Anglická snídaně: Rozehrávač Auba a nenechte pít Pickforda!

3 minuty čtení

Nekorektní a bez obalu, taková je Anglická snídaně! Uvadající Arsenal znásilnil umírající Chelsea, Aubameyang akorát rozehrával míče z půlky a Allardyce může jezdit s Hodgsonem z pečovateláku. Bavte se!

Soutěže o ceny a další zajímavosti najdete na našich sociálních sítích Facebooku, Instagramu a na Tik-Toku.

Čím začít? Newcastle – Tottenham 3:0 po devíti minutách, Liverpool – Tottenham 3:0 po patnácti minutách. Progres tam je. Nakonec se ale tentokrát i Slepice zvedly, možná potřebují vždycky čtvrt hodinky na vystřízlivění, než se z nich stane tým připomínající Premier League. Ze zápasu pak udělaly parádní drama.

Vyrovnáním na 3:3 ukázal Richarlison, že byl stvořen pro Spurs. Dvakrát v této sezoně dal gól, vždycky byl odvolán pro ofsajd. A když už slavně vyrovná s Liverpoolem na 3:3, i VAR to posvětí, sundá si dres, tančí jako slepice, tak Liverpool jde rozehrát a hned dává gól na 4:3. Dokonalé. Na druhou stranu je třeba říct, že zápas bavil. Sice nevím, jestli neschopností obou týmů nebo čím, ale prostě bylo na co koukat. Jen houšť!

Až v úterý došlo na dohrávku mezi uvadajícím Arsenalem a umírající Chelsea. První poločas, to bylo i Arsenalu fanoušků Chelsea líto. Takové znásilnění nepředvedli snad ani Cityzens o pár dní dříve proti Artetovým sloníkům na stromě. Na přestávku se šlo za stavu 3:0 a Kanonýři museli sundat obě nohy z plynu a dojet utkání na neutrál, aby z toho nebyla ještě větší ostuda. Arsenal se stal prvním týmem v TOP5 elitních ligách, který má výhradně v domácí soutěži čtyři hráče s deseti a více góly – Martinelli, Jesus, Saka, Odegaard.

Každopádně vítězem zápasu můžeme vyhlásit Jorginha. Ten se musel za břicho popadat, když na vlastní oči viděl, odkud vypadnul. Lampard drtí s Chelsea nejhorší sérii od roku 1993 (šest porážek v řadě) a jak při zápase, tak po něm na tiskových konferencích vypadá tak rezignovaně, že ho na Stamford Bridge nemůže poslouchat ani uklízečka. Žádná energie, žádná vášeň, nic. A Bournemouth je na 39 bodech jako Chelsea.

Dříve se říkalo, že prý dopadli jako sedláci u Chlumce. Nově by se mohlo říkat jako Aubameyang na Emirates. V minulosti jej na Arsenalu milovali, teď by ho asi i vypískali, kdyby se ale potkal s míčem. Za první poločas měl devět dotyků s balonem, z toho tři, když rozehrával po gólu ze středového kruhu. Gratulujeme, profesionální rozehrávač. Podívejte se na jeho heatmap:

Pokud Everton sestoupí, bude už Arsenal jediným týmem v historii Premier League, který se zúčastnil všech ročníků. Zatím ale ještě Everton žije, možná klíčovou penaltu sezony chytil Jordan Pickford v boji s Leicesterem Maddisonovi. Pomohl mu k tomu tahák na flašce s pitím – Maddison: 60% doprostřed. Pickford zůstal stát a bylo vymalováno – nikdy nikdo ho nenechte pít!

A když jsme v boji o záchranu, zpátky v Premier League je Sam Allardyce, který přebírá Leeds! Konečně se na scénu derou mladí a progresivní trenéři. Big Sam aspoň bude moct jezdit z pečovateláku s Royem Hodgsonem jedním autem. Ušetří z důchodu.

A ještě ztratíme slovo u West Hamu, který dal tři góly, a přesto prohrál. Na Crystal Palace padl 3:4. Tomáš Souček odehrál možná nejlepší zápas sezony, jeden gól dal a na dva přihrál, a přesto vyfasoval podprůměrnou známku 6,9. Důvod? Dokázal se podepsat přihrávkou, kterou by nevymyslel ani De Bruyne, i pod klíčový gól Palace na 3:1 v první půli.

Z naší nabídky doporučujeme

Anglický fotbal nám přináší týden co týden neuvěřitelné zážitky a situace, ze kterých si sednete na zadek. Buďte u toho s námi příště i vy! Z naší nabídky výhodných zájezdů doporučujeme:

  • Finále FA Cupu: Manchester City – Manchester United v londýnském Wembley (letecky, kompletní zájezd)
  • West Ham – Leeds (letecky – nejlevnější zájezd na Premier League zbytku sezony, kompletní zájezd)
  • Manchester United – Brentford (letecky na Premier League, kompletní zájezd)