Anglická snídaně: Souček brankářem kola a schýza na Arsenalu

3 minuty čtení

Nekorektní a bez obalu, taková je pravidelná rubrika Anglická snídaně. O zábavu bylo zase postaráno. Bavila obrana Tottenhamu, brankář Tomáš Souček i kluci u VARu. Tak se bavte s námi!

Soutěže o ceny a další zajímavosti najdete na našich sociálních sítích Facebooku a Instagramu.

Souhrn kola začneme u Tottenhamu, ať máme nejzbytečnější londýnský klub rychle za sebou. Spurs dostali vejprask s Leicesterem, kterému letos prostě týmy berou body, i když je samy nechtějí. Ano, ptáte se správně – i Liverpool je porazil.

Zdá se, že Antonio Conte se v nemocnici asi na poslední zápas Slepic s Manchesterem City nedíval. Jak jinak si vysvětlit, že Emerson Royal odehraje svůj životní zápas, vymaže Erlinga Haalanda, nepustí ho ke střele ani k dotyku s míčem ve vápně a další kolo sedí na lavici. Tomu se říká odměna. A Contemu se pak odměnili Maddison a spol. – 4:1! A aby toho na fanoušky Tottenhamu, pokud nějací existují, nebylo málo, tak Rodrigo Bentacur bude chybět pro zranění až sedm měsíců. To prostě chceš.

Tomáš Souček – brankář kola Premier League

Nejlepším brankářem kola vyhlašujeme samozřejmě Tomáše Součka, který svým skokem po vzoru Lva Jašina vychytal Conora Gallaghera z Chelsea a zachránil pro Kladiváře aspoň bod za remízu 1:1. Skok plavmo natrénoval dokonale a vychytal všech 600 milionů liber v posilách. Třeba se konečně našel. Je pravda, že v záloze to letos fakt není ono, ale Lukasz Fabianski už se asi bojí o místo.

Jediný gól Chelsea vstřelil Joao Félix, který už se tedy začíná vyplácet a po třízápasovém trestu jeho hostování nyní vychází asi na 150 milionů za jeden gól. Nebo já už ani nevím, v těch částkách u Blues se člověk ztrácí. Jediný gól West Hamu vstřelil Emerson, když si navrátilec do sestavy Chelsea Reece James hrál při bránění na Trenta. A to už je velká urážka. Možná si neuvědomil, že už s Emersonem od léta nejsou spoluhráči. Mimochodem střelec se po gólu do sítě svého dlouholetého zaměstnavatele ani neradoval – respekt!

VAR okradl o výhru VARsenal. Slušná schýza

Že už by se slon na větvi začínal prohýbat? Arsenal v lize z posledních dvou utkání v Premier League získal jen bod. Jakoby se kluci kolem Mikela Artety pos*ali z možnosti získat titul jak Matýsek ve filmu S tebou mě baví svět. Nakonec mohli být Kanonýři rádi za bod, protože Ivan Toney měl při střele do břevna ze tří metrů buď klasicky vsazeno, nebo si prostě hrál na Standu Tecla. A na konci pak na Neymara, když dokázal proležet šest z pěti nastavených minut. Účel světí prostředky.

Hodně živo je také kolem jediného gólu Brentfordu, který posléze komise označila za neregulérní. Týpek u videa nejdřív zapomene nakreslit čáru, pak řeší postavení špatného hráče… Slušná Kapr liga, ta naše Premier League. Roman Berbr by brečel štěstím, jak by byl pyšný na VAR v Anglii. Tedy pokud by se zrovna neskrýval před vězením, samozřejmě. Fanoušci Arsenalu se prostě cítí být okradeni jak Babiš. Je to kampaň!

Rashford pro Zlatý míč, Southampton pro Hodgsona

Ve vynikající formě hraje Marcus Rashford. Asi nikdo jiný Rudé ďábly nemohl vytáhnout z té bídy, co na Leedsu předváděli. Rash má po novém roce ve 12 zápasech na svém kontě 10 gólů a 4 asistence. Zlatý míč 2023 is coming… A fanoušci United si zase myslí, že hrajou o titul. Minule to vydrželo týden, tak uvidíme, kdy je to přejde tentokrát.

Southampton podruhé v sezoně mění trenéra. To se mockrát nepovedlo ani Spartě, respekt. Po Ralphu Hasenhüttlovi dlouho nevydržel ani Nathan Jones. Ale Sean Dyche už je v Evertonu a Graham Potter bude volnej až tak za 14 dní. Takže co teď? Chce to mladou krev, nabízí se třeba profesionální zachránce Roy Hodgson (75). A protože Liverpool o víkendu nehrál, tak tím týmy, ze kterých si můžeme dělat srandu, právě došly. Tak se mějte fajn, nezapomeňte na středeční šlágr o titul Arsenal – City a těšíme se zase za týden!

Z naší nabídky doporučujeme

Anglický fotbal nám přináší týden co týden neuvěřitelné zážitky a situace, ze kterých si sednete na zadek. Buďte u toho s námi příště i vy! Z naší nabídky výhodných zájezdů doporučujeme: