Anglická snídaně: Martínez se konečně trefil za Arsenal

3 minuty čtení

Nekorektní a bez obalu, taková je pravidelná rubrika Anglická snídaně. O zábavu bylo zase postaráno. Arsenal skóroval dvakrát v nastavení, aby se vrátil na vrchol tabulky, Manchester City remizoval na Nottinghamu po 84 minutách drtivé dominance, Chelsea prohrála s 20. týmem tabulky a Nick Pope si zahrál na volejbalistu. Tohle je PREMIER LEAGUE, tak se bavte s námi!

Soutěže o ceny a další zajímavosti najdete na našich sociálních sítích Facebooku a Instagramu.

Thriller jak od Alfreda Hitchcocka se hrál ve Villa Parku. Domácí Villans dvakrát vedli a sloník z Arsenalu už se začínal v tabulce dívat spíš pod sebe. Pak ale svým prvním gólem v Premier League asi po 1597 zápasech nastartoval obrat Oleksandr Zinchenko a zbytek zařídil agent z Chelsea Jorginho společně s Emilianem Martínezem.

Fotbal zkrátka bere karmu velmi vážně, občas se zdržování od páté minuty prostě nevyplácí. Spektakulární rybička a první gól za Arsenal, kde Emiliano působil dlouhých osm let let. Once Gunner, always Gunner. Arsenal vyhrál zápas mimo Londýn, ve kterém o poločase prohrával, poprvé od roku 2009! Povolíš, přitáhneš a jsi zpátky ve hře. Tenhle tým si fakt říká o přepsání historie. A nebo klasicky o pád ze stromu, tady fakt nevíš.

Haaland si hrál na Kozáka

A to ještě Kanonýři nevěděli, že ten největší orgasmus je teprve čeká. Manchester City na Nottinghamu, to by člověk očekával zhruba pět gólů, další hattrick Erlinga Haalanda a pohodové vítězství. Vývoj střetnutí tomu také napovídal: držení míče 26%-74%, střely 4-23.

Nakonec se stal ale právě norský zabiják tentokrát zabijákem nadějí na tříbodový zisk. Orazítkoval břevna, tyče a v největší šanci zápasu pak poslal míč přes břevno až někam ke Glasgow. Tohle by dal i Libor Kozák. A trest přišel v samém závěru, kdy se po pěti minutách na trávníku z jediné střely domácích na bránu prosadil a vyrovnal Chris Wood. Ano, ten Wood, kterého nechtějí ani fanoušci zoufalého Nottinghamu. První gól po 157 letech nemohl dát v lepší moment.

Nejhezčí (jediný) gól měsíce Chelsea

Bída v podání Chelsea pokračovala doma s posledním Southamptonem, který Blues porazil v utkání slepého s hluchým 1:0. Gól vstřelil James Ward-Prowse a byla to jeho 17. trefa z přímého kopu v kariéře. Už jen jeden gól mu chybí na rekordmana Davida Beckhama. A Joao Felix pravděpodobně vyhraje gól měsíce února v Chelsea. Jeho gól je totiž jediný, který Angličané vstřelili. A čeká je už jen jedno utkání proti Tottenhamu. Chelsea aktuálně dělí 10 bodů od nejlepší čtyřky a 11 bodů od pásma sestupu. Tohle bude ještě sranda.

Ještě před pár dny jsme si to jen mysleli, teď už je to i z pohledu statistik pravda – Graham Potter je v historii Premier League nejhorším trenérem Chelsea. Žádný jiný manažer na Stamford Bridge neměl nižší procento vyhraných zápasů než jeho současných 29,4 %.

Mnohé možná překvapí, že na špici tabulky je už skoro zapomenutý Avram Grant (68,8 % úspěšnost ve 32 duelech), Potterův předchůdce Thomas Tuchel měl 55,6 % ze 63 utkání. Nikdo ale nebyl tak špatný, jako kouzelník ze Solihullu. A to nezapomínejme, že Chelsea už trénovali i takoví šupáci jako třeba André Villas-Boas. Ano, i ten toho vyhrál víc.

Netrefili by moře, kdyby padli z lodě

V Newcastlu už asi skončila Almirónmánie a šejkové si budou na konci sezony drbat hlavu, že v zimě neposlali do kádrů pár chechtáků. Nechat se takhle opít falešnou formou kopyt typu Longstaffa nebo právě Almiróna a kvůli tomu s největší pravděpodobností přijít o Ligu mistrů, to fakt zabolí. Pak se může klidně stát, že vám dají gól i dva útočníci, kteří by netrefili moře, kdyby padali z lodě – Cody Gakpo a Darwin Núňez.

A aby toho nebylo málo, tak si Nick Pope zahrál na volejbalistu a musel předčasně pod sprchy. To by ještě nebyla žádná tragédie, kdyby už ale v EFL Cupu nenastoupil jeho náhradník Martin Dúbravka za Manchester United. Nyní je tedy dost možné, že se ve finále tohoto Mickey Mouse Cupu postaví mezi tyče legendární gigolo Loris Karius! Jak se říká hezky česky, sranda is coming.

Z naší nabídky doporučujeme

Anglický fotbal nám přináší týden co týden neuvěřitelné zážitky a situace, ze kterých si sednete na zadek. Buďte u toho s námi příště i vy! Z naší nabídky výhodných zájezdů doporučujeme: