Boj o MS začíná. Schick s otazníkem, obstojí česká defenzíva?

Že by měl Jaroslav Šilhavý, trenér české reprezentace, snadný úkol, to se říct nedá. Do baráže proti Švédsku míří s řádně okleštěnou sestavou, ve které dokonce najdeme dva nováčky. Ničemu nepřidává ani nejistota kolem stavu Patrika Schicka a pouze pět nominovaných obránců.

Soutěže o ceny a další zajímavosti najdete na našich sociálních sítích Facebooku Instagramu.

Právě bombarďák z Leverkusenu je alfou a omegou českého týmu. Není potřeba si cokoliv nalhávat, bez jeho gólů by se na žádnou baráž ani nejelo.

Vše však komplikuje jeho zdravotní stav. Před pár týdny si přivodil nepříjemné zranění. A tím začal závod s časem. Bývalý hráč AS Řím sice už trénuje, avšak dle médií má Leverkusen jednu podmínku. Pokud Schick před repre pauzou odehraje alespoň jeden zápas, může jet pomoct reprezentaci. Pokud ne, musí se Šilhavý obejít bez něj.

https://www.youtube.com/watch?v=eIemYBtqmwQ

NOVÁČCI Z PRAŽSKÝCH „S“

Kdyby se naplnil černý scénář a bojovalo by se bez Schicka, možnosti by byly značně omezené. Do útoku je nominovaný Adam Hložek, jenž se na mezinárodní scéně moc neprosazuje, Jan Kuchta, který se v zimě přesunul do Moskvy, a novic ze Slavie Ondřej Lingr.

Premiéru si neodbude jenom on, čeká také na jeho rivala za Sparty Ladislava Krejčího mladšího. „Oba dlouhodobě vykazují dobrou výkonnost. Byli oporami jednadvacítky, kde patřili k nejlepším hráčům, tahounům a lídrům týmu. Dokazují to i ve svých mateřských klubech,“ vyjmenovával důvody k nominaci Šilhavý.

Největší slabinou pak bude obrana. Jistě, nominovaní borci můžou překvapit, nicméně fakt, že čistokrevných obránců bylo nominováno pouze pět, nevěstí nic dobrého.

Úplně vypadly kraje obrany, které byly v poslední době českou chloubou. Ze stálých jmen pojede pouze v Řecku působící Jakub Brabec. A jinak? Trojice Tomáš Petrášek, David Zima a Jaroslav Zelený má v repre dohromady odehráno pouze osm utkání. Pětici doplňuje Aleš Matějů, jenž našel útočiště v Benátkách. Úplně fuč je obranná řada z mistrovství Evropy Vladimír Coufal, Ondřej Čelůstka, Tomáš Kalas i Jan Bořil.

ZÁSKOK ZE ZÁLOHY?

Ze zálohy může na levé obraně zaskočit Michal Sadílek, na druhý kraj obrany třeba Lukáš Masopust, jenž si tuto roli už ve Slavii vyzkoušel. Kdyby byla nouze, v defenzivě spolehlivě působí i Tomáš Holeš.

Alespoň v bráně je situace jasná. Tomáš Vaclík je jedničkou, záda mu bude krýt ve velké formě hrající Jindřich Staněk a Jiří Pavlenka.

Českou reprezentaci nečeká nic lehkého. Nažhavení Švédové neberou nic jiného než postup. „Jednoznačně chceme postoupit,“ hlásí odhodlaně také Šilhavý.

Naši fotbalisté budou potřebovat velkou podporu, a to nejlépe na tribunách přímo ve Stockholmu! Využijte LAST MINUTE nabídky a vyrazte s naší cestovní kanceláří do hlavního švédského města. Vše potřebné o našem ZÁJEZDU MĚSÍCE se dozvíte v tomto BLOGU.

Z NAŠÍ NABÍDKY TAKÉ DOPORUČUJEME:

NABÍDKU VŠECH ZÁJEZDŮ NAJDETE ZDE.