Buďte u toho s námi! Declan Rice poprvé proti svým

3 minuty čtení

West Ham a Arsenal. Dva londýnské a v České republice velmi oblíbené kluby se utkají už 1. listopadu ve šlágru osmifinále Anglického ligového poháru. Vyrazte s námi na hvězdy Arsenalu za výhodnou cenu, kterou v ligových zápasech nenajdete. Ještě před tím se ale pojďme podívat, jak Kladiváři a Kanonýři rozjeli aktuální sezonu.

Sledujte nás i na našich sociálních sítích Facebook Instagram – Tik-Tok

Druhá reprezentační přestávka sezony zastihla oba londýnské kluby v dobré pohodě. Radost nám dělá forma českých reprezentantů Tomáše Součka a Vladimíra Coufala, kteří si zase vzpomenuli na vynikající výkony ze sezony, kdy na London Stadium dorazili.

Kapitán české reprezentace Tomáš Souček už dal letos čtyři góly a na jeden přihrál, Vladimír Coufal zase udivuje Anglii precizními centry a už má na kontě čtyři gólové přihrávky. Právě letos dokonce překonal legendárního Tomáše Rosického v tabulce českých asistencí v Premier League. Pořadí vévodí Patrik Berger.

Je West Ham lepší bez Declana Rice?

Zdá se, že se Kladiváři se po triumfu v Evropské konferenční lize výborně popasovali s odchodem svého kapitána Declana Rice právě do Arsenalu. Vladimír Coufal se dokonce nechal slyšet, že West Ham je bez něho v aktuálním složení ještě silnější. Pravdou je, že nová záložní řada působí vyváženým a velmi svěžím dojmem. Edson Álvarez zapadl po bok Součka naprosto bez problémů, James Ward-Prowse se ukazuje být s přihlédnutím k ceně jednou z nejlepších posil letošního léta.

Fanouškům West Hamu udělala radost i nová smlouva pro Jarroda Bowena. Opora týmu se s Kladiváři zavázala až do roku 2030 a rázem se stal nejlépe placeným hráčem v klubu. Odměnou mu je i nominace do reprezentace Albionu. West Ham také aktuálně přepisuje historii. Nyní drží nejdelší neporazitelnost anglického klubu v evropských pohárech, která aktuálně čítá 17 zápasů. Byť je třeba zohlednit, že většinu zápasů Kladiváři odehráli proti papírovým outsiderům v Konferenční a letos Evropské lize, tak jde jistě o zajímavý počin.

Defenzíva ve formě = Raya sbírá čistá konta

Arsenal působí vyzrálejším dojmem než v minulé sezoně. Pro nezaujatého diváka přitom možná nejsou výkony Kanonýrů tak atraktivní do ofenzívy. Svěřenci trenéra Mikela Artety se neženou za každou cenu do rychlého protiútoku, kterými loni bavili celý fotbalový svět. Na druhou stranu působí Arsenal mnohem pevnějším dojmem.

Není náhoda, že přestože si už nová jednička David Raya připsala i několik nepřesvědčivých momentů, tak vychytala čtyři čistá konta v šesti startech. Navíc dává Arsenalu na rozdíl od miláčka fanoušků Aarona Ramsdaleho nadstavbu v podobě lepší hry nohama. Ve skvělé formě hraje aktuálně celá obranná čtveřice White – Saliba – Gabriel – Zinchenko a Arsenal má o druhé reprezentační pauze nejlepší obranu soutěže se Cityzens. Oba celky dostaly jen šest branek v osmi duelech.

Širší kádr a manažer, co už porazil každého

Velkou sílu kádru ukázali Kanonýři i ve šlágru právě proti Manchesteru City, když nejlepší tým světa porazili v lize po 2848 dnech, přestože chyběl nejlepší hráč Bukayo Saka. Tímto zápasem manažer Mikel Arteta porazil všech 24 týmů Premier League, kterým z lavičky čelil.

Oproti sezoně minulé je kádr i o něco širší a bude zajímavé sledovat, jak Mikel Arteta – který nepatří zrovna mezi trenéry, co rádi rotují sestavou – rozprostře síly mezi Premier League a Ligu mistrů. Zmíněný zápas proti City rozhodla akce, do níž se zapojili čtyři střídající hráči po ose Partey – Tomiyasu – Havertz – Martinelli. Na druhou stranu hráči jako Fabio Vieira, Reiss Nelson nebo Emile Smith-Rowe se musí ještě dost zvednout, aby klepali na dveře základní sestavy.

Vůbec poprvé se Declan Rice postaví klubu svého srdce. Sledujte jeho návrat na London Stadium přímo na stadionu a využijte naší nabídky za výbornou cenu!

  • Carabao Cup: West Ham – Arsenal (letecký zájezd – nabídka)
  • Carabao Cup: West Ham – Arsenal (samostatné vstupenky – nabídka)
  • Premier League: Arsenal – West Ham (letecký zájezd – nabídka)