Anglická snídaně: Conte prosí o padáka, ale Hodgson už je zabraný!

3 minuty čtení

Nekorektní a bez obalu, taková je pravidelná rubrika Anglická snídaně. Zatímco Arsenal si v Premier League smsnul na Palace, týmy z Manchesteru postupovaly v FA Cupu. O největší zábavu ale bylo postaráno u manažerů – Conte dělá všechno pro to, aby byl propuštěn ze Tottenham Stadium, a Crystal Palace se zase střílejí do vlastní nohy.

Soutěže o ceny a další zajímavosti najdete na našich sociálních sítích Facebooku a Instagramu.

Tottenham na hřišti posledního Southamptonu jen remizoval 3:3. I když bůhví, jestli to není ztráta spíš pro Svaté. Nicméně největší sranda začala být až po zápase. Antonio Conte totiž konečně ukázal koule a řekl na tiskovce na rovinu, co si o Spurs všichni už nějakou dobu myslíme.

Hráči jsou prý na ho*no, vedení stejně tak a nic se nezmění, ani když se vymění manažer. Originálnější žádost o vyhazov jsme ještě nezažili, respekt!

Hodgson je povolán z důchodu

Co se týče vyhazovu, dočkal se alespoň Patrick Vieira, který byl vysvobozen ze zajetí v Crystal Palace. Legenda Arsenalu už se tak nevrátila domů na Emirates Stadium k nedělnímu zápasu. Každopádně u televize se musel „The Long“ s popcornem v ruce královsky bavit. Arsenal vyhrál s prstem v nose 4:1 a na Crystal Palace poznali, že v trenérovi asi chyba nebyla. Jsem v šoku.

To jsme ale ještě netušili, že Palace tu největší ránu do vlastní nohy teprve chystají. Zvěsti se totiž naplnily a veterán Roy Hodgson v 75 letech opráší svou trenérskou taktovku a je povolán z důchodu. Po reprezentační pauze tak posune svůj vlastní rekord coby nejstarší manažer historie Premier League. Tady už snad ani není vtipné psát, že ten na lavičce dožije. Přitom občas trenérům prospěje, když odejdou z ostrovů…

Chelsea? Ta nezklame…

No a tradičně se nám o zábavu postarala také Chelsea s Grahamem Potterem v hlavní roli. Kouzelník Potter a jeho vězni ze Stamford Bridge tentokrát doma remizovali s Evertonem 2:2.

Šťastný střelec vyrovnávací branky z 89. minuty Ellis Simms si na svůj první gól v Premier League musel počkat až do té doby, než ho budou bránit šašci typu Kepy mezi tyčemi nebo Koulibalyho na stoperu. Není divu, Simms hrál ještě na podzim za Sunderland, o kterém by člověk už ani nevěděl, že je na fotbalové mapě, kdyby ho nepřipomněl Netflix. Naštěstí si i fanoušci Chelsea o repre pauze na chvilku odpočinou u televize.

Komedie v FA Cupu, v hlavní roli Mitrovič

Oba týmy z Manchesteru o víkendu do bojů v Premier League nezasáhly, protože je čekaly zápasy FA Cupu, které shodně zvládly. Cityzens zejména díky Erlingu Haalandovi, který dal jen tak mimochodem další hattrick a návrat Vincentu Kompanymu „domů“ na Etihad Stadium pěkně zhořkl.

United pak spíš než vlastní hráči pomohl Aleksandar Mitrovič. Ten sice nejdřív poslal Fulham v Divadle snů do vedení, ale následně byl hlavním „hrdinou“ komedie ze 71. minuty, kdy dostali tři hosté červenou kartu – Willian po zásahu rukou ve vápně, trenér Silva po protestech a Mitrovič, protože se zkrátka zbláznil. A protože se nejmenuje Bruno Fernandes, tak mu strkání do rozhodčího neprošlo a viděl červenou kartu.

Z naší nabídky doporučujeme

Anglický fotbal nám přináší týden co týden neuvěřitelné zážitky a situace, ze kterých si sednete na zadek. Buďte u toho s námi příště i vy! Z naší nabídky výhodných zájezdů doporučujeme: