Byli jsme u toho: Autobus fanoušků vyrazil na bundesligový šlágr!

2 minuty čtení

Fantastická jízda Leverkusenu, navíc s trojicí českých reprezentantů, neunikla ani pozornosti českých fanoušků. Na bundesligový šlágr mezi Lipskem a Leverkusenem tak kousek za hranice vyrazil plný autobus fanoušků, kteří se kochali krásným stadionem, bavili parádním fotbalem s dramatickou koncovkou a samozřejmě si i pochutnávali na německých specialitách nebo pivu v tupláku!

Sledujte nás i na našich sociálních sítích Facebook Instagram – Tik-Tok

Sektor za bránou naproti kotli Lipska jsme doslova opanovali, čeština byla kolem našich míst slyšet na každém kroku. Většina našich zájezďáků přála pochopitelně spíše Leverkusenu, za který nastoupil v základní sestavě Patrik Schick, ale především jsme si užívali ten nejlepší světový fotbal.

Hned vedle nás byl kotel fanoušků Leverkusenu, takže jsme si užili z bezprostřední blízkosti i erupci nadšení, když v nastavení stoper Piero Hincapie dokonal otočku a rozhodl o výhře 3:2.

Currywurst a pivo. Samozřejmě do tupláku!

Samozřejmě jsme vyzkoušeli i tradiční místní pochutiny. Bavorské preclíky, sekaná (Leberkäse), Currywurst nebo pivo v litrových tuplácích. Nic z toho nemohlo uniknout naší pozornosti.

Zájezdy si chceme užít se vším všude – v parádní atmosféře a s dalšími fotbalovými fajnšmekry. Zajímá vás, co kolik v Red Bull Aréně v Lipsku stojí? Podívejte se na nabídku:

Bayer Leverkusen – nejlepší z TOP5 lig

Bayer má našlápnuto sesadit vládce z Mnichova po letech z německého trůnu. Ostatně Leverkusen je letos skutečně jedním z nejlepších družstev v Evropě. Anglie, Španělsko, Itálie, Francie a samozřejmě i Německo – to je výčet všeobecně uznávaných pěti nejlepších fotbalových soutěží v Evropě.

A pouze jediný z 96 prvoligových mužstev z těchto zemí v dosavadním průběhu soutěžního ročníku neprohrál – právě německý Bayer Leverkusen. Patnáct výher, tři remízy a žádná prohra v Bundeslize. Celkově 24 triumfů a tři remízy ve všech soutěžích, do toho 85 vstřelených a 20 inkasovaných branek. To je letošní Bayer Leverkusen.

Před očima reprezentačních trenérů

Nejen čeští fanoušci ale zápasu přihlíželi. Na bundesligový šlágr vyrazili na inspekční cestu za trojicí českých reprezentantů také trenéři Ivan Hašek a Jaroslav Köstl, kteří už si v hlavě spřádají plány na mistrovství Evropy právě v Německu. Radostnou zprávou jistě je, že v základní sestavě odehrál podruhé za sebou celý zápas Patrik Schick.

Epizodní roli měl v nastavení Adam Hložek a gólman Matěj Kovář si musí vyčekat šanci za kapitánem týmu Lukášem Hrádeckým, finským gólmanem slovenského původu. Kovář dostává prostor především v pohárové Evropě, kde odchytal hned pět vítězných duelů v Evropské lize. S oběma ale mají v Leverkusenu své plány – Kovář by měl dost možná postupně nahrazovat svého výrazně staršího kolegu a na adresu Hložka sportovní ředitel klubu prohlásil, že jsou s jeho progresem spokojeni a ani v létě, ani nyní během zimy nepřicházelo hostování v jiném klubu v úvahu.

Tam, kde vyzveme Portugalce

Prohlédnout si mohli reprezentační trenéři také samotnou Red Bull Arenu v Lipsku, protože právě tam v úterý 19. června zahájíme celý šampionát proti hvězdnému Portugalsku. Tak doufejme, že Schick, Hložek a Kovář oslaví na stejném místě už za pár měsíců další velké vítězství. Tentokrát se proti nim postaví slavný Cristiano Ronaldo.

👉 ČEŠI NA EURU V NĚMECKU 👈
👉 TOP NABÍDKY FOTBALTOUR 👈
👉 NABÍDKA NA BUNDESLIGU 👈