Byli jsme u toho aneb Jak si Barca zavřela dveře v Lize mistrů

3 minuty čtení

Základní skupiny Ligy mistrů pomalu vrcholí a týmy se dělí na úspěšné a neúspěšné. Nad propastí se po remíze 3:3 s Interem Milán houpe Xaviho Barcelona a my jsme byli u toho! Šest gólů, krásný Camp Nou, dramatický zápas do posledního písknutí a fenomenální Robert Lewandowski. To musíte zažít!

Soutěže o ceny a další zajímavosti najdete na našich sociálních sítích Facebooku Instagramu.

Krása, kam se podíváš

Společně s našimi klienty jsme si užívali Barcelonu už dva dny před zápasem. A můžeme vás upozornit, že ani kdybyste byli v Barceloně týden, tak všechny krásy tohoto katalánského velkoměsta neobejdete. Sagrada Família, Park Guell, zpívající fontána Montuijc, to všechno jsme navšítivili. A to není ani zdaleka všechno.

Mezi tím jsme si pochutnávali také na místních specialitách. Ať už máte rádi tradiční rýžovou pochoutku paellu, tortilly, různé tapas nebo sušené šunky Jamón Serrano, jste v Barceloně správně. Doporučit musíme tržnici La Boqueria, která se nachází přímo na slavné hlavní ulici La Rambla. V La Buquerii najdete opravdu všechno – čerstvé mořské plody, šunky, paelly nebo čerstvé exotické ovoce. Ráj pro milovníky jídla.

Jak venezuelská manželka dělá české knedlíky

Pokud ale nejste úplně milovníky místní kuchyně plné mořských plodů, můžete klidně navštívit českou hospůdku Balcony, pochutnat si na plzeňském pivku nebo na vynikajícím guláši. A pozor, typické české knedlíky dělá českému majiteli hospody jeho venezuelská manželka, to musíte zažít! 🙂

A nedaleko samotné hospody je nejslavnější barcelonská pláž Barceloneta. Ještě v tomto čase, tedy ve druhé polovině října, jsou v Barceloně teploty kolem třicítky, takže si můžete prodloužit léto, vykoupat se, na pláži si zasportovat (s míčem na noze se tu děti snad už rodí) nebo jen tak relaxovat a zase se dobře najíst.

Lewa je král, ale co ta obrana?!

My jsme ale do Barcelony vyrazili hlavně za tím nejlepším evropským fotbalem. Zápas Barcelony s Interem Milán měl být – a nakonec také byl – jednou z ozdob základních skupin letošního ročníku. Na jedné straně Robert Lewandowski, Marc-Andre ter Stegen nebo dravé mládí Pedri a Gavi (čerstvě nejlepší mladý hráč Evropy), na druhé straně Lautaro Martinéz, nám dobře známý Edin Džeko nebo Slovák Milan Škriniar, který nastupuje za Inter s kapitánskou páskou!

Zápas měl od začátku strhující tempo. Barcelona dominovala, ale v plné nahodě se při absencích Arauja a Koundého ukázala její velká slabina – dopředu excelovala, dozadu hořela. Nakonec tedy Katalánci z krásného utkání vydolovali jen remízu, která byla vítězstvím pro celek z Itálie.

Z naší nabídky doporučujeme

Nyní není situace Blaugranas růžová – musí doufat v zaváhání Interu Milán doma s Viktorií Plzeň a zároveň už neztratit ani bod. Jak to dopadne, to se necháme překvapit, ale rozhodně můžeme doporučit návštěvu Barcelony, ať už to bude na zápasy evropských pohárů, nebo na domácí La Ligu.

V domácí soutěži Barcelona i po prohraném El Clásicu zle nahání Real Madrid a zdá se, že letošní španělská liga nabídne drama až do závěrečných kol. Buďte u toho s námi: