Anglická snídaně: Arsenal odevzdává titul, Lampard se překonává

3 minuty čtení

Nekorektní a bez obalu, taková je rubrika Anglická snídaně. Arsenal už se konečně potápí, Haaland v počtu gólů zase utekl Chelsea a Richarlison vstřelil tři góly v sezoně. Všechny zrušil VAR. Bavte se s námi!

Soutěže o ceny a další zajímavosti najdete na našich sociálních sítích Facebooku, Instagramu a na Tik-Toku.

A je to tady. Všichni jsme čekali, že to přijde. Otázkou nebylo jestli, ale kdy. Slon na stromě vydržel dýl než se čekalo, ale je to tady – Arsenal se potápí. Kdo by to byl řekl, když Kanonýři na West Hamu vedli 2:0 po deseti minutách. Vypadalo to, že tým Mikela Artety si zapnul FIFU na amatéra. Jenomže pak stačila jedna chyba, West Ham se z penalty vrátil do zápasu a nakonec je z toho remíza, která znamená mnohé – 2:2.

Penaltu neproměnil Bukayo Saka, stalo se mu to poprvé od finále mistrovství Evropy. A i tento neúspěch může být zlomový – po dlouhých měsících totiž má druhý Manchester City bodově všechno ve svých rukou. Když naposledy Arsenal z penalty vůbec netrefil bránu, psal se rok 2015. Poštěstilo se to Santi Cazorlovi proti WBA. No nic, pomalu už jsme si zvykali, že i jednorožec může jezdit na motorce, ale zdá se, že sny pomalu končí.

Dřevák sezony? Richarlison se hlásí

Jen tak mimochodem, Tomáš Souček měl za první poločas čtyři dotyky s míčem. Střední záložník. Úctyhodné. Pokud něco vůbec udělalo fanouškům Arsenalu o víkendu radost, byl to Tottenham. Znáte to, sousedovi chcípla koza. Co na tom, že vám dvě, radost to stejně udělá. Slepice v Bournemouthu padli 2:3. Mimochodem Richarlison vstřelil v této sezoně Premier League tři góly. Všechny byly odvolány pro ofsajd. Mrzuté, že?

Nemohoucnosti Arsenalu naopak rád využil Manchester City. Obhájce titulu s Leicesterem všechno vyřešil za 25 minut – 3:0. O poločase Pep poslal na plac béčko a ještě mohlo být drama, hosté si vypracovali šancí na tři góly. Tedy pokud by to nebyli úplní dřeváci, hotovo, vymalováno – 3:1. Erling Haaland má aktuálně na svém kontě v této sezoně 47 gólů ve 40 zápasech, Brazilec Ronaldo jich dal 47 ve svém nejlepší sezoně za 49 zápasů…

Frank Lampard překonal sám sebe – 4 zápasy, 4 prohry

A pak je tu Chelsea. Jo, už zase. Frank Lampard se vrátil ve velkém stylu. O víkendu prohra doma s Brightonem, v úterý doma s Realem. Čtyři zápasy na lavičce Chelsea, čtyři porážky. A jako bonus rychlý čau Lize mistrů. Zkrátka kde před lety skončil, tam nyní zase začal. Nezapomeňme, že je pátým nejhorším trenérem Chelsea všech dob v průměrném zisku bodů na jedno utkání. Třeba se ještě překoná.

Todd Boehly v lednu utratil 323 milionů liber. Výsledek? Blues jsou deset bodů za Brightonem, 14 za Tottenhamem, 17 za Newcastlem a 34 za Arsenalem. Chelsea v této sezoně prohrála více zápasů (12) než vyhrála (10). To je taky umění. Ale abychom si z nebohých Bluesmanů nedělali jen srandu, tak může být i hůř. Třeba Leeds United inkasoval v posledních čtyřech zápasech Premier League více gólů (16), než Chelsea během celé sezony Premier League 2004/05 (15). Jó, to byly časy.

Jen tak mimochodem, Mykhaylo Mudryk je nejlepším nahrávačem Chelsea v sezoně – má dvě asistence. Na druhou stranu spokojeni jsou v Chelsea minimálně se svými kadeřníky. Enzo Fernandez a Reece James dokonce v této sezoně měli více účesů, než výher na kontě. A pak si uvědomíte, že je ještě čekají Arsenal, Manchester City, Manchester United nebo Newcastle. No, snad se zachrání.

Z naší nabídky doporučujeme

Anglický fotbal nám přináší týden co týden neuvěřitelné zážitky a situace, ze kterých si sednete na zadek. Buďte u toho s námi příště i vy! Z naší nabídky výhodných zájezdů doporučujeme:

  • Trojzápas Premier League v Londýně (letecky na Tottenham – Crystal Palace, West Ham – Man. United, Fulham – Leicester, kompletní zájezd)
  • Manchester United – Brentford (letecky na Premier League, kompletní zájezd)
  • Arsenal – Chelsea (letecky na Premier League, kompletní zájezd)