Anglická snídaně: Souboj ptáků, který vejde do dějin

3 minuty čtení

Nekorektní a bez obalu, taková je Anglická snídaně! V Newcastlu se čekala nelítostná bitva dvou vyrovnaných celků v boji o Ligu mistrů. Nakonec se ale konalo jen znásilnění, jako když pět týpků z ochranky v Budějovicích zmlátí fanouška Jablonce. Bavte se s námi!

Soutěže o ceny a další zajímavosti najdete na našich sociálních sítích Facebooku, Instagramu a na Tik-Toku.

Trvalo to 20 minut a 15 vteřin, když Newcastle vedl nad Tottenhamem 5:0. Straky znásilnily Slepice v přímém přenosu. Fanoušci Tottenhamu, kteří z Londýna až na sever Anglie cestovali minimálně pět hodin, to pak ve 21. minutě zabalili a jeli zpátky domů. Jsou výlety, na které nezapomenete. Pouze Manchester City vedl v historii Premier League 5:0 rychleji, proti Watfordu se mu to povedlo v září 2019 za 18 minut.

Takový Jacob Murphy dal za předchozích 70 zápasů Premier League 1 gól. Proti Slepicím mu pak na 2 góly stačilo devět minut. A Hugo Lloris se nechal vystřídat o poločase jak brankář v hokeji, to se taky jen tak nevidí. Nakonec skončil první set 6:1 a Tottenham hodil do středu kurtu ručník, že už to prý stačilo.

Jen tak mimochodem, klub se rozhodl všem fanouškům proplatit veškeré náklady na cestu a vstupenky – pak že se 20 minut na stadionu nevyplatí. A dočasný trenér byl nahrazen dalším dočasným trenérem. Tohle je možné fakt jenom v Tottenhamu. Ryan Mason se tak během jednoho měsíce přesunul z pozice trenéra pod Antonio Contem do pozice asistenta manažera Cristiana Stelliniho, aby následně vystřídal Stelliniho v roli dočasného kouče. Ten kluk už z *** ani nevylejzá. Hodně štěstí, Ryana, ale DNA Slepic stejně neoj*beš!

Kanonýři? Zpátky do kanálů!

Větev si pod sebou dál řeže i druhý tým ze severního Londýna. Arsenal po West Hamu neporazil ani poslední Southampton doma na Emirates a fanoušci Kanonýrů se pomalu vrací do kanálů – 3:3.

Mimochodem Southampton se stal prvním týmem v historii Premier League, který z posledního místa tabulky nastoupil proti lídrovi soutěže a dokázal mu nastřílet tři góly. Zase na druhou stranu, Arsenal už dlouho lídrem nebude, takže se ani Soton nemají čím chlubit. Sloník ze stromu pomalu ale jistě padá.

Alespoň nějaká radost pro fanoušky Arsenalu se ale o víkendu přece jen našla. Kanonýři se sice v boji o titul „nečekaně“ střelili do vlastní nohy, ale aspoň poprvé od sezony 2015–16 slaví St. Totteringham´s Day, tedy den, kdy je matematicky jisté, že Gunners skončí v tabulce před Tottenhamem. Když sousedovi chcípne koza, tak to vždycky potěší, znáte to. 🙂

Týmy z Manchesteru měly o víkendu v Premier League volno, protože je čekalo semifinále FA Cupu. Cityzens si bez problémů poradili s druholigovým Sheffieldem United 3:0. Rijád Mahréz se navíc stal ve 32 letech a 60 dnech nejstarším hráčem, který dal hattrick pod vedením Pepa Guardioly. Nic moc, Jágrovi je 51 a na extraligu to taky furt stačí.

De Gea si vzal místo taháku nákupní seznam

Ve druhém semifinálovém zápase Brightonu s United jsme pak viděli na vlastní oči parádní „formu“ Rudých ďáblů. Z toho zápasu krvácely oči a oba týmy snad musely mít zápornou hodnotu xG (očekávané góly). Aby trpěli diváci na tribunách ještě déle, skončil zápas remízou 0:0 a šlo se na prodloužení.

Nakonec rozhodly penalty, na které si ale David De Gea vzal místo taháku pravděpodobně seznam nákupu od manželky. Ani jednu penaltu totiž nechytil, ba co víc – on snad ani jednou netrefil správnou stranu, a přesto postoupil. Penaltou „na Ramose“ se o to postaral Solly March. Holt se nehrálo v březnu. Před jeho penaltou míč políbil Woult Weghorst, tak aspoň už víme, na co tam je. Profesionální fotbalista to není, že ne? Že ne?

Oba celky z Manchesteru se každopádně utkají poprvé v historii této nejstarší klubové soutěže v manchesterském derby ve finále. Chcete být u toho? Nabídku zájezdu najdete ZDE.

Z naší nabídky doporučujeme

Anglický fotbal nám přináší týden co týden neuvěřitelné zážitky a situace, ze kterých si sednete na zadek. Buďte u toho s námi příště i vy! Z naší nabídky výhodných zájezdů doporučujeme:

  • Trojzápas Premier League v Londýně (letecky na Tottenham – Crystal Palace, West Ham – Man. United, Fulham – Leicester, kompletní zájezd)
  • Manchester United – Brentford (letecky na Premier League, kompletní zájezd)
  • Arsenal – Chelsea (letecky na Premier League, kompletní zájezd)