Anglická snídaně: Rashford se vyspal a pálil, Faes asi ponocoval

4 minuty čtení

Konečně jsme se dočkali! Mistrovství světa je za námi a nejlepší liga světa Premier League zase jede na plné obrátky, aby nás týden co týden bavila. Nekorektní rubrika, ve které se bez obalu věnujeme dění v anglickém fotbalu, je tedy zpátky.

Soutěže o ceny a další zajímavosti najdete na našich sociálních sítích Facebooku a Instagramu.

Marcus Rashford doporučuje: Ráno moudřejší večera

Po novém roce se postupně začíná zvedat Manchester United. Všichni jsou odpočatí, vyspinkaní a odnesly to Nottingham s Wolverhamptonem. Naposledy si zdřímnul o pár minut déle Marcus Rashford a evidentně nevyspalý morous Erik ten Hag to nenechal jen tak být. Posadil Rashe na lavici, ale ten přišel do druhé půle a rozhodl! Takhle se reaguje na kritiku, kdejaký fotbalista Al-Nassru by mohl závidět.

Wout Faes: Kdybych radši nevstával vůbec

Smolařem 18. kola byl bezesporu obránce Leicesteru Wout Faes. Toho kluka, který hrál ještě na začátku této sezony za podprůměrnou Remeš ve Francii, až do zápasu s Liverpoolem nikdo neznal. Na Anfieldu se ale stal nesmrtelným a trefil dva parádní vlastence, které by se mu nepovedly ani na tréninku, kdyby to tak chtěl. Stal se čtvrtým hráčem historie PL, který zamířil dvakrát za zápas do vlastní sítě, jedním z nich byla i legenda Liverpoolu Jamie Carragher (v roce 1999) v derby proti United.

Nejvíc vlastních gólů v Premier League si vstřelil bývalý obránce Richard Dunne. Irský zadák Aston Villy nebo Manchesteru City zamířil do své sítě hned desetkrát. Faes tak má ještě co dohánět. Evidentně to chce více spánku, Marcus Rashford doporučuje.

Haaland sebral všechen střelecký prach pro sebe

Už 21 gólů nastřílel fenomén letošní sezony Erling Haaland. Nebýt Messiho mistrovství v Kataru, o zisku Zlatého míče by asi nebylo pochyb. Citizens ale v posledních zápasech počítají spíš ztráty. Všichni ostatní totiž góly střílet zapomněli a Kevin De Bruyne si asi začal počítat spíš pokusy o vybrečenou penaltu než asistence. Aspoň má Bruno Fernandes konkurenci. Každopádně s Evertonem stačil Erlingův gól jen na remízu 1:1.

Jó za Tuchela, to byly časy

Jen tak pro zajímavost, samotný Haaland dal více branek než devět týmů Premier League. Mezi nimi je pochopitelně i Chelsea, která je bodově mnohem blíže sestupovým pozicím, než prvnímu Arsenalu. Jen pro zajímavost, Tuchel za prvních deset zápasů v Chelsea získal šest výher, čtyři remízy a ani jednou neprohrál při skóre 11:2. A Potter? Čtyři výhry, tři remízy, tři porážky a skóre 11:10…

Léčba Grahamem Potterem evidentně nefunguje, kouzelná hůlka zůstala doma a fanouškům Blues dochází trpělivost. Ono se nyní co divit, když nové vedení vyhlašuje koncepci o nakupování TOP talentům z celého světa a mezi tím přivede Koulibalyho s Aubameyangem, kteří jsou tři roky za svým vrcholem. Nottingham nepotřeboval předvést nic extra, aby získal s Potterovou bandou aspoň bod.

Arsenal dál proplouvá soutěží jakoby se nechumelilo a na čele už se začíná odtrhávat i od Manchesteru City. Na přestupovém poli je to ale slušná telenovela. Jakoby snad ani sám Šachtar Doněck nevěřil, jakou částku mu chtějí poslat Kanonýři za Mykhayla Mudryka. A tak se zdráhají souhlasit a ukrajinského talentovaného křídelníka za jeho vytouženým angažmá uvolnit. Na sociálních sítích už jede ve velkém hashtag #freemudryk. Jinak je to ale zatím na Emirates velká jízda…

Naopak na trápení před pauzou, kterou vyplnil světový šampionát v Kataru, chladnokrevně navázal Tottenham. Novoroční šok na Tottenham Stadium si užívala nejen Aston Villa, kde Unai Emery naplnil pravidlo, že jednou Kanonýr, navždy Kanonýr. Domácí fanoušci Kanea a spol. vypískali a Antonio Conte si hned běžel poplakat na tiskovou konferenci, že potřebuje posily. Vzkazy vedení, rozpadání konceptu,… To už tady párkrát bylo, Tondo. 🙂

Z naší nabídky doporučujeme

Už první polovina soutěže ukázala, že anglická Premier League přináší týden co týden neuvěřitelné zážitky a situace, ze kterých si sednete na zadek. Buďte u toho s námi příště i vy! Z naší nabídky doporučujeme: