Anglická snídaně: Drama Queen Zinchenko a „impulz“ Lampard

3 minuty čtení

Nekorektní a bez obalu, taková je rubrika Anglická snídaně. Salah zase selhal z puntíku, Zinchenko se zase rozbrečel a trenéři, co se strkali už před zápasem. No a pak je tu Chelsea s Lampardem, ale do mrtvol se nekope.

Soutěže o ceny a další zajímavosti najdete na našich sociálních sítích Facebooku, Instagramu a na Tik-Toku.

Šlágr kola se hrál na Anfieldu, kde se po dlouhých týdnech začal nebezpečně prohýbat sloník Arsenalu. No, už bylo skoro na čase. Kanonýři začali výborně, jeden Gabriel, druhej Gabriel a bylo to 2:0 pro hosty. Pak ale spíš než hráči Liverpoolu nastartoval fanoušky Granit Xhaka. Tvrdý souboj s Trentem, který si mimochodem zase hrál na Harryho Maguireho, a Anfield byl rázem ve varu.

Při Arsenalu stáli všichni svatí. A Ramsdale…

Domácí do poločasu snížili a po přestávce už nebohý Arsenal mačkali jak citrón. Pan Salah se nejdřív opět prokázal jak Miss Penalty, ale pak už zahrál na housle Alexander-Arnold Zinchenkovi, do vzduchu se vyšrouboval žolík Firmino a bylo srovnáno – 2:2. A zatímco už Drama Queen Premier League Zinchenko brečel (jak jinak) na střídačce, stáli při Arsenalu všichni svatí a Aaron Ramsdale. Ten vychytal bod a až závěr sezony ukáže, jak moc bude cenný.

Člověk by řekl, že to byl zápas sezony. Tedy než v pondělí sledoval šlágr páté ligy mezi Wrexhamem a Notts County – 0:1, 2:1, 2:2, 3:2 a na závěr chycená penalta Bena Fostera v 97. minutě. To bylo žrádlo. Mimochodem se objevily zprávy, že by možná populární Wrexham mohl posílit Delle Alli. Faktem je, že nic jiného by jim asi postup zhatit nemohlo…

Největší vyzyvatel Arsenalu – ten z modré části Manchesteru (ne, fanoušci United, vy o titul opravdu nehrajete), porazil Southampton v suchém triku 4:1, jakoby se nechumelilo. Ve většině první půle možná Pep Guardiola svým svěřencům zapomněl říct, že se hraje na góly, protože Citizens měli při držení míče kolem 90 procent dvě střely na brány, ale pak už se o všechno postaral Erling Haaland. Dal dva góly, šel střídat a jeho náhradník Álvarez dal gól za šest minut na place. To se to hraje, když se to umí.

Trenéři do Clash of the Stars

Sranda byla v utkání mezi Tottenhamem a Brightonem, kde se do sebe pustili už před zápasem trenéři Stellini a De Zerbi. V tom snad musí být manželky. Všechno vygradovalo v 59. minutě, kdy už to nevydržel ani rozhodčí Attwell a oba vyloučil. Tenhle spor vyřeší jedině Clash of The Stars.

A že Brighton zase po týdnu zařízl rozhodčí, to už asi ani nikoho nepřekvapí. Ale tak když se jim Howard Webb potřetí v sezoně omluvil, tak co to vůbec řešíme. Sorry jako!

A pak je tu Chelsea. Já fakt nevím. Frank Lampard? Jako vážně? Svého historicky nejhoršího manažera v počtu získaných bodů na zápas (Potter 1,27 bodů) nahradili pátým nejhorším (Lampard 1,67 bodů). No co, nový impulz. Každopádně stojí za zmínku, že Chelsea vedli ve třech zápasech v rozmezí osmi dní tři trenéři. Výsledek? Jeden bod. Erling Haaland dal letos za 26 zápasů celkem 29 gólů, Chelsea jich dala 29 za 30 zápasů…

Parádní střeleckou formu z reprezentace potvrdil i v dresu Manchesteru United Scott McTominay. Odnesl to Everton a Casemiro, pokud někdy ještě bude hrát fotbal místo boxu, se může být o místo. Akorát, že vůbec. Fanoušci Rudých ďáblů ale možná spíš než tři body oslavují, že konečně nenastoupil v základní sestavě Wout Weghorst přezdívaný holandský Libor Kozák.

Parádní podívanou nabídl záchranářský souboj Leeds – Crystal Palace. Parta válečného veterána 75 letého Roye Hodgsona sice ve většině první půle prohrávala, ale nakonec smetla Leeds jasně 5:1 a zdá se, že Roy opravdu neudrží jen svou moč, ale i svůj tým v Premier League. Hodgson získal šest bodů za dva zápasy, Vieira před tím pět bodů za posledních dvanáct utkání po novém roce.

Z naší nabídky doporučujeme

Anglický fotbal nám přináší týden co týden neuvěřitelné zážitky a situace, ze kterých si sednete na zadek. Buďte u toho s námi příště i vy! Z naší nabídky výhodných zájezdů doporučujeme:

  • Trojzápas Premier League v Londýně (letecky na Tottenham – Crystal Palace, West Ham – Man. United, Fulham – Leicester, kompletní zájezd)
  • West Ham – Arsenal (letecky na Premier League, kompletní zájezd)
  • Real Madrid – Chelsea (letecky na Ligu mistrů, kompletní zájezd)