Anglická snídaně: Haaland selhal a jde do 6. ligy. Sloník slaví Vánoce

4 minuty čtení

Nekorektní a bez obalu, taková je naše rubrika Anglická snídaně. Uplynulé kolo nabídlo hned několik šlágrů. Haaland selhal a hned je o něj zájem tak maximálně mezi amatéry, Tottenham vyhrál trofej naposledy, když… To si doplňte sami. 🙂 A na Chelsea se nedá dívat, ale zase má aspoň výmluvu. Tak se bavte s námi!

Potěšte své blízké: Fotbalové adventní kalendáře s kinder čokoládou.

Haaland? Toho tak do šestý ligy

Největší ostudu si o víkendu uřízli Citizens, kteří padli doma s Brentfordem. Ivan Toney sestřelil kluky z Manchesteru dvěma góly a poslal vzkaz Garethu Southgateovi, který ho vynechal z nominace Albionu na úkor Jacka Grealishe nebo Raheema Sterlinga, kteří toho za poslední rok víc vychlastali než pořádně nahráli.

Jen tak mimochodem, Haaland dal za posledních šest zápasů jenom dva góly, z toho jeden z penalty. A je úplně jedno, že ve třech zápasech chyběl kvůli zranění. 🙂 Pak není divu, že o něj mají zájem už jenom v šesté lize. Ashton United FC koneckonců oficiálně podal nabídku na Haalandovo měsíční hostování, než se začne hrát po mistrovství světa v Kataru. Prý potřebují někoho na střídačku.

Když naposled vyhrál Tottenham trofej, tak…

Velký večer prožil Tottenham. Třikrát s Leedsem prohrával, třikrát dokázal vyrovnat a nakonec i zvrátil výsledek na svou stranu. To byla fotbalová balada – 4:3. Čtyři góly dávají tradičně Conteho týmy tak za půl roku dohromady, tohle si pan parukář s Harrym Kanem ještě vyřídí. Škoda, že jim to zase nebude nic platný, když všichni víme, že jim i po sezoně do místa pro vitríny přibyde jen prach.

Jen tak mimochodem, Gareth Bale před pár dny ovládl se svým týmem LA Galaxy zámořskou MLS a stále tak platí, že od sezony 2012–13 až do sezony 2022–23 za posledních deset let zažil jen dvě sezony, kdy nezískal jedinou týmovou trofej – samozřejmě šlo o jediné dvě sezony, kdy hrál za Tottenham (2012–13 a 2020–21).

Už je to skoro 5400 dní, co se Slepice radovaly z nějakého poháru naposledy. Za tu dobu byl třeba založen klub RB Lipsko, Pep Guardiola vyhrál 31 trofejí a současný manažer Arsenalu Arteta za tu dobu přišel jako hráč do Arsenalu, vyhrál s ním FA Cup, pak vyhrál pět trofejí jako asistent Guardioly v Citizens, stal se manažerem Arsenalu, vyhrál s ním FA Cup a nyní ho dostal do čela Premier League. No nic, sni dál, Tottenhame…

Potter přivádí fanoušky Chelsea k zoufalství, aspoň že je na co se vymlouvat

Ale kam se Tottenham hrabe na to, co momentálně předvádí Chelsea. Graham „Harry“ Potter nechal svá kouzla v Brightonu a jediné, čím zatím fanoušky na Stamford Bridge šokoval, je fakt, že neví, že Sterling, Pulišič nebo Gallagher fakt nejsou krajní obránci. S ním bude ještě sranda.

Dobré pro fanoušky Chelsea je, že se aspoň můžou vymlouvat na marodku. Když zranění klíčových hráčů trápilo léta Arsenal nebo loni na podzim Liverpool, byly to podle fanoušků Blues výmluvy… A dneska? No nic, vítejte na Stamford Bridge, stadionu osmého týmu Premier League a tréninkovém hřišti Arsenalu.

Sloník z Emirates Stadium bude slavit Vánoce na čele

Už několikrát zmíněný Arsenal o víkendu vyhrál na Wolverhamptonu po dvou gólech kapitána Odegaarda 2:0 a fanoušci Kanonýrů můžou slavit. Od začátku sezony poslouchají, že sloník z větve stejně časem spadne. Když ne po pátém kole, tak po desátém, když ne po Tottenhamu, tak po Liverpoolu. A tak pořád dokola.

A co se stalo? Náskok od tý doby akorát narostl a sloník bude slavit Veselé Vánoce na čele Premier League. Jen pro zajímavost, z posledních třinácti sezon vyhrál Premier League „vánoční lídr“ hned desetkrát. Tady přestává veškerá sranda, snad nenecháme tu školku vyhrát Premier League! Sakra ostatní, proberte se už.

Z naší nabídky doporučujeme

Už necelá polovina soutěže ukázala, že anglická Premier League přináší týden co týden neuvěřitelné zážitky a situace, ze kterých si sednete na zadek. Buďte u toho s námi příště i vy! Z naší nabídky doporučujeme: