Z F1 klidně na MS! A pak obdivovat krásy Kataru

3 minuty čtení
píše David Zlomek

Nemá cenu debatovat o tom, že je letošní mistrovství světa opravdu jiné. Hraje se v listopadu a prosinci, v exotické zemi, která má k tradičním fotbalovým baštám daleko. Proč se ale nechat odradit, když z toho jde vytřískat zážitek na celý život!

Soutěže o ceny a další zajímavosti najdete na našich sociálních sítích Facebooku Instagramu.

Spojit výjimečné zážitky můžete i díky šikovnému plánování pořadatelů Formule 1 a světového šampionátu. Poslední víkend sezony elitní jezdecké soutěže začíná 17. listopadu. Kde? V Abú Dhabí! Tedy v místě, které je jenom kousek od dějiště světového šampionátu ve fotbale. Ten začíná 20. listopadu. Spojit tedy tyto dvě události, to zní více než lákavě!

Pokud však chcete vyrazit pouze za fotbalem, pak i v Kataru budete mít rozhodně co dělat. Dauhá je totiž fascinující město, ve kterém se kloubí tradiční arabská kultura s moderními vymoženostmi zámožných šejků.

👉 5 otázek a odpovědí před MS v Kataru

V podstatě nezažijete nic tradičnějšího než místní trhy. V Dauhá je Souq Waqif jedním z nejpopulárnějších turistických míst – a není se co divit! Spletité uličky, které jsou plné obchodů. Ale zapomeňte na výdobytky moderní doby, uvidíte ručně dělané výrobky a ucítíte nádhernou vůni koření. Speciální tip? Jděte tam za tmy!

Rozhodně se vyplatí vycestovat i na pevnost Al Zubara. Stavba je zapsaná na světovém dědictví UNESCO a není se co divit. Pevnost je uprostřed pouště jako pěst na oko. Populárnější památku asi v Kataru nenajdete.

Komu se nebude chtít z Dauhá, může třeba do zábavního parku Winter Wonderland. Nebyla by to Arábie, kdyby se taková věc nenacházela na poloostrově. Jedná se o zbrusu nový zábavní park, který své brány poprvé otevře 1. listopadu. Můžete tedy být mezi prvními návštěvníky vůbec!

👉 Poslední šance na zlato? Nejen Messi, ale také Belgie či Chorvaté

Klasickou zábavou je v těchto zemích pochopitelně i jízda pouští. Ať už jde o džípy či čtyřkolky, vybere si každý. Jízda dunami je zážitkem sama o sobě, ale co teprve, když zapadá slunce!

Zdroj: pixabay.com

Famózní architektonické zážitky pak nabízí dvojice staveb. Tou první je Národní muzeum, které se otevřelo teprve v roce 2019. Druhou stavbou je také muzeum, ale tentokrát Islámského umění. Na světě nenajdete rozsáhlejší kolekci. Obě muzea tak nabízejí nejen parádní pohled zvenčí, ale také ideální příležitost k nakouknutí do tamní kultury.

👉 Jak vidí MS v Kataru sázkovky? Kanárci favority, ostudu udělá Kostarika

A nakonec sice to nejzákladnější, ale dost možná to nejkouzelnější. Promenáda Corniche se táhne kolem celého zálivu. Je nádherně upravená, z jedné strany šplouchají vlny, z druhé se kývou palmy. K tomu všemu parádní výhled na mrakodrapy, které v žádné arabské metropoli nemohou chybět.

Katar nabízí mnohem více než jen fotbal. Jistě, nejlepší zápasy na planetě jsou skvělým lákadlem, ale jakmile skončí dění na trávníků, nebudete se nudit ani mimo stadion. Podívejte se na naši nabídku a leťte s námi. Katar čeká! Na objednávku zájezdu ještě pořád není pozdě.

👉 Než se MS v Kataru rozjede na plné pecky, zkraťte si dlouhou chvíli naším exkluzivním seriálem o historii světových šampionátů!