Byli jsme u toho: Arsenal je zpátky v LM. Saka pokořil Messiho i CR7

5 minut čtení

Po šesti letech se Liga mistrů vrátila na Emirates Stadium. Dlouhé čekání fanoušků Arsenalu se naplnilo středečním zápasem proti PSV Eidhoven (4:0), kde Kanonýři hodně rychle ukázali, že do milionářské soutěže právem patří. Podívejte se, jak jsme si zájezd užili společně s vámi!

Soutěže o ceny a další zajímavosti najdete na našich sociálních sítích Facebooku, Instagramu a na Tik-Toku.

Hlavní město evropského fotbalu Londýn, z něhož hraje hned sedm týmů nejvyšší soutěž Premier League, jsme si užívali už od úterý plnými doušky. Prošli jsme si tradiční památky jako Tower Bridge, vyfotili jsme si noční London Eye nebo po letech opravený Big Ben. Prošli jsme se také kolem posvátného místa fanoušků Arsenalu bývalého stadionu Highbury a chybět nemohla ani místní pochoutka Fish & Chips, jak jinak než ve vyhlášené síti Poppies.

Legendární Wenger už z Emirates nezmizí

Ligu mistrů ale z londýnských klubů letos hraje paradoxně právě jen Arsenal. A proto bylo jasné, co nás ve středu čeká: Arsenal Londýn – PSV Eidhoven. V den zápasu jsme zažili klasické anglické počasí. Pršelo, bylo zataženo, a přesto jsme si nevšední zážitek nenechali pokazit. Déšť a Anglie, to zkrátka patří k sobě.

Ani pochmurné počasí nás neodradilo od zastávky u nové sochy Arséne Wengera. Legendární manažer, který s Arsenalem třikrát vyhrál Premier League, má svou podobiznu u Emirates Stadium teprve od července letošního roku.

Arsenal je letos na dobré vlně, a tak byla i očekávání fanoušků už v pubu The Coronet (další skvost pro fanoušky mimo obvyklých The Gunners pubu nebo The Arsenal Tavern) vysoká. Nikdo netipoval nic jiného, než výhru domácích. Zaváhání Artetových svěřenců nepřicházelo v úvahu.

Champions League už v ochozech

Jako předkrm fanoušci už v ochozech Emirates Stadium dokoukávali předchozí zápas Ligy mistrů mezi Realem Madrid a Unionem Berlín s českým reprezentantem Alexem Králem. Bílý balet strhl vítězství na svou stranu až v nastavení brankou Angličana Jude Bellinghama, což udělalo anglickým fanouškům Arsenalu pochopitelně velkou radost.

Jen tak mimochodem, vzhledem k tomu, jak štědré jsou bonusy v Lize mistrů, Bellingham svým „last minute“ gólem vydělal Realu od UEFA 2,8 milionů euro. Za remízu by klub získal 930 tisíc euro.

Saka překonal při debutu Messiho i CR7

Pak už jsme si však šli užívat samotný vrchol zájezdu – první domácí zápas Arsenalu na Emirates Stadium v Lize mistrů po dlouhých šesti letech! Atmosféra kolem zápasu byla neskutečná. Vidět pohledu padesátníků, jak se při hymně Ligy mistrů dojatě objímají, člověk měl husí kůži po celém těle. Arsenal je zpátky, loni bojoval dlouho o titul, ale až návrat do Ligy mistrů dal na to, že je comeback Arsenalu mezi elitu dokonán, definitivní razítko. Mezi evropskou smetánku zkrátka patří.

Domácí do utkání proti PSV Eidhoven vlétli jako uragán a už v osmé minutě vypuklo nadšení v domácích ochozech poprvé. Svůj střelecký účet v Champions League otevřel Bukayo Saka po osmi minutách ve svém prvním utkání. Lionel Messi čekal na svůj první gól v LM pět utkání, Cristiano Ronaldo 27… Kam až to může anglický zázračný křídelník dotáhnout?

Co všechno nabízí Club Level

Na zápas s námi vyrazila i fotbalová influencerka Šárka Peková, která se v průběhu celého zájezdu dělila o své zážitky a dojmy se svými i našimi fanoušky na sociálních sítích. A jak zájezd zhodnotila? „Sice nám počasí moc nepřálo, ale zápas byl skvělý. Atmosféra na stadionu byla úžasná, fandilo se do závěrečného hvizdu a při hymně LM jsem měla husí kůži. Měli jsme i dobrá místa, takže bylo skvělý, že jsme mohli ještě hodinu po zápase sedět na stadionu, dát si v klidu jídlo a pití,“ uvedla Šárka závěrem.

Zápas jsme totiž sledovali z nejlepších sektorů na stadionu – Club Level, který nabízí kromě skvělého výhledu na hřiště hned několik bonusů. Konkrétně zápasový program zdarma, setkání s maskotem Gunnersaurusem, poločasový drink a pivko v klidu po zápase.

Můžete tedy posedět v ochozech, dát si ještě něco dobrého k jídlu a počkat v příjemném prostředí, než se kolem stadionu vyprázdní linky metra či MHD. Právě Club Level sektory jsou u fanoušků Arsenalu nejžádanější a my vás na ně rádi dostaneme, aby byl váš zážitek z návštěvy Emirates co nejdokonalejší.

Fanoušci Arsenalu sklízejí radost za věrnost

Po letech trápení fanoušci Kanonýrů sklízejí zasloužené radosti za věrnost. Aby toho nebylo málo, další dobrá zpráva je čekala v pátek po návratu z Londýna – kapitán a střelec čtvrté branky proti PSV Eidhoven Martin Ødegaard podepsal s klubem novou smlouvu do roku 2028.

Chcete být u comebacku Arsenalu mezi fotbalovou smetánku na vlastní kůži? Zažít klubovou hymnu The Angel (North London Forever) od Louise Dunforda nebo nyní už i hymnu Ligy mistrů? Stačí si vybrat z bohaté nabídky zájezdů na Arsenal.