Anglická snídaně: Haalanda zastaví až Maguire, Nwaneri se vožere s Grealishem až za šest let

4 minuty čtení

Nekorektní a bez obalu, taková je naše rubrika Anglická snídaně. Konečně je zpátky a bylo o zábavu postaráno. Haalanda nezastaví nic, tedy kromě Harryho Maguira. Nwaneri chystá jupíkovou párty, než půjde ráno do školy. A Son už zase ví, že fotbal se hraje na góly. Tak se bavte s námi!

Potěšte své blízké: Fotbalové adventní kalendáře s kinder čokoládou.

Nový týden, nový zápas a stejný Erling Haaland. Norský fenomén dal Wolves jeden gól při výhře 3:0. Dalo by se říct, že měl slabší víkend. Celkem už nastřádal v sedmi ligových zápasech jedenáct branek a my jsme se ptali, jak ho vlastně zastavit. Hned 55% ze stovek hlasujících si myslí, že jedinou možností je Harry Maguire! Skoro třetina (32%) se obává, že Nora ze City nezastaví vůbec nic a 13% by mu prostě zlomilo nohy.

O sestup už si začíná fakt koledovat West Ham. Může být větší potupa, než prohrát s Evertonem pod Frankem Lampardem? Příznivcům dochází trpělivost, posily za stovky milionů vysedávají na lavičce a na pravém beku ti běhá Coufal, který by v současné formě nehrál ani za Wycombe. Gólem o výhře Evertonu rozhodl Neal Maupay, který má teda Kladiváře hodně rád. Dal jim už svůj dvanáctý gól!

Naopak příjemné starosti má Tottenham. Ten deklasoval zoufalý Leicester 6:2 a konečně se probudil i Son Heung-Min. Nastoupil na poslední půlhodinu a stihl hattrick. Ukázat trenérovi, že jsi ideální žolík, to fakt nechceš. Tak příště zase na lavici, kamaráde. Čeká tě derby s Arsenalem.

Titul pro královnu?

Arsenal už je zase na čele tabulky. Pod výhru v londýnském derby na Brentfordu 3:0 se podepsal jedním gólem i Gabriel Jesus a oslavil ho tanečkem na podporu spoluhráče z brazilského národního týmu Viniciuse Juniora. Kdo by to byl před rokem čekal, že půjdou Kanonýři ještě na první reprezentační přestávku jako nejlepší tým soutěže.

V naší anketě 58% hlasujících věří, že klub ze severního Londýna zamíchá kartami v boji o titul. Více než čtvrtina (26%) by jim dala titul rovnou a už jen 16% si myslí, že bude následovat klasická Arsenalovina – pád na držku. Třeba se letos fakt svět v pr*el obrátí a Arsenal vyhraje titul pro svou královnu… Je totiž známo, že Alžběta II. měla nejblíže právě k Arsenalu.

Po zápase všichni na jupíka

A ještě jednou z Arsenalu. Na Brentfordu se totiž také přepisovaly historické statistiky. Ve věku 15 let a 180 dní se stal historicky nejmladším fotbalistou Premier League Ethan Nwaneri. Do té doby držel rekord Harvey Elliott (16 let a 30 dní). Když přicházel Nwaneri na trávník, fanoušci Arsenalu v dobrém rozmaru skandovali „you´ve got school in the morning“ – „ráno máš školu.“ Po zápase tak mohl třeba celý tým pozvat na jupíka. V Anglii si počká ještě víc jak pět let, než se bude moct poprvé zhuntovat s Jackem Grealishem.

Pravdou je, že u Nwaneriho se jeho věku ještě dá celkem věřit. Ne jako když „dvanáctiletý“ Romelu Lukaku nastupoval proti svým skoro vrstevníkům zhruba pár dní po 39. narozeninách.

Reprezentační přestávka? Nuda jako v Brně

Teď je tu reprezentační přestávka. Dva týdny, které nemá rád snad žádný fanoušek fotbalu. Podle našeho průzkumu se na pauzu netěší 60% fanoušků, protože je to prostě nuda jako v Brně. A zbývajících 40% se aspoň utěšuje tím, že dorazí Roncek do Prahy. Tak snad si zahraje víc než za United, kde slaví gól z penalty proti nějakejm lopatám z Tiraspolu víc, než když před lety rozhodoval finále Ligy mistrů v Realu. Jo, to byly tentokrát časy, co Cristiano?

Z naší nabídky doporučujeme

Už první kola ukázala, že anglická Premier League přináší týden co týden neuvěřitelné zážitky a situace, ze kterých si sednete na zadek. Buďte u toho s námi příště i vy! Z naší nabídky doporučujeme: