Anglická snídaně: Potter? Jedno vítězství stálo 3 miliony liber

4 minuty čtení

Nekorektní a bez obalu, taková je pravidelná rubrika Anglická snídaně. Kouzelník Potter vyšel na 3 miliony liber za jedno vítězství, teď to zkusí Malfoy. „Éra“ Erika ten Haga aktuálně čítá skóre 0:9 za poslední tři zápasy, a když Crystal Palace zachraňuje Roy Hodgson, tak do Chelsea půjde Miloš Zeman.

Soutěže o ceny a další zajímavosti najdete na našich sociálních sítích Facebooku a Instagramu.

Na čele tabulky dál vládne pohoda. Arsenal rozstřílel Leeds 4:1. Sluší se říct, že Gabriel Jesus zmeškal tři měsíce sezony a stále má více gólů v Premier League než Heung-min Son, Bruno Fernandes a Kevin De Bruyne. Hlavně belgického šikulu to ale mrzet vůbec nemusí, protože jeho Manchester City si poradil hladce s Looserpoolem a tým Pepa Guardioly vzkázal na dálku, že No Haaland – No Problem!

Hlavně Mahrézovi zápas vyloženě chutnal a naopak Trent Alexander Arnold opět prokázal, že Harry Maguire není největší defenzivní tragéd soutěže. Cityzens si udělali z obrany Liverpoolu doslova trhací kalendář, ale co taky čekat jiného.

Mudryk jako Thierry Henry z Wishe

Roli favorita potvrdila o víkendu i Aston Villa, když vyhrála na Chelsea a konečně odstřelila kouzelníka Pottera. Mimochodem pod Unaiem Emerym ještě Villa ani jednou nevyšla střelecky naprázdno, Good Ebening!

Fantastické zakončení ze sólového úniku na zadní tyč (akorát, že vůbec) předvedl Mykhaylo Mudryk, srdce Thierry Henryho plesá. Jen pro připomenutí, tenhle klučina stál 88 milionů liber a na jeho střeleckém kontě svítí nula. „Béčková“ varianta za něho Leandro Trossard za Arsenal posbíral sedm asistencí za šest zápasů. Good deal, pane Boehly.

Potter a zlatý padák

Pak už přišlo nevyhnutelné: Graham Potter a zlatý padák, něco pro paní J.K. Rowlingovou. I když Chelsea mění trenéry celkem často, situace kolem Grahama Pottera je přece jen v něčem jiná. Stal se totiž teprve druhým manažerem, který přišel i odešel v jedné sezoně. Loni v září podepsal smlouvu na pět let, vydržel sedm měsíců…

Graham Potter prohrál čtyři z 12 domácích ligových utkání Chelsea, což je jen o jedno méně než Jose Mourinho… Ve 106 zápasech. A ještě si můžeme shrnout, že Chelsea za něho zaplatila Brightonu 21 milionů liber. Jedno vítězství pod Potterem tak Boehlyho stálo přibližně 3 miliony liber. Ale co, Potter nevyšel, zkusíme Malfoye.

A když už jsme u toho chválení Liverpoolu a Chelsea (jejich úterní looser derby raději nekomentujeme), tak před vzájemným zápasem platilo, že:

  • Liverpool byl v tuto dobu před rokem druhý a měl 75 bodů, letos osmý se 42 body
  • Chelsea byla v tuto dobu loni třetí a měla 60 bodů, letos jedenáctá se 38 body

Génius Erik ten Hag a expert Gary Neville

Parádní formu vykazuje také Manchester United. Naposledy si Red Devils ani neprdli s Newcastlem. Poslední tři zápasy skóre 0:9, gratulujeme! Od zvednutí Carabao Cupu nad hlavu nevstřelili ani gól a nevyhráli jediný zápas Premier League. To už je sakra dlouhá kocovina. Jen tak mimochodem, Erik ten Hag posbíral 50 bodů za 27 zápasů, loni Ralf Rangnick za 29. Obrovský rozdíl. 🙂 Jeden je považován za géniuse (a to dostal Casemira), druhý za niemanda. Ale co už…

Pamatujete si ještě, jak Gary Neville 16. ledna řekl, že Arsenal titul nevyhraje a skončí až třetí, protože titul vyhraje Manchester City před United? Tak aktuálně je mezi Kanonýry a Rudými ďábly rozdíl 22 bodů. Mají co dělat, chlapci! 🙂 Nicméně NASA už prý potvrdila, že se všichni fanoušci Manchesteru vrátili v pořádku z oblak zpátky na zem.

Dědula táhne Crystal Palace za záchranou

O remíze Spurs se zmiňovat nebudeme, protože do mrtvol se nekope. Ale pozor! Naší pozornosti naopak nemůže uniknout návrat krále na scénu Premier League. Ve věku 75 let jde zachraňovat Crystal Palace Roy Hodgson a svou první výhru už zaznamenal proti Leicesteru. Posunul tak svůj vlastní rekord jako nejstarší trenér s vítězstvím v nejvyšší anglické lize.

Každopádně držíme palce, pán má co dělat, aby udržel moč, a teď má udržet ještě Crystal Palace v Premier League. Nicméně zatím to funguje, takže Miloš Zeman do Chelsea?

Z naší nabídky doporučujeme

Anglický fotbal nám přináší týden co týden neuvěřitelné zážitky a situace, ze kterých si sednete na zadek. Buďte u toho s námi příště i vy! Z naší nabídky výhodných zájezdů doporučujeme: