Anglická snídaně: Conte na útěku, Hojlund do Chelsea?

3 minuty čtení

Milovníky klubového fotbalu v posledních dnech doslova užírala reprezentační přestávka. Nemáte se na co koukat a ještě se v duchu modlíte, aby se nezranili klíčoví hráči vašich týmů. To ale neznamená, že klubový fotbal spal. Velké věci se dějí třeba v Tottenhamu, o čemž se můžete přesvědčit v dalším díle naší nekorektní Anglické snídaně!

Soutěže o ceny a další zajímavosti najdete na našich sociálních sítích Facebooku a Instagramu.

Až na konec repre pauzy si nechali už zmíněný očekávaný rozvod Antonio Conte a Tottenham Hotspur. Prý vzájemná dohoda… Takhle nějak to dopadá, když jeden nemá peníze na zlatý padák a druhý chce od Slepic tak moc odejít, že se i peněz vzdá. A to stačilo, aby Conte na tiskovce řekl, co si o Spurs myslíme všichni – hráči na ho*no, klub na ho*no a změna manažera nepomůže. Tak teď uvidíme, kdo měl pravdu a proč právě Conte. Ještě že už je reprezentační přestávka u konce.

Nagelsmann se učí anglicky. Aby odmítl Spurs

Víte, co mají společné Conte a Mourinho? Oba vyhráli trofej s každým klubem, který vedli minimálně 50 zápasů. Nezvládli to jen s Tottenhamem. Mimochodem od té doby, co se v srpnu loňského roku pustili do křížku Thomas Tuchel s Antonio Contem, tak byl v září Tuchel vyhozen, v lednu spojován právě se Spurs, 25. března jmenován novým trenérem Bayernu a 26. března skončil Conte. I to přináší světový fotbal.

Už se začínalo spekulovat, že novým trenérem Tottenhamu by se mohl stát po konci v Bayernu Julian Nagelsmann. Zdroje seznámené s děním kolem německého manažera ale uvádějí, že už se začal učit anglicky, aby mohl Tottenham odmítnout.

A když už jsme u (ne)trofejí Tottenhamu, tak jejich kapitán Harry Kane během reprezentační přestávky překonal střelecký rekord Albionu. Proměněnou penaltou s Itálií dal svou 54. branku za Three Lions a předběhl Wayna Rooneyho. Toho by ale dneska předběhl i Pavel Horváth. A jak jinak, než z penalty, že Harry? Teď už jen stačí, aby v létě přestoupil do skutečného fotbalového klubu, pokud chce vyhrát i něco jiného než Audi Cup.

Saka jako Aubameyang, Hojlund do Chelsea?

Formu z Arsenalu potvrdil v repre pauze Bukayo Saka, který se pomalu stává jedním z nejlepších křídelníků na světě a tomu má odpovídat i výše jeho nové smlouvy. Podle informací by měl dostávat 300 tisíc liber týdně. Vzhledem k tomu, co v Arsenalu udělaly nové vysoké smlouvy s Aubameyangem a Özilem, bych se být fanoušky Arsenal začal se starým dobrým Sakou pomalu loučit.

Během reprezentační pauzy jsme také začali poznávat jméno dvacetiletého mladíka z Dánska Rasmuse Hojlunda, který pálí ostrými i v italské Atalantě Bergamo a prý má být Haalandem z Wishe. Za Dány dal všech pět jejich gólů ve dvou kvalifikačních zápasech. Nabízí se tedy otázka, ne jestli, ale spíš kdy přijde Todd Boehly s nabídkou za 285 milionů a smlouvou na 16 let. Linka na trase Londýn – Bergamo frčí na plné obrátky.

Zaujalo také, že Rodri z Manchesteru City se v zápase Španělska s Norskem neúspěšně snažil zlomit nohu kapitánovi Arsenalu Martinu Odegaardovi, a že Haaland nedal za reprezentační přestávku jediný gól. Dokonce v zápasech nebyl vůbec vidět. A pak že ho nejde ubránit.

Naopak vzpomínat v dobrém určitě bude Mykhaylo Mudryk, který moc dobře ví, že s Chelsea se do Wembley nikdy nepodívá a vyhraje tam maximálně zmrzlinový pohár, tak si to zažil aspoň s ukrajinskou reprezentací. Byla z toho sice prohra 0:2, ale na to je z Chelsea zvyklí, takže pohoda.

Z naší nabídky doporučujeme

Světový fotbal nám přináší týden co týden neuvěřitelné zážitky a situace, ze kterých si sednete na zadek. Buďte u toho s námi příště i vy! Z naší nabídky výhodných zájezdů doporučujeme: