Bohatí dravci ze Saúdské Arábie jsou při chuti. Koho všechno už ulovili?

Jednu velkou rybu už ve svém rybníčku měli. Proto se na háček znovu rozhodli zavěsit pořádný balík peněz a nahodit do evropských vod hned několikrát. A málokdy se jim stane, že by svůj vysněný úlovek nevytáhli až na břeh.

Soutěže o ceny a další zajímavosti najdete na našich sociálních sítích Facebooku, Instagramu a na Tik-Toku.

I tak by se dala popsat přestupová strategie představitelů TOP týmů v Saúdské Arábii, které do své ligy přivedly toto léto už několik zajímavých jmen. A další jsou na řadě…

Liga v Saúdské Arábii bude brzy patřit mezi TOP pět na světě,“ prohlásil nedávno Cristiano Ronaldo, od ledna opora týmu Al-Nassr. Mnozí se nahlas smáli.

Za pár týdnů to podpořil dalšími vyjádřeními: „Liga v Saúdské Arábii je lepší než americká MLS,“ řekl a na dálku si tak trochu rýpl do Lionela Messiho, který se upsal Interu Miami, týmu Davida Beckhama.

CR7 pak svůj odhad do budoucnosti ještě konkretizoval. „Za rok podle mě saúdská liga předstihne kvalitou ligu v Turecku a Nizozemsku,“ dodal.

Že už se dnes možná tolik nesmějete ani vy? Nejspíš…

Všichni totiž s údivem sledujeme, kolik hvězdných hráčů míří za královskými penězi ze Středního východu. Protože ruku na srdce, co jiného by je tam táhlo.

https://www.youtube.com/watch?v=4XLGThi0DyQ

Jasně, můžeme namítat, že ve většině případů (ne ve všech) jde o hráče, kteří si na starém kontinentu už „své“ odehráli a v posledních pár letech kariéry jdou shrábnout ještě „trochu“ na přilepšenou.

Nicméně pokud to tak půjde dál, saúdská liga opravdu nabere na kvalitě a dost možná těm soutěžím, které Ronaldo zmiňoval, bude šlapat na paty.

Vždyť spousta z těch, kteří už se do Saúdské Arábie za fotbalem vydali, hrála ještě v minulé sezoně stěžejní roli ve svých týmech. Jedno jméno za všechny – Karim Benzema.

Pojďme si zrekapitulovat, kteří hvězdní fotbalisté se po minulém ročníku vydali do země, do které „rozkopl“ dveře Cristiano Ronaldo.

Kalidou KOULIBALY 32 let Chelsea →  Al Hilal 15,7 mil. liber
Ruben NEVES 26 let  Wolverhampton → Al Hilal 47,1 mil. liber
N’Golo KANTE  32 let Chelsea → Al Ittihad zadarmo
Karim BENZEMA  35 let Real Madrid → Al Ittihad zadarmo
Edouard MENDY  31 let Chelsea → Al Ahli 16 mil. liber
JOTA    24 let Celtic → Al Ittihad 25 mil. liber
Marcelo BROZOVIC  30 let Inter Milán → Al Nassr 15,4 mil. liber
Roberto FIRMINO                31 let Liverpool → Al Ahli zadarmo
Sergej Milinkovic-SAVIC 28 let Lazio → Al Hilal 34,2 mil. liber
Seko FOFANA 28 let Lens → Al Nassr 25 mil. liber

 

Je však dost možné, že v momentě, kdy čtete tento text, už výše uvedená tabulka není tak úplně aktuální. Prakticky už jen na oficiální potvrzení čekají další přestupy:

Dosavadní kapitán Liverpoolu Jordan Henderson má zamířit do Al Ettifaq, který nově jako trenér vede jiný bývalý kapitán The Reds Steven Gerrard. Čerstvý šampión Ligy mistrů Riyad Mahrez se přesune do Al Ahli, kam má namířeno také záložník Newcastlu Allan Saint-Maximin, a Al Nassr si brousí zuby na obránce Manchesteru United Alexe Tellese a nově také na v Bayernu Mnichov nechtěného Sadia Maného.

A to nemusí být všechno všechno. V kuloárech se hlasitě mluví i o přesunu defenzivního štítu Liverpoolu Fabinha, Saúdská Arábie by pak mohla být možnost taky pro Wilfrieda Zahu,Saúla Ñígueze nebo Hakima Ziyecha.

Všechno můžeme zakončit tím, čím jsme začali. Citací Cristiana Ronalda:

„Kam jde Cristiano, tam je o ligu větší zájem. Věděl jsem, že to tak bude.“

No, a jak to bylo ve slavném filmu Pelíšky: Popři to! 😄

Chtěli byste právě Cristiana Ronalda vidět naživo v akci? Máte skvělou možnost. V říjnu poletíme na zápas kvalifikace na EURO mezi Portugalskem a Slovenskem do Porta. Přidejte se k nám

Do Portugalska na Ronalda ZDE