Anglická snídaně: Arsenal na titul, Liverpool na sestup. Kam ten svět spěje?!

4 minuty čtení

Nekorektní a bez obalu, taková je naše rubrika Anglická snídaně. Třetí kolo Premier League máme za sebou a o zábavu bylo opět postaráno. Arsenal jde na titul, Klopp se chystá na druhou ligu a Manchester United vyhrál. Svět se v prd*l obrací, tak se bavte s námi!

Soutěže o ceny a další zajímavosti najdete na našich sociálních sítích Facebooku Instagramu.

35 zápasů od titulu – začněte slavit

Tři zápasy, tři výhry a Arsenal se jako jediný stoprocentní tým vyhřívá na čele tabulky. A pozor, fanoušci začínají brát Kanonýry vážně. Já to říkám pořád, ten svět se fakt v prd*l obrací. Hned 46% z našich hlasujících na sociálních sítích říká, že si jde Artetova parta pro titul, dalších 37% tuší, že má dobře našlápnuto a minimálně zamíchá kartami v horních patrech a jen 17% si myslí, že to zase pos*rou, protože to tak prostě u tohohle týmu ze severu Londýna bývá. Arsenal je 35 zápasů od titulu. Už bych pomalu chystal mistrovské oslavy, co říkáte?

Mimochodem, viděli jste reakce Jesuse a Zinchenka na gól svého stopera Saliby? No jo, to je tak, když hrajete celou kariéru pod Guardiolou. Tam mají kluci zakázáno střílet z dálky, na podobný góly ještě nejsou zvyklí.

Záchranářský duel na Old Trafford zvládli United

Pondělní záchranářský souboj Liverpoolu s Manchesterem United zvládli Rudí ďáblové 2:1. Cristiano Ronaldo na to ale koukal 86 minut z lavičky, jeho kapitán Harry Maguire vyseděl důlek úplně. Já bych tu výhru snad ani nepočítal, navíc kdo by neporazil dnešní Liverpool. Kluci z Příbrami už si brousí kopačky.

Liverpool za celý zápas neroztočil vrtule, po třech zápasech má dva body a je pomalu na sestup. Počkáme si, jaké výmluvy bude mít Klopp tentokrát. Nicméně pokud se máme držet předsezonních predikcí, že o titul bude hrát zase jen Liverpool s Manchesterem City, můžeme pomalu předávat pohár, co říkáte?

Mimochodem, my jsme tam byli. Viděli jsme protesty proti vedení klubu a společně s námi tam byl i slovenský raper Separ (a fandil United) – bylo nám ctí!

Na Old Trafford se snad blýská na lepší časy. Jejich stadion poctil svou návštěvou Separ, obrannou hru jistě zpevní rozený vítěz Casemiro a to se ještě začíná spekulovat, že je další posila na cestě. Podívejte sami:

Oil Clásico vítěze nenašlo, Nottingham asi netrénuje Stramaccioni

Oslavou fotbalu bylo nedělní „Oil Clásico“ mezi Newcastelem a Manchesterem City, kde si mohli ropní magnáti poměřovat bůhví co všechno. Třeba bankovní konta samozřejmě… 🙂 Hlavně jsme ale viděli parádní fotbal. Newcastle vedl 3:1, nakonec to skončilo plichtou 3:3, takže si Straky mohli říct obligátní „Tak blízko a přitom tak daleko…

Ten Fulham, to je něco. Oni snad nesestoupí, čekali jste to? Po třech kolech bez porážky, slušných pět bodů a udeřil zase Mitro on fire – 3 zápasy, 3 góly! A nad očekávání šlape i Nottingham, který má jen o bod méně. Přitom se čekalo, že zase po roce pomaže do Championship. Šestnáct letních posil, to přece nemůže fungovat, opakovali si fanoušci. Co si budeme vyprávět, Stramaccionimu to dělalo větší problémy.

„Léčba“ Křetínským? Snad se West Ham zvedne

West Ham má po třech gólech nulu na kontě bodů i gólů. To už jako funguje „léčba“ Křetínským a Kladiváře čekají roky strádání? Z našich fanoušků si to myslí jen 23%, naopak 59% ze stovek hlasujících predikuje, že je jen otázka času, kdy se Souček a spol. zase zvednou. A zbylým 18% je tým, který ani nemá vlastní stadion, úplně ukradený, protože prý stejně nikdy nešlo o TOP klub.

„Hoši z nájmu“ ale zatím můžou být v klidu, loni na tom byl po třech kolech Arsenal stejně a nakonec bojoval do posledního kola o Ligu mistrů. Takže hoši zabrat, fandíme vám! Snad už se Craig Dawson vrátí, sice by mohl dělat Kehrerovi pradědu (nebo tak aspoň vypadá), ale na hřišti ho strčí do kapsy.

Z naší nabídky doporučujeme

Už první kola ukázala, že anglická Premier League přináší týden co týden neuvěřitelné zážitky a situace, ze kterých si sednete na zadek. Buďte u toho s námi příště i vy! Z naší nabídky doporučujeme: