BLOG: Lukaku, Pogba či Di María aneb výživné léto v Itálii! Přichází ty největší hvězdy

3 minuty čtení
píše David Zlomek

Dlouhá léta byli fanoušci zvyklí na jednu věc – největší hvězdy chodí do Anglie. Nejinak tomu není ani letos, avšak pořádný nával těch nejzářivějších jmen zažívají i v Itálii. Tamní Serie A zažívá v posledních letech pořádný vzestup, který symbolicky graduje letos. Jaké transfery se zatím uskutečnily?

Soutěže o ceny a další zajímavosti najdete na našich sociálních sítích Facebooku Instagramu.

Budeme se soustředit na ty největší celky, avšak na konci vás čeká jedno překvapení. Takže zůstaňte až do konce!

Vzdejme hold úřadujícímu mistrovi a začněme u něj. AC Milán má zatím klidné léto. Největší posilou je asi útočník Divock Origi, jenž přišel zadarmo z Liverpoolu. Velkou vzpruhou je i pokračování Zlatana Ibrahimoviče. Prozatím se spekuluje o příchodu Renata Sanchese z Lille, toho mají však na seznamu třeba vlastnící Paříže.

Pravděpodobně největší bombu mají na svědomí kolegové z Interu. Jeho fanoušci ještě před rokem proklínali Romela Lukaka, aby ho po roce vítali. Jeho působení v Chelsea bylo spíše komedií, do Interu přichází na roční hostování za směšných osm milionů eur.

Lukaku však není sám, kdo míří do modré části města módy. Inter si do brány přivedl Andreho Onanu z Ajaxu, do ofenzivy pak Henrika Mchitarijana z konkurenčního AS Řím a z Lazia zase Joaquína Correu. Z klubu míří například Ivan Perišič, Arturo Vidal či Stefano Sensi.

Velký odliv hráčů hlásí v Neapoli. Považte sami. Ze světlemodrých barev se vysvleče Kalidou Koulibaly, Arkadiusz Milik, Lorenzo Insigne, David Ospina či Dries Mertens.

Nepárali se s tím ani v Juventusu. Hostování končí Alvaru Moratovi, ten se vrací do Atletica, po vypršení smlouvy se pak Nedvěd a spol. rozloučili s dlouholetou tváří Giorgiem Chiellinim, dále Douglasem Costou či Federicem Bernardeschim. Zadarmo se naopak vrátil hvězdný Paul Pogba, z Paříže přišel bez jediného utraceného eura i Angel di Maria. Tajným trumfem by pak mohl být zisk Gleisona Bremera, nejlepšího obránce uplynulého ročníku.

Zajímavou kapitolu píše Paulo Dybala. Před lety patřil mezi nejblyštivější klenoty fotbalového světa, teď mu skončila smlouva a dlouho hledal nového zaměstnavatele. V posledních dnech se ale vyjasnilo, šikovného leváka ukořistil Josef Mourinho do AS Řím. Čekali jste, že se argentinský šikula přesune do věhlasnějšího celku? Zřejmě jste nebyli sami. Mourinhovi se ale společně s Abrahamem rýsuje pořádně silný útočný arsenál.

A na závěr slibované překvapení. Cesc Fabregas, jeden z nejlepších Španělů poslední doby, míří do druhé italské ligy. Nově bude oblékat dres Coma! Klíčem k angažmá měla být osoba Dennise Wise, s nímž se mistr světa potkal v Chelsea. Smlouva potrvá dva roky.

Jak vidno, v Itálii se toho semlela opravdu spousta. Serie A dostává opět nový náboj. Lukaku, Pogba, di Maria a mnozí další.

Vyrazte s námi do Itálie a zažijte nejen překrásnou zemi, ale také prvotřídní fotbal a hvězdy první jakosti. Stačí si vybrat z nabídky našich zájezdů.

DOPORUČUJEME:

Kompletní nabídka zájezdů na Serii A ZDE!