Bez Ronalda a Iniesty. La Liga na startu nové epochy

Píše Richard Hanzlík, z prvního neobjektivního sportovníhoportálu TakUrcitee.sk

Adios Cristiano! Bílý dům je bez pána, vlajky visí na půl žerdi. Už to nebude o souboji Messi vs. Ronaldo a na první pohled to vypadá tak, že lépe karty v rukou drží Blaugranas.

Přestože i oni se po sezoně rozloučili s klíčovým hráčem. Až tato sezóna ukáže, nakolik byl Iniesta pro Messiho nenahraditelný.

Před a po Ronaldovi

Jedna éra končí, druhá začíná. Historie Realu Madrid se může klidně datovat na roky před a po příchodu Cristiana. Nyní začíná třetí epocha. Co bude po jeho odchodu? Hodně věcí se změní. Gareth Bale už přehodnotil řeči o možném odchodu, protože cítí šanci stát se tahounem mužstva.

Julien Lopetegui pravděpodobně bude muset a hlavně chtít změnit herní projev pusinek. Fanoušci se obávají házené z La Furime Roja. Centrem hry by měl být jeho oblíbený Isco, doplňován modřence, Kroos a Casemirom.

Do obrany už stihl Pérez dotáhnout mladého pravého beka Odriozolu. Podpis COURTOISE je otázkou hodin. Za cenu kolem 30 milionů je to super nákup, ale zbytečný. Hlavně pokud již Real podepsal i talentovaného Lenčina a v dresu už pár let záři Navas. Real potřebuje posílit hlavně ofenzívu. Zejména po odchodu Cristiana vypadl obrovský počet branek. I proto se zmiňuje Hazard s iCardim.

Madridské sny o Mbappém a Neymarovi jsou již podle všeho zažehnány. Brazilský supertalent Vinícius sice byl představen fanouškům, ale nedá se předpokládat, že bude schopen vtrhnout na nejvyšší scénu naplno hned v první sezóně. Na Santiago Bernabéu jsou však zvyklí pouze na výhry. Tři po sobě jdoucí v Lize mistrů vešly do dějin, Peréz však cítí, že je čas na ovládnutí i domácí soutěže. Tam jakoby Realu v některých zápasech chyběla motivace a ztrácel body v zápasech, které Barcelona zvládala.

Tato obnova týmu by měla být tím správným impulsem dokázat v každém zápase, že Real nebyl jen mužstvem Ronalda.

Doporučujeme: Letecký zájazd na Real Madrid – Espanyol

Letecký zájezd na madridské derby Real – Atlético

Před a po Iniestovi

Leo před rokem nejprve přišel o Neymara, ale lize dominoval i bez něj jako opravdový král. Teď si bude muset poradit bez svého parťáka s číslem 8. Klub sice v zimě dotáhl Coutinha, Griezmann jim však nevyšel a nyní jede po hráči, schopném zastat si pozici megahvězdy.

Dembele prožil rozpačitou sezónu, a proto není divu, že na pobřeží Španělska by rádi přivítali jednoho z dvojice HazardWillian. Zaujalo roční a úspěšné působení Paulinha, který se vrátil zpět „domů“ do Číny. Jeho místo by měl zaplnit Arthur, Valvarde by do týmu navíc rád doplnil Kanta. Umíte si představit tu zálohu ve složení Kant, Busquets, Coutinho?

Lenglet přišel, aby pomohl Barceloně na pozici stopera. V Rusku navíc zazářil Yerrell Mina. Vermaelen může zbytek života strávit na PN-ce. Po skončení mistrovství světa navíc do světa unikla zpráva o tom, že Pogba tlačí jeho agent do Barcelony. To by mohlo ukončit fámy o přestupu Pjanica do metropole Katalánska. Rozumný se však zdá návrat ztraceného syna Thiaga Alcântara z Bayernu. Ideální náhrada Andrese Iniesty.

Doporučujeme: Zájezd na Barcelona – Girona za top cenu

Letecký zájazd na Barcelona – Sevilla

Griezmann zůstává

Diego Simeone měl pořádně těžký úvod léta. Jeho největší hvězda ho dlouho držela v šachu. Bylo totiž jen na Griezmannovi či kyvné Barceloně. Rozhodování mu určitě ulehčil nabízen plat ve výši cca 22 milionů liber. Téměř dvojnásobek oproti nabídce z Barcelony.

Atleti si konstantně drží obrovskou kvalitu. El nino sice klub opustil, ale jde jen o kosmetickou ztrátu. Štiplavou ofenzívu posílila raketa z Monaka – Thomas Lemar. Odcházejícího Gabi zkusí ve středu pole nahradit Rodri. Po triumfu v Evropské lize by rádi na Wanda Metropolitano zvedli nad hlavu i ligovou trofej a dělají pro to všechno.

La Liga je už tradičně soubojem tří týmů o titul. Jinak to nebude ani tento rok. Zbytek mužstev je v lize na to, aby se snažili o ty ostatní místa. Vysoce by měla i letos stát Valencia, ale i FC Sevilla, Villareal a Betis. Slovenského fanouška by nejvíce potěšilo, kdyby se sezóna snů podařila Celta Vigo se Stankem Lobotka v sestavě. A aby si tím vyžádal přestup do velkého klubu.

Odporúčame: Vianočný zájazd na Barcelona – Celta Vigo

Po dlhých rokoch nás čaká aj úplne iné El Clásico. Bez Ronalda. Konečne súboj Realu proti Barcelone, nie súboj, v ktorom 256 kamier sleduje iba dvoch hráčov. Jedno Clásico nás čaká na jeseň, ďalšie až na jar. Ako to už býva zvykom, všetky oči budú smerovať na tento zápas. Nejde ani tak o tie tri body, pretože tie viete stratiť hneď o týždeň na Eibare. Je to však demonštrácia sily, formy a víťazných ambícií.
Vstupujeme do novej epochy.

La Liga bez Iniestu a Ronalda. La Liga však aj bez nich bude vládnuť futbalovej Európe. A ktovie, možno bude ešte zábavnejšia ako doteraz. O tom sa môžeme presvedčiť už čoskoro.