Anglická snídaně: Arsenal je slon na větvi a Liverpool by nevyšel základku

4 minuty čtení

Nekorektní a bez obalu, taková je naše rubrika Anglická snídaně. Šesté kolo Premier League máme za sebou a o zábavu bylo opět postaráno. Liverpool je na propadnutí, pod Arsenalem dřív nebo později praskne větev a Chelsea bavila na přestupovém trhu. Tak se bavte s námi!

Potěšte své blízké: Fotbalové adventní kalendáře s kinder čokoládou.

Šlágr kola se hrál v neděli na Old Trafford, kam přijel do té doby stoprocentní Arsenal. Opět se ukázalo, že je na světě jen pár takových jistot, jako že Kanonýři prostě můžou hrát jakkoliv, ale na konci to vždycky pos*rou. Je to něco jako slon na větvi – vypadá to hezky, budete to obdivovat, ale jednou stejně přijde den, kdy větev praskne.

Rashford se pro letošek vystřílel, fans United se zbláznili

Hlavním hrdinou byl Marcus Rashford, který při výhře 3:1 dva góly dal a na jeden přihrál, měl tak prsty ve všech brankách svého týmu. To je sice hezké, ale přidal bych taky B, že se pravděpodobně vystřílel na celou sezonu. Loni posbíral za celou Premier League 4+2, tak třeba přijde řada i na Cristiana Ronalda – jo, ten pořád žije a pořád je v United.

Fanoušci United se po čtvrté výhře v řadě definitivně zbláznili. Není se co divit, takovou sérii zažili naposled snad za George Besta. A najednou si myslí, že snad hrají o titul. Hned 54 % ze stovek hlasujících v naší anketě si myslí, že budou skutečně bojovat o nejcennější trofej, protože se zvedají kolo od kola. Dalších 34 % neví a pořád jim nevěří a jen 12 % týmem z Old Trafford dál pohrdá, že prý jde o falešnou formu.

City dokázali nemožné, ztratili s Gerrardem. Liverpool je na propadnutí

Manchester City dokázal nemožné – ztratil body proti Stevemu Gerrardovi. Ano, proti tomu Stevemu Gerrardovi, který dokázal odnaučit fotbal Rangers a pak i Aston Villu. Hrát kopanou místo fotbalu, když máte v týmu borce jako jsou Coutinho, Watkins nebo Buendia, to už chce kumšt. Při remíze 1:1 dal gól za Citizens samozřejmě Erling Haaland, který si podmanil Premier League hned od jejího začátku. Gólů dal víc než drtivá většina klubů dohromady, ale co je to platné, když všichni jeho spoluhráči na trefování zařízení rezignovali…

Ono ale vlastně může být Citizens jedno, že nedávají góly. Titul už stejně vyhráli. Nebo oni ne, vyhrál jim ho spíš Liverpool. Další ztráta přišla v liverpoolském derby na Evertonu, kde gól nepadl. Když jsme se našich fanoušků ptali, jak by zatím oznámkovali The Reds v této sezoně, tak hned 39 % hlasujících dalo 4–5.

Inu, Liverpool je na propadnutí. Je fakt, že když občas slyšíte mluvit Kloppa a díváte se na jeho projev, tak by měl problém vychodit základku. Jo a mimochodem, 10 % hlasujících by dalo Liverpoolu za letošní sezonu jedničku. Fanoušci Man City, to jste byli vy?

A ještě jsme zapomněli na to, co předvedl Virgil Van Dijk bez potrestání. Jak by řekli fanoušci Arsenalu, tohle kdyby udělal Xhaka…

Chelsea vyhrála díky systému VAR, pak bavila na přestupáku

Hrálo se také derby mezi Chelsea a West Hamem. Nebo hrálo, ono se moc nehrálo. Horší zápas si televizní obrazovky mohly jen těžko vybrat, oba týmy bych za to nechal sestoupit. Nakonec vyhráli Blues 2:1, West Ham mohl v závěru vyrovnat – nebo vlastně vyrovnal, ale Boehly má asi víc peněz než Křetínský. Jak jinak si vysvětlit tuhle další šaškárnu od systému VAR…?!

https://twitter.com/iRSport_/status/1566772432098283520

Minulý týden také proběhl deadline day a uzavřely se přestupy. Podle našich fanoušků posílil nejlépe Arsenal, protože koupil hotové hráče za solidní cenu přímo do základu. Dobře prý doplnil kádr také Manchester United a samozřejmě i City díky Haalandovi. Nudu teď zažijí manažeři a skauti Nottinghamu Forrest, kteří překonali snad všechny rekordy a během přestupáku si zvykli přivádět tak dvě, tři posily za den. Nebo za hodinu? Člověk už se v tom ztrácel.

Naopak sranda byla na Chelsea, ta přivedla všechno, co má ruce a nohy – koupila Koulibalyho, který byl na vrcholu před čtyřmi roky, přeplatila Cucurellu s Fofanou a pak přivedla jednoho dědulu s tetováním Arsenalu. Takhle prý bude slavit Aubameyang gól na Emirates. Hahaha, Aubameyang góly na Arsenalu už dávno nedává. Taky proto šel hrát farmářskou ligu do Barcelony.

Z naší nabídky doporučujeme

Už první kola ukázala, že anglická Premier League přináší týden co týden neuvěřitelné zážitky a situace, ze kterých si sednete na zadek. Buďte u toho s námi příště i vy! Z naší nabídky doporučujeme: