Zvířecí vetřelci na fotbalových trávnících

píše Richard Hanzlík

Abyste si odpočinuli od nákupního šílenství, kterým je Black Friday, tak jsme pro Vás připravili několik blogu s tématem zvířátek. Mají Vás především pobavit a dopřát trošku toho oddychu. Přejeme příjemné počtení.

Soutěž: Máš doma zvířecího sportovce? Pochlub se jím v komentáři na našem facebooku. 

Gary Lineker jednou řekl, že fotbal je hra pro 22 hráčů na 90 minut, kterou nakonec vždy vyhrají Němci. Ale občas se mezi ně zamotají milí návštěvníci. Zde jsou jejich příběhy.

Kuna do útoku

V roce 2013 vtrhla během zápasu mezi Curychem a FC Thun na hřiště kuna. Ihned po nástupu prokázala bleskovou rychlost a mrštnost, díky které se vyhnula i ofsajdové pasti. Jediný, kdo si s ní poradil, byl obránce Loris Benito. Vytáhl opravdu krásný zákrok a kunu se chystal vynést z hřiště, jenže zvířátku se nelíbilo, že po pár desítkách vteřin musí opustit hrací plochu. Takže se inspirovala Suárezem a Benita kousla. Druhý pokus o útěk už si pohlídal brankář.

Kočka z Anfield

Byly časy, kdy měl Liverpool takový kádr, že si už i místní kočky myslely, že stačí málo a místo v základní sestavě mají jisté. V zápase proti Tottenhamu, za který hrál toho času i Luka Modrič, si to jedna zkusila a pohled Kennyho Dalglishe naznačoval, že kočka ihned po zápase dostala nabídku na lukrativní kontrakt.

Doporučujeme: Chlupatí tipéři. Zvířata, která hádala zápasy

Polský ligový pes

Kluci, kluci, hej! Hoďte mi někdo klacek, kašlete na míč a hrajte si se mnou. Zápas polské Ekstraklasa mezi Polonií Bytom a Wisla Krakow zpříjemnil jeden chlupáč, který se chtěl jen trochu pomazlit.

Kočka z Goodison Parku

Dodnes nevíme, zda kočičí sázkařská mafie z Liverpoolu opravdu ovládá fotbal, ale nebude náhoda, že i na stadion Evertonu si přišla pobíhat čtyřnohá lovkyně myší. A to vše s komentářem a úspěchem u fanoušků.

Veverka a její touchdown

Není to fotbal, jak ho známe my, ale i NFL má své zvířecí fanoušků. Jedna veverka se svým touchdownem zařadila mezi MVP sezóny.

Jamesova kobylka

Nejeden fotbalový skaut by mohl této kobylce závidět její čich na skvělé hráče. Než po Jamesovi Rodriguezovi sáhl Real Madrid, se na něj ještě během mistrovství světa 2014 nalepila obrovská kobylka.

Přečtěte si také: Baví fanoušky i hráče. Maskoti ve sportu

Kráva v Bulharsku

Ty přípravné zápasy už nejsou, co bývaly. A když si to řekne kráva pasoucí se vedle hřiště, tak Vám nezbývá nic jiného, než si počkat, do té doby než se jí uráčí odejít.

pan kohout

Když nepadají góly, musí otěže zápasu přebrat jiný hrdina. Kohout bavil diváky více než fotbal samotný.


FOTO: screenshot/YouTube