Anglická snídaně: Agent Auba zasahuje, Arteta si zahrál na Kloppa

4 minuty čtení

Nekorektní a bez obalu, taková je naše rubrika Anglická snídaně. Uplynulé kolo nabídlo hned několik šlágrů. Newcastle si hrál na Atlético Madrid, Auba na neviditelného a na Liverpool stačil i Brentford bez Toneyho, který šel zrovna do Tipáče (fakturu za reklamu posíláme). Tak se bavte s námi!

Soutěže o ceny a další zajímavosti najdete na našich sociálních sítích Facebooku a Instagramu.

Šlágr mezi Arsenalem a Newcastlem gól nenabídl. Straky chtěli hrát první čtvrthodinu fotbal, ale byli z toho jen tři velké šance rozjetých Kanonýrů. Od té doby Newcastle přešel do módu tzv. Atlético Madrid, takže byl největším ofenzivním úspěchem zakopnutý balon do autu a destrukce za každou cenu.

Když si Arteta hraje na Kloppa

Nakonec se hrálo čistého času 42 minut a za necelý poločas zkrátka Odegaardova parta recept na výbornou defenzívu Newcastlu nenašla. Byla z toho první ztráta Arsenalu od mundialu, po níž si Arteta poplakal na neodpískané penalty jako Jürgen Klopp v největší slávě (asi už zapomněl na neodpískanou penaltu právě s Liverpoolem). Na druhé straně pak Eddie Howe oslavoval, že se jeho tým dvakrát dostal za půlku.

Není Kepa jako Rashford

Náskok Kanonýrů na druhý Manchester City se tak snížil na pět bodů. Citizens totiž hráli na Stamford Bridge, kde se rozdávají body na počkání. V první půli sice hráli Sky Blues se zataženou ruční brzdou, ale hned o přestávce do toho sáhl Pep Guardiola a po změně stran už se hrálo na jednu bránu. Nakonec rozhodli střídající hráči, po dvou minutách na hřišti připravil Grealish míč pro Mahreze, a protože Kepa spal jako minulý týden Rashford, bylo to 1:0.

Kdo se směje naposled, ten se směje nejlépe

V tu dobu už bylo jasné, že si Manchester City odveze všechny body. Na hrotu Chelsea se totiž ploužil Aubameyang, takže vlastně můžeme domácí tým pochválit, že prohrál pouze o gól, když hrál většinu zápasu o deseti. Auba odehrál 63 minut, měl 13 dotyků s míčem, 0 střel, 0 získaných faulů, a přestože přišel na plac ze střídačky, tak utkání ani nedohrál. Na vlastní oči jsme tak viděli, proč je Aubameyang náhradním útočníkem v týmu, který nemá útočníka.

„Fanoušci Arsenalu se tady opravdu smáli naposledy,“ ulevují si příznivci Chelsea na sociálních sítích. Odplata za Williana a Davida Luize zkrátka přišla dříve, než se čekalo. Fanoušci Chelsea mají vůbec plnou hlavu problémů. Potter v posledních šesti ligových zápasech získal čtyři body za jednu výhru (ano, proti Bournemouthu, který dostal devět gólů i od tragického Liverpoolu), jednu remízu a čtyři porážky!

Toney ani není potřeba. Tedy pokud hrajete s Liverpoolem

Největší senzace (tedy pro někoho, kdo letos ještě neviděl hrát Liverpool), se ale stala v 19. kole na Brentfordu. Domácí Včelky totiž přejely Kloppovu partu jasně 3:1, a to jim ještě nebyly uznány dva góly. Ukázalo se, že tedy Brentford nepotřebuje ani Ivana Toneyho, který pravděpodobně půjde pykat za nepovolené sázení na zápasy, tak si dal volno, aby si jeho spoluhráči vyzkoušeli, jaké to asi bude v následujících týdnech bez něho.

A ani to domácím vůbec nevadilo, protože na hrotu Liverpoolu opět exceloval Darwin Núňez. Předsezonní rekordní posila The Reds dál kope své dno, tentokrát netrefila za stavu 0:0 ani zcela odkrytou prázdnou bránu a popostrčila Brentford k vítězství.

Abychom pro fanoušky Liverpoolu nekončili negativně, pak připomínáme, že dnes je to právě pět let od jejich rekordního přestupu. Za 145 milionů eur tehdy udělali třetí nejvyšší obchod všech dob, když poslali Philippe Coutinha do Barcelony. Od té doby se šikovný Brazilec dřinou a odříkáním propracoval až na střídačku Aston Villy, kde letos úřaduje dechberoucí bilancí 0 gólů a 0 asistencí po 15 odehraných zápasech.

Z naší nabídky doporučujeme

Už první polovina soutěže ukázala, že anglická Premier League přináší týden co týden neuvěřitelné zážitky a situace, ze kterých si sednete na zadek. Buďte u toho s námi příště i vy! Z naší nabídky doporučujeme: