Anglická snídaně: Chelsea je zachráněna a gólmani měli svátek

3 minuty čtení

Nekorektní a bez obalu, taková je Anglická snídaně! Lampard po Evertonu zachránil i Chelsea, ten Hag by měl shánět zedníka, který to v rukavicích fakt umí, a Ndombele si odchodem z Tottenhamu zachránil kariéru. Bavte se!

Soutěže o ceny a další zajímavosti najdete na našich sociálních sítích Facebooku, Instagramu a na Tik-Toku.

Chelsea je zachráněna! To je ta nejdůležitější zpráva uplynulého kola Premier League. Tento pomalu se rozjíždějící válec ze Stamford Bridge, který už teď do konce sezony nikdo nestaví, rozprášil silný Bournemouth 3:1. The Blues tak dali o dvě branky více, než za celý duben. Vyhráli poprvé od 11. března a co víc, Frankie Lampard se nestal agentem 007. Po šesti prohrách následovalo sladké vítězství. V sezoně 2021/22 se Frankie zachránil s Evertonem, v sezoně 202223 s Chelsea. G.O.A.T.

Manchester United to myslí s Evropskou ligou vážně. Když to letos nevyšlo, tak dělá co může, aby se místo Ligy mistrů mohl pokusit o reparát v konkurenci Bodo/Glimt, AEK Larnaka nebo Sheriffu Tiraspol. Zkrátka svůj k svému. Mimochodem z venkovních hřišť týmů z TOP9 si Red Devils odvezli jediný bod s bilancí 0–1–7 při skóre 8:28. Už ta sezona nevypadá tak dobře, co? Ale hlavně že mají Mickey Mouse Cup. Poslední dva zápasy, dvě prohry 0:1. Že by chyběl střelec, Eriku ten Hagu? Zkusil bych se podívat do Al -Nassru.

A možná bych se tam poohlédl rovnou i po nějakém zedníkovi, který na rozdíl od Davida de Gey bude umět používat rukavice. Španělský šášula udělal v této sezoně už čtyři chyby, které přímo vedly k inkasovanému gólu. Je to nejvíce ze všech hráčů Premier League společně s Hugem Llorisem, brankářem Tottenhamu. Harry Maguire už není tak hroznej, co říkáte? Hlavně díky de Geovi manažer David Moyes s Kladiváři vyhrál svůj první ligový zápas nad Rudými ďábly od roku 2012!

Naopak Liverpool se rozjíždí na plné obrátky. Po několikaměsíčním zimním spánku. No, jak se říká, lepší pozdě, než-li později. Salah a spol. vyhráli pošesté v řadě, naposledy to odnesl Brentford po gólu právě druhého nejlepšího Egypťana v lize. Zdravíme Mo Elnenyho. Jen tak mimochodem, Arthur Melo už potvrdil, že po sezoně opustí Liverpool. Ano, pokud se ptáte, on byl v Liverpoolu. 0 zápasů, 0 gólů, 0 asistencí, 0 střel na bránu. Snad ho nějak nahradí, Jürgene, věříme Ti!

Šlágr kola zvládl Arsenal, který nejprve na Newcastlu přežil klinickou smrt (tyč a odvolaná penalta do páté minuty), aby následně uštkl Straky díky gólům Odegaarda a vlastňáku Schara. Arsenal po 15 letech poprvé překonal hranici 80 bodů. Liga mistrů už se třese!

Na hřišti bylo pěkně živo, Newcastle připomínal spíš rugbisty a Granit Xhaka klasicky nezůstával v pozadí. Jen tak mimochodem, jeho bratr Taulant byl o víkendu v utkání jeho Basileje s Curychem vyloučen za hlavičku. Jak se říká, geny nezapřeš. Ale tak co je to oproti Superclásicu River Plate – Boca Juniors, kde bylo uděleno osm červených karet a jediný gól padl v 93. minutě z penalty.

Tottenham vyhrál nad Crystal Palace 1:0, gól dal samozřejmě jednooký mezi slepými Harry Kane, který už teď přemýšlí nad tím, jak vypadnout z Tottenham Stadium co nejrychlejší cestou. Však se podívejte na Tanguye Ndombeleho. Ten kluk odešel od Slepic a hned vyhrál Serii A s Neapolí. To fakt nemůže být náhoda. Ono nebude náhoda ani to, že hokejisté Bostonu Bruins společně zavítali po skončení sezony právě na Tottenham. Najednou ten konec v prvním kole play-off dává smysl.

V pondělí na státní svátek ke Dni vítězství měly svátek evidentně i normální výsledky: Fulham – Leicester 5:3, Brighton – Everton 1:5 (!) a Nottingham – Southampton 4:3. Doposud se nikdy nestalo, že by v den, kdy se hrají maximálně tři zápasy, padlo více než 16 gólů. No a v pondělí jich bylo 21. Holt si i gólmani vzali sváteční volno.

Největší překvapení se událo určitě na Brightonu, který bojuje o pohárové příčky a dostal výprask od o záchranu bojujícího Evertonu. Stát se to v Čechách, jsme přesvědčeni o „kapřících“… A aby těch špatných zpráv pro Brighton nebylo málo, tak ještě vyšlo na povrch, že je po sezoně „posílí“ James Milner z Liverpoolu. Stará garda Brightonu hned dostává nové grády.

Z naší nabídky doporučujeme

Anglický fotbal nám přináší týden co týden neuvěřitelné zážitky a situace, ze kterých si sednete na zadek. Buďte u toho s námi příště i vy! Z naší nabídky výhodných zájezdů doporučujeme:

  • Finále FA Cupu: Manchester City – Manchester United v londýnském Wembley (letecky, kompletní zájezd)
  • West Ham – Leeds (letecky – nejlevnější zájezd na Premier League zbytku sezony, kompletní zájezd)
  • Manchester United – Brentford (letecky na Premier League, kompletní zájezd)