3 zápasy a 1 prohlídka stadionu za 4 dny!

3 minuty čtení

Zajímá vás, co všechno lze zažít za 4 dny v Londýně? Podívejte se, jak vypadal náš trip za anglickým fotbalem.

Soutěže o ceny a další zajímavosti najdete na našich sociálních sítích Facebooku a Instagramu.

Spousta zábavy, prohlídky stadionů, nejlepší klubový fotbal na světě a samozřejmě i památky. Takový je každý londýnský zájezd s CK FotbalTour.cz. Do evropské kolébky fotbalu jsme vyrazili i na prodloužený víkend, abychom viděli zápasy tří soutěží – West Ham v Evropské konferenční lize hostil kyperskou Larnaku, Millwall ve druhé anglické lize Championship vyzval Huddersfield a třešničkou na dortu pak bylo malé londýnské derby v rámci Premier League Arsenal – Crystal Palace.

Hned ve čtvrtek po příletu jsme si prošli centrum města a večer nás čekal předkrm v podobě Evropské konferenční ligy a zápasu West Hamu United proti kyperskému trpaslíkovi z Larnaky. Zápas probíhal podle očekávaného scénáře, Kladiváři měli celý průběh jasně pod kontrolou a vyhráli přesvědčivě 4:0. Dva góly dal nejlepší hráč utkání a člen širšího kádru anglické reprezentace Jarrod Bowen.

Kapitán naší reprezentace Tomáš Souček přihrál na gól největšího talentu akademie West Hamu Divina Mubamy – tohle jméno si zapamatujte! Druhý český reprezentant Vladimír Coufal v zápasové nominaci tentokrát chyběl. V pátek nás čekal volný zápasový den, který jsme využili k návštěvě Chelsea – na Stamford Bridge na nás tak dýchla bohatá historie klubu, který momentálně prochází doslova přerodem.

Sobota byla ve znamení druhé ligy. Svými fanoušky vyhlášený Millwall, který po letech usiluje o postup do play off o Premier League, hostil naopak o záchranu bojující Huddersfiled s českým reprezentantem Tomášem Vaclíkem mezi tyčemi.

Přestože je třeba v porovnání s Emirates Stadium millwallský The Den maličkým stadionem, tak 14 968 diváků dokázalo udělat perfektní atmosféru. Klasická bouřlivá ostrovní kulisa, i když domácí prohrávali a nakonec i prohráli – přesně to jsme od Millwallu čekali. A radost nám udělala i vychytaná nula nejlepšího hráče zápasu – našeho Tomáše Vaclíka mezi třemi tyčemi hostí! Vaclík nakonec pomohl svému týmu k záchraně, pro příští sezonu má zase změnit angažmá.

Vrcholem celého zájezdu byl nedělní zápas Premier League na Emirates Stadium, kde domácí Arsenal hostil v městském derby Crystal Palace. Kanonýři letos zvládali londýnská měření sil lépe, než v historii Premier League kdokoliv jiný. Že jsou aktuálně jasnými vládci Londýna, to potvrdili proti Palace už v prvním poločase.

Fanoušci Kanonýrů šli na poločas za stavu 2:0 po gólech Martinelliho a Saky, po přestávce pálili ještě Xhaka a podruhé Saka. Emirates Stadium byl na nohou a slavila se další výhra na cestě, která měla skončit prvním titulem od sezony 2003–04! Dnes už víme, že pravděpodobně zvedne pohár nad hlavu opět Manchester City.

I fanoušci Kanonýrů si už během našeho tripu uvědomovali, že ta cesta bude ještě hodně náročná a trnitá, vždyť jejich miláčky čekali ještě zápasy na Manchesteru City a v Liverpoolu, kde se jim dlouhodobě vůbec nedaří. Zatím ale byl čas slavit a ani to jsme si po zápase v tradičních Arsenal pubech nenechali ujít.

Samozřejmě ale nechyběla ani návštěva klasických londýnských památek – Tower Bridge, Big Ben, London Eye a mnoho dalších, nic z toho nechybělo. Buďte s námi u dalšího tripu nejen do Londýna i vy!