Anglická snídaně: Super Sunday? Aubameyang by asi nesouhlasil

4 minuty čtení

Nekorektní a bez obalu, taková je naše rubrika Anglická snídaně. Uplynulé kolo nabídlo hned několik šlágrů. Aubameyangovi to víc mluvilo, než hrálo, Arsenal už na Stamford Bridge není vítán a Unai Emery zesměšnil Lisandra Martíneze, který je bez Varaneho jako pivo bez pěny. Tak se bavte s námi!

Potěšte své blízké: Fotbalové adventní kalendáře s kinder čokoládou.

Aubameyang převezl fanoušky Arsenalu!

„Super Sunday“ nabízela v anglické Premier League jeden velký zápas za druhým. Jen Aubameyangovi to asi moc super nepřišlo. Všechny oči ve šlágru Chelsea s Arsenalem směřovaly právě na gabonského bývalého útočníka (snad ty jeho poslední dva roky nikdo nebere vážně), kterej před zápasem svými vyhlášeními ještě rozvířil emoce a podpořil nenávist některých fanoušků Kanonýrů, byť ho ještě před pár měsíci uctívali.

Ale to bylo tak všechno, co Auba za 64 minut na place předvedl – 0 gólů, 0 asistencí, 0 střel na bránu, 1 žlutá karta, 2 fauly a 8 dotyků s míčem. Gabonský reprezentant zkrátka vymyslel geniální taktiku a převezl fanoušky Arsenalu, aby se vyhnul pískání z hostujícího sektoru – prostě se vyhýbal míči.

„Musíme to s ním nějak vydržet do zimy, než půjde někam do MLS. Prokletí čísla devět pokračuje.“
„Neobejde ani popelnici a 90% míčů mu jde do hlaviček, kterejch se nezúčastňuje. Legenda.“
„Že by nám to Arsenal vrátil za Williana? Agent Auba, tak hlavně, že Broja sedí.“
„Ten to má úplně na háku, a to za nás mohl hrát Giroud. Zadarmo drahej.“

Ano, fanoušci Chelsea si Aubu zamilovali. Ten Lukaku zase nebyl tak špatnej, co říkáte?

Arsenal zápasu dominoval, takhle zoufalou Chelsea nepamatujeme. Nebo vlastně počkat – oni takhle pod Potterem hrají každý zápas. Doma si nevytvořili jedinou gólovou šanci a nakonec svým komickým bráněním rohu ještě sami darovali gól Gabrielu Magalhaesovi. Havertz a Silva se míči radši pro jistotu uhnuli, Mendy prokázal, že poslední měsíce nechytí ani rýmu, no a Cucurella? Ten tam snad Xhaku objímá ještě teď.

Mimochodem právě střelec branky ve šlágru kola je jediným Gabrielem z Arsenalu, který se nepodívá na MS do Kataru. Martinelli i Jesus se do nabité sestavy Kanárků dostali. Arsenal se navíc stal prvním klubem v historii, který vyhrál na Stamford Bridge potřetí v řadě. Tak nějak si představuju nezvanou návštěvu.

Ale co, stejně tam Arsenalu fandili všichni, akorát se to někteří ještě stydí říct:

Opravdoví vládci Londýna

O tom, kdo vládne Londýnu, už teď asi nemůže být řeč. Od začátku sezony Artetova parta potkala všech pět londýnských rivalů a neztratila ani bod – Crystal Palace 2:0, Fulham 2:1, Brentford 3:0, Tottenham 3:1 a naposledy Chelsea 1:0. Kanonýři navíc zůstávají dál na čele Premier League, tady končí veškerá sranda. Že by snad někdo toho slona na stromě podložil?

IG: Fotbal Netradičně (2022).

Martínez bez Varaneho jako pivo bez pěny, Slepice bez Sona jako… no prostě Tottenham

A pak tu máme Manchester United. Když už jsme se začínali bát, že si po Arsenalu i z nich budeme muset přestat dělat prd*el, zase parádně přiložili pod kotel. Prcek Lisandro Martínez opět potvrdil, že si bez Varaneho ani nedojde ráno na nočník a Aston Villa vedla v jedenácté minutě 2:0. Nakonec dokráčela k povinné výhře proti Rudým ďáblíčkům 3:1 a král Good Ebening Unai Emery se do Premier League vrátil ve velkém stylu.

Antonio Conte proti Liverpoolu zvolil geniální taktiku – když mu vypadl zraněný útočník Heung-Min Son, tak místo něj poslal (jak jinak) dalšího obránce. Pět obránců, tři defenzivní záložníci a vepředu vedle chudáka Harryho v podstatě další krajní obránce Perišič. Překvapuje to vůbec někoho?

Minimálně nebylo žádné překvapení, že bez útočníků se Slepice v první půli nedostaly na útočnou polovinu a Liverpool vedl 2:0. Dvakrát se prosadil egyptský král Mohamed Salah a snad konečně prolomil letošní tragédii. Tottenham po pauze zjistil, že může i útočit. Conte dokonce poslal na plac druhého ofenzivního hráče Kulusevskiho a ten hned vymyslel korigující gól pro Harryho. To ale bylo všechno, takže si všechny body stejně odvezl Liverpool.

Z naší nabídky doporučujeme

Už první třetina soutěže ukázala, že anglická Premier League přináší týden co týden neuvěřitelné zážitky a situace, ze kterých si sednete na zadek. Buďte u toho s námi příště i vy! Z naší nabídky doporučujeme: