali fanoušci domácích a klaněli se s respektem, co že to Letenští na hřišti favorita předvedli.

Samotným zápasem pro nás ale poznávání slunné Andalusie rozhodně neskončilo. V pátek jsme se totiž vydali na prohlídku Estadio Ramón Sánchez Pizjuán, domovského stánku městského rivala Betisu – Sevilla FC. Rekordmani v počtu získaných trofejí v Evropské lize se mohou pyšnit skutečně krásným stánkem, na kterém se momentálně prohání i jeden z nejlepších světových stoperů poslední generace Sergio Ramos.

Stoperská dvojice Ramos – Krejčí?

A ještě jeden fun fact na závěr. Hned po zápase se ve španělských médiích začaly množit zprávy, že zejména kapitán Sparty Ladislav Krejčí je v hledáčku několika španělských klubů, konkrétně měl zaujmout zástupce Girony a obou celků právě ze Sevilly – Betisu a FC. Vidět na vlastní oči třeba stoperskou dvojici Sergio Ramos – Ladislav Krejčí, to by byl pro českého fanouška jistě zážitek a hlavně pro útočníky ve španělské La Lize noční můra.

Z naší nabídky doporučujeme:

Chtěli byste se i vy ještě zahřát španělským fotbalem a počasím, které vám dá šanci zavřít bundy zpátky do skříně? Stačí si jen vybrat z naší bohaté nabídky!

  • Real Madrid – Alméria (La Liga za super cenu, nabídka)
  • Dvojzápas Barcelona – Porto, Real – Neapol (Liga mistrů, nabídka)
  • FC Sevilla – Betis Sevilla (městské derby v La Lize, nabídka)
  • Glasgow Rangers – Sparta Praha (další zájezd na Evropskou ligu, nabídka)