A mazej! aneb červená karta jako koření fotbalu

2 minuty čtení
píše David Zlomek

Říká se, že kořením fotbalu jsou góly. Nicméně vězte, že dostat červenou, to je taky um. Občas se najdou ligová kola, ve kterých padne opravdu ranec červených. Stačí vzpomenout na třetí kolo české ligy, ve kterém jich sudí rozdali hned sedm!

Potěšte své blízké: Fotbalové adventní kalendáře s kinder čokoládou.

Červená karta, to u mnoho lidí okamžitě vsugeruje zákeřný zákrok. V drtivé většině případů tomu tak je, avšak není úplnou raritou, když je hráč vyloučen za naprostou prkotinu.

Fanouškům anglické Chelsea rozhodně vyvstane na mysl Eden Hazard, který v roce 2013 nutně potřeboval balon. Proti byl ale domácí podavač balonů, jenž se zachoval ryze takticky a míč zakryl vleže svým tělem. Vždyť šlo o postup do finále poháru!

Hazard ležícího kluka dokonce nakopnul a rozhodčí neměl na výběr a vytasil červenou kartu. Celý příběh má ale nečekanou tečku. Charlie Morgan, tehdy podavač balonů, dnes stojí za velkou firmou, jejíž hodnota přesahuje 40 milionů liber!

https://www.youtube.com/watch?v=zGlrIDdWd40

Na jedné straně frustrace a napětí, v dalším příkladu dětská radost. To, že Neymar dokáže být výstřední postavou, je asi zbytečné zmiňovat. Ještě v dresu Santosu vstřelil gól týmu Colo Colo. Branka to byla opravdu krásná, a tak ji chtěl náležitě oslavit.

Od fanouška na tribuně si tak vzal masku sebe sama a dal si na sebe. Rozhodčí neměl slitování, Neymarovi udělil druhou žlutou a mladý borec zamířil do šaten.

Zdroj foto: www.independent.co.uk

Kuriózní moment nastal v dalším zápase v Anglii, tentokrát v derby mezi Chelsea a Arsenalem. A zase Hazard! Tentokrát v roli střílejícího hráče, jehož střelu srazil rukou Alex-Oxlade Chamberlain mimo prostory brány.

Za ruku přišla červená karta, ale pro někoho úplně jiného! Místo Chamberlaina ji dostal Kieran Gibbs, který neudělal vůbec nic! Jelikož šlo ještě o období před videorozhodčím, Gibbs prostě šel ze hřiště. Po zápase přispěchal rozhodčí s omluvou a Gibbs byl zbaven trestu.

A co takhle nejvíce červených karet v jednom utkání? Málokoho asi překvapí, že šlo o dva zápasy v Jižní Americe. V obou šlo o vyústění vyhrocených situací a následných bitek celých týmů. V každém utkání bylo rozdáno shodně nevěřitelných 36 červených!

Co se individualit týče, světový rekord drží s 46 červenými kolumbijský defenzivní záložník Gerardo Bedoya. Ten se po kariéře přesunul na lavičku, kde se uklidnil. Ne, děláme si srandu, při svém trenérském debutu byl vypakován ze střídačky už po 21 minutách.

https://www.youtube.com/watch?v=Qb8KlW9HeTY

Fotbal kromě gólů nabízí i takovéto zážitky. Vyrazte s námi na ty nejlepší zápasy, které Evropa nabízí, a kdo ví, třeba budete svědky i takového šílenství! Neváhejte a podívejte se na naši nabídku ZDE.