Biatlonový šampionát nadchl závodníky i diváky. Byli jsme u toho!

3 minuty čtení

Pekelná bouřlivá atmosféra na tribunách, bohatá FAN zóna s DJ´s, skvělá zábava a také dobré jídlo a pití. Takové bylo mistrovství světa v biatlonu, které se do České republiky vrátilo po dlouhých jedenácti letech.

Sledujte nás i na našich sociálních sítích Facebook Instagram – Tik-Tok

Češi na tribunách ukázali, že jsou biatlonovou zemí, umí ocenit skvělý sportovní výkon a fandili vlastně všem. Trenér norské reprezentace se také nechal slyšet, že taková atmosféra nepanuje na žádné jiné zastávce světového poháru, než v Novém Městě na Moravě.

Každá přesná střela, každý sejmutý terč od českých reprezentantů nebo favoritů závodu byl doprovázen bouřlivým aplausem, až šel mráz po zádech.

O skvělý předzávodní program se starali baviči Endru a Nasty, které jistě znáte z rádií. Endru pobavil i svým koncertem s looperem, kdy doslova rozezpíval Vysočina arénu. Už před vstupem na tribuny nás Vysočina aréna nadchla celým svým programem.

Mohli jsme se dobře najíst, napít, udělat si fotku, podpořit dobrou věc nebo si třeba zastřílet na improvizované střelnici a vcítit se tak do kůže Markéty Davidové či Michala Krčmáře. Zkrátka jsme zažili dny plné zábavy, párty a světového sportu.

Výkony gradovaly. Příslibem Mikyska

Přestože se na trati a na střelnici našim reprezentantům na začátku šampionátu tolik nedařilo, návštěvy byly po celé mistrovství světa vynikající. Odměnou divákům pak byla i postupně gradující výkonnost českých závodníků. Talentovaný Tomáš Mikyska na Nové Město rozhodně nikdy nezapomene, právě tam zajel svůj životní závod a skončil desátý.

Nebýt jediné chyby na stavu na poslední 20. ráně, skončil by šestý a vešel by se tak dokonce na medailový ceremoniál. Vrcholem pak byly štafetové závody, kde ženské i mužské kvarteto reálně pomýšlelo na senzační cenné kovy, a přestože to nakonec nevyšlo, diváci je odměnili bouřlivým potleskem.

Nové Město na Moravě jako záruka kvality     

Nové Město na Moravě a celá Vysočina aréna jsou zárukou kvality. A my se tam zase za pár týdnů vrátíme! Světový pohár horských kol v olympijské disciplíně Cross country a Short Track kategorií muži a ženy Elite a muži a ženy do 23 let se tam pojede od 24. do 26. května.

A pokud dáváte přednost biatlonu, tak ten se do NMNM zase vrátí v příští sezoně světového poháru. Češi ukázali, že mají svá želízka v ohni. Stále jsou tu stálice Markéta Davidová, Michal Krčmář nebo nastupující generace v podobě Tomáše Mikysky.

Z naší nabídky doporučujeme

Biatlonové mistrovství světa v NMNM nadchlo každého, kdo dorazil. Malí – velcí, sportovní nadšenci – biatlonoví maniaci, prostě všichni se bavili! Jsme na všech světových akcích, nejen na fotbale. Chtěli byste s námi příště zažít netradiční sportovní zážitky i vy? Podívejte se na naši aktuální nabídku: