Atraktivní příprava v Německu se třemi českými reprezentanty!

2 minuty čtení

Čeští fanoušci, zbystřete! Během letní přestávky se v Německu odehraje přípravné utkání mezi Leverkusenem a West Hamem United, kde se na trávníku mohou potkat hned tři čeští reprezentanti – Adam Hložek, Vladimír Coufal a kapitán národního týmu Tomáš Souček. Buďte u toho s námi!

Soutěže o ceny a další zajímavosti najdete na našich sociálních sítích Facebooku, Instagramu a na Tik-Toku.

Leverkusen prochází rozsáhlou rekonstrukcí kádru. Plánuje výrazné posílení a útok minimálně na pozice zaručující postup do Ligy mistrů. Také v obměněném manšaftu má mít silnou pozici Adam Hložek, který se hned po nástupu Xabiho Alonsa probojoval do základní sestavy. Právě on byl na jaře nejčastěji první volbou na pozici hrotového útočníka, takzvané devítky.

Srovná temperamentní Xhaka mladé talenty?

Fotbalisté Leverkusenu ukázali už v minulé sezoně obrovský potenciál. Hráči jako Moussa Diaby, navrátilec po zranění Florian Wirtz nebo Jeremie Frimpong dokážou zvednout diváky ze sedadel. Světové velkokluby výrazně krouží i kolem stopera Edmonda Tapsoby. Zároveň je to ale velmi mladý tým, který často potopila nepochopitelná selhání jednotlivců.

To má vyřešit Granit Xhaka. Obrovský lídr Arsenalu, který zažil v minulé sezoně svůj nejlepší rok na severu Londýna (7+7). Přichází tak doslova v životní formě. Dříve býval nepoučitelným bouřlivákem, ale dospěl. Mikel Arteta jej postavil do latě, změnila ho prý i rodina. Teď je vzorem na hřišti i mimo něj a pro Bayer bude obrovským trumfem. Elán a horká albánská krev ho ale stále zdobí!

Grimaldo uvolnil místo Juráskovi. Jak gólový bude Hložek?

Tím ale zbrojení Bayeru ani zdaleka nekončí. Další výraznou posilou je španělský levý obránce Alejandro Grimaldo, kterého mimochodem na levém okraji defenzívy Benficy nahrazuje David Jurásek ze Slavie. Dále posílí Leverkusen také německý reprezentant Jonas Hofmann z Gladbachu nebo brazilský obránce Arthur. Naopak s týmem už se rozloučili hráči, kteří tížili klubovou kasu, ale na hřišti už moc nepomohli – mimo jiné Daley Sinkgraven (Las Palmas), Mitchel Bakker (Atalanta), Karim Bellarabi (volný hráč) nebo Callum Hudson-Odoi, který se vrací po neúspěšném hostování zpět do Chelsea.

Leverkusen tak má na čem pracovat, aby nové posily zapracoval do fungující mozaiky. Ani v přípravě jistě neponechá nic náhodě. Lékárenský klub bude chtít opět bavit ofenzivním fotbalem, jako se mu to vedlo ve stíhací jízdě letos na jaře. Byli jsme u toho, třeba když Adam Hložek jedním gólem přispěl k vítězství Leverkusenu nad Bochumí. Celkem zakončil svou první sezonu po příchodu ze Sparty s bilancí pěti gólů a tří asistencí v Bundeslize, na podzim v Lize mistrů přidal jednu asistenci a na jaře v Evropské lize jeden gól a dvě asistence. Uvidíme, jak gólový bude v nadcházející sezoně.

Zvednou se evropští šampioni i v lize?

Ani West Ham ale nemůže brát předsezonní přípravu na lehkou váhu. I když uplynulou sezonu zakončil historickým úspěchem v podobě zisku evropské trofeje za vítězství v Evropské konferenční lize, tak hlavně v Premier League to bylo jedno velké trápení. Je čas se vrátit na vítěznou vlnu!

Vladimír Coufal a Tomáš Souček měli na začátku ročníku trochu těžší pozici. Po příchodu ze Slavie předváděli fantastické výkony a možná si nasadili laťku až příliš vysoko. I když se trochu svezli s výkony celého týmu, tak trenér Moyes jim stále věřil a čeští reprezentanti patřili v klíčových zápasech závěru sezony opět k ústředním postavám Hammers. To samé se dá jistě očekávat i v novém ročníku. Kladiváři v nich mají spolehlivé bojovníky, přesně takové hráče v Anglii milují.

Příprava na úrovni evropských pohárů

Ještě před začátkem Bundesligy a Premier League ale tedy dojde na toto atraktivní přípravné utkání, které by se jistě neztratilo ani v nabídce evropských pohárů. Chcete být u toho? Pojeďte s námi autobusem za senzační cenu. Nastoupit můžete v Praze nebo Plzni.

A nebo, pokud preferujete cestování po vlastní ose, najdete v naší nabídce i samostatnou vstupenku na zápas. Dobře se bavte a fanděte českým reprezentantům, na viděnou v Bay Areně!

  • FOTBAL: Autobusový zájezd na přípravný zápas Leverkusen – West Ham (Leverkusen, nabídka)
  • FOTBAL: Samostatné vstupenky na přípravný zápas Leverkusen – West Ham (Leverkusen, nabídka)
  • FOTBAL: Samostatné vstupenky na přípravný zápas Karlsruhe – Liverpool (Karlsruhe – otevření nového stadionu, nabídka)