Zase ten Feyenoord! Jak to má Slavie s evropskými poháry, a co koeficient?

2 minuty čtení

Fotbalisté pražské Slavie narazí ve čtvrtfinále Evropské konferenční ligy na holandský Feyenoord Rotterdam. O motivaci budou mít postaráno, svému soupeři mají co vracet.

Soutěže o ceny a další zajímavosti najdete na našich sociálních sítích Facebooku Instagramu.

Nechtěný soupeř, a přesto na něj došlo. Sešívaní v bitvě o TOP4 Evropské konferenční ligy opět narazí na holandský velkoklub. Oba celky se utkaly už v základní skupině letošní soutěže, kdy Feyenoord ukázal ohromnou kvalitu a skupinu suverénně ovládl se ziskem 14 bodů v šesti zápasech právě před Slavií (8 bodů).

Slavia v této konfrontaci Holanďany ani jednou neporazila – v Rotterdamu nejprve padla 1:2 a domácí odveta skončila remízou 2:2. V osmifinálovém kole Feyenoord dokonale rozebral Partizan Bělehrad, přemožitele pražské Sparty z první jarní fáze – v Srbsku vyhrál vysoko 5:2, doma pak svou dominanci ještě stvrdil výhrou 3:1.

Největší hrozbou pro obranu Slavie bude kolumbijský útočník Luis Sinisterra, který zatím v letošní EKL nastřílel osm branek a na dalších šest nahrál. Ve dvojzápase se Slavií si ale připsal paradoxně jen jednu asistenci.

VĚDĚLI JSTE, ŽE…

  • Slavii v posledních letech evropské poháry dokonale sedí. Sešívaní se postupem přes rakouský LASK Linz dostali už potřetí za poslední čtyři sezony do čtvrtfinále jedné z evropských klubových soutěží. Není tedy pochyb o tom, kdo táhne tuzemský klubový koeficient v poslední dekádě nejvíce.
  • Dlouho to také na půdě Lince vypadalo na poklidný večer a body do národního žebříčku, ale nakonec Slavia dvěma góly v závěru ztratila vítězství v odvětě a padla 3:4. PAOK navíc zvítězil v Belgii a Řecko nám tak uteklo ve zmíněném koeficientu o půl bodu. Momentálně má náskok už 0,600 bodu.
  • Nigerijský fantom Yira Sor posílil Slavii teprve v zimě z Baníku Ostrava. Zejména na evropské půdě ale podává díky své neskutečné rychlosti vynikající výkony. Za čtyři zápasy proti Fenerbahce Istanbul a LASK Linz si připsal pět gólů a dvě asistence! Na Spartě, která byla jeho příchodu ještě před Slavií také blízko, si dneska určitě drbou hlavu…

Zbývající dvojice v Evropské konferenční lize tvoří: Leicester – PSV, Bodo/Glimt – AS Řím a Marseille – PAOK Soluň. Prvně jmenované týmy začínají dvojzápas domácím utkáním 7. dubna, odveta je na programu o týden později 14. dubna.

Vítěz dvojzápasu Slavia Praha – Feyenoord Rotterdam bude hrát v semifinále s vítězem dvojzápasu Marseille/PAOK. Buďte s námi u zápasů sešívaných o postup do nejlepší čtyřky evropské klubové soutěže.

DOPORUČUJEME: