Anglická snídaně: Závod United o titul trval sedm dní

2 minuty čtení

Nekorektní a bez obalu, taková je naše rubrika Anglická snídaně. Ozdobou uplynulého kola byl šlágr mezi Arsenalem a Manchesterem United, který nabídl couvání Luka Shawa, zrození hvězdy i konec snění Rudých ďáblů o titulu. Trvalo to přesně sedm dní. Tak se bavte s námi!

Soutěže o ceny a další zajímavosti najdete na našich sociálních sítích Facebooku a Instagramu.

Arsenal v krásném utkání porazil doma United 3:2 a na Emirates letos ještě neprohrál. Ani když dostal gól hlavou od Lisandra Martinéze, menšího bráchy Hasbully. Zajímavé byly hlavně ve druhé půli souboje hvězdy Arsenalu Bukaya Saky se svým spoluhráčem z reprezentace Albionu Lukem Shawem. Saka kolem svého strážce procházel jakoby se nechumelilo a kdykoliv si zamanul, tak byl ve vápně.

Zkušenější kolega jen vyklízel cestu. Pokud Shaw skutečně naběhal jedenáct kilometrů, tak minimálně sedm z toho nacouval pozpátku. A Saka se stal mimochodem prvním hráčem Gunners od Thierry Henryho, který dal United gól ve třech zápasech po sobě.

Utkání ale mělo jiného krále, byl jím dvougólový Eddie Nketiah. Po zranění Gabriela Jesuse snad nikdo nepochyboval o tom, že právě Nketiah bude stát Arsenal boj o ligový titul. Místo toho se ale Orel Eddie prosadil třináctkrát v posledních 13 zápasech doma na Emirates a je nejlepším střelcem Arsenalu v této sezoně, pokud počítáme všechny soutěže dohromady. A Star Is Born.

Nyní už tedy můžeme konstatovat s klidným svědomím, že závod o titul v podání Manchesteru United trval přesně sedm dní. Po rozhodčími darované výhře v derby se City následovala remíza na Crystal Palace, prohra na Arsenalu a pohádky je konec. Tak zase někdy příště. Někdy, a nebo nikdy.

Wolves už bylo Haalanda líto

Haaland – Wolverhampton 3:0. Vlkům už bylo norského snajpra trochu líto, po posledních zápasech se na jeho bedra snesla trocha kritiky, tak mu nahrávali do vyložených šancí sami. A byl z toho další hattrick. Ve své první sezoně na Ostrovech tak Erling zapsal do statistik už čtvrtý třígólový zápas.

Zdá se, že o titul v Premier League budou hrát už jen Arsenal a právě Citizens. Oba týmy na sebe ještě letos nenarazily a mají před sebou tři vzájemné zápasy. Začátek triologie je na programu už tento pátek 27. ledna v FA Cupu. Zapište si do diářů.

Todd Boehly koupí body Juventusu

Tragicomic derby mezi Liverpoolem a Chelsea nabídlo „fotbal“ bez gólů a několik desítek tisíc párů propíchaných očí. Chybělo tempo, kvalita, nasazení a zhruba 22 fotbalistů. Zájezdy na odvetu těchto dvou týmů asi nabídneme zdarma. (Ne, nenabídneme).

Fanoušky Chelsea může potěšit alespoň fakt, že Todd Boehly už údajně zvažuje další nabídku na posílení – aktuálně plánuje koupit 15 bodů odečtených Juventusu. Jen tak mimochodem, pořád by byli šest bodů za Arsenalem. A fanoušky Liverpoolu zase utěšil Jürgen Klopp tím, že Arsene Wenger prohrál svůj 1000. odkoučovaný zápas s Chelsea 0:6. Takže to vlastně dopadlo dobře. Ach, ty ambice…

Ne každý fotbalista může trénovat

Že každý skvělý fotbalista nemůže být i špičkovým manažerem, o tom už jsme se přesvědčili mockrát. Ale přece jenom mezi nimi vyčnívá pár opravdových tragédů. Čechy milovaný Steven Gerrard měl procento výher v Aston Ville na 32,5% a mysleli jsme si, že někoho horšího budeme už jen těžko hledat.

Než usedl na lavičku Evertonu Frank Lampard. Ten uspěl jen ve 27,2% zápasů a už se pakuje. Tak hlavně bez slz. Nový trenér bude mít těžkou úlohu, na úvod svého angažmá přivítá Arsenal.

Z naší nabídky doporučujeme

Anglický fotbal a Premier League zvlášť nám přináší týden co týden neuvěřitelné zážitky a situace, ze kterých si sednete na zadek. Buďte u toho s námi příště i vy! Z naší nabídky výhodných zájezdů doporučujeme: