Anglická snídaně: Už i brankář Ullmark dal víc gólů než Mudryk

3 minuty čtení

Nekorektní a bez obalu, taková je pravidelná rubrika Anglická snídaně. Ramsdale si mohl vzít do branky knížku, stejně jako každý brankář stojící proti Chelsea, která dává míň gólů než brankáři v NHL. Mason Greenwood bude otcem, aniž by se přiblížil ke své přítelkyní, a éra Manchesteru United začíná Mickey Mouse Cupem. Bavte se!

Soutěže o ceny a další zajímavosti najdete na našich sociálních sítích Facebooku a Instagramu.

V souboji slepého s hluchým Tottenham porazil Chelsea 2:0. Bohužel už nemohlo dojít na odvetu boxerského souboje z podzimu Thomas Tuchel vs. Antonio Conte, protože jeden je po operaci v nemocnici (ne, nezotavuje se z pěsti od Tuchela) a druhý už se při zápasech Chelsea jen popadá za břicho doma u televize. „Zlato, mám dneska náladu na nějakou komedii,“ ptala se údajně v neděli odpoledne Tuchelova manželka Sissi. „Tak já ti pustím Chelsea…“

Agent 007 nezabijí. On ani nestřílí

Tři prohry v řadě, šest zápasů v řadě bez výhry a jediný vstřelený gól za 565 minut. To je současná Chelsea. „Hráči do toho dali všechno,“ uvedl přesto manažer Blues Graham Potter po prohře na Spurs. No, budiž… Mimochodem, čáry a máry Pottera už ale účinkují naplno. Režiséři už prý připravují hned několik pokračování ságy – Graham Potter a Kámen úrazu, Graham Potter a Relikvie smrti na Stamford Bridge nebo Graham Potter a Félix neřád.

Stejně jako celá Chelsea, tak je nulová i její opěvovaná posila Mykhailo Mudryk. Ten by se měl učit třeba od brankáře Bostonu Linuse Ullmarka, jak se dávají góly. Třeba i přes celé hřiště. Stomilionový chlapec z Ukrajiny to má aktuálně 6 zápasů, 0 gólů a 0 asistencí. A protože Chelsea je na střílení branek alergická, tak proti Leedsu slavnostně podepíše své označení Agenta 007.

Jako pivo bez pěny

Na čele tabulky se nic nemění – vyhrál první Arsenal i druhý Manchester City. Kanonýři tentokrát nechali kanóny doma, ale stačil jim jediný gól, protože Leicester bez Maddisona, to je jako pivo bez pěny. Lišky vytvořili nelichotivý rekord předpokládaných gólů za zápas – xG = 0,02. Pokud nevíte, co to znamená, tak zhruba to, že kdyby odehráli 50 takových zápasů, tak by za těch 4500 odehraných minut čistě matematicky mohli dát jeden gól. A nebo to taky znamená, že si prostě Ramsdale mohl vzít do branky knížku.

Pickford potvrdil příští sezonu v Champu

Jeho reprezentační konkurent z branky Albionu Jordan Pickford v týdnu prodloužil smlouvu s Evertonem a oficiálně tak potvrdil pro příští sezonu působení v Championship. K tomu přispěl i v sobotním souboji dvou brankářských lobotomů Pickford (Everton) vs. Martinéz (Aston Villa), kde Villans vyhráli 2:0. Z těch šestnáctek musela vyloženě cákat inteligence, součet jejich IQ dává dohromady zhruba tak jednoho Krmenčíka.

Jo a jen tak mimochodem, Manchester United se stal vítězem Mickey Mouse Cupu a údajně začíná jeho nová éra. Tak jsme zvědaví, jestli to bude podobné jako třeba „éra Liverpoolu“, během které vyhráli Reds jeden titul a City asi 157. A za povšimnutí z Old Traffordu stojí ještě fakt, že Mason Greenwood bude otcem. Čeká dítě s přítelkyní, ke které má soudní zákaz přibližování. Jak to dokázali, to ví jenom Bůh (a na Messiho nemáme číslo). Tak se mějte a zase za týden!

Z naší nabídky doporučujeme

Anglický fotbal nám přináší týden co týden neuvěřitelné zážitky a situace, ze kterých si sednete na zadek. Buďte u toho s námi příště i vy! Z naší nabídky výhodných zájezdů doporučujeme: