Vychytá Tomáš Vaclík hvězdy Bílého baletu i podruhé?

píše Pavel Pubal

Stále ještě přemýšlíte, zda s námi vyrazit na ten nejlepší světový fotbal? Pokud ano, teď je ten správný čas! V rámci lednové výprodeje pro vás chystáme za velmi nízké ceny zájezd na utkání španělské ligy mezi Realem Madrid a Sevillou na Santiago Bernabéu. Slavný stadion, šestý největší v celé Evropě, už zažil od svého otevření v roce 1947 nespočet historických bitev, hned třikrát se na něm hrálo finále Ligy mistrů a lednové utkání dvou špičkových celků španělského fotbalu bude jistě patřit mezi další památné duely s elektrizující atmosférou.

První vzájemný zápas na konci září totiž doma ovládla Sevilla senzačně 3:0, když se o góly podělili André Silva (2) a Ben Yedder. Cenné čisté konto v utkání vychytal reprezentační gólman Tomáš Vaclík, který zažívá parádní vstup do Primera Division. Po letním příchodu ze švýcarské Basileje, s níž vyhrál tři mistrovské tituly, si devětadvacetiletý brankář okamžitě vybojoval post jedničky mezi tyčemi a uchvátil odborníky španělského fotbalu. Podaří se mu vynulovat všechny hvězdy Bílého baletu i v odvetě na slavném Santiago Bernabéu?

Doba po Ronaldovi. Využije Sevilla trápení favoritů?

Real Madrid má co napravovat. Pod novým trenérem Julenem Lopeteguim – a zejména po odchodu možná nejlepšího fotbalisty současnosti Cristiana Ronalda do Juventusu – se královskému klubu vstup do nového ročníku nepovedl. Družstvo kolem kapitána Sergia Ramose brzdí zranění klíčových hráčů, možná únava po náročné minulé sezoně, kterou si většina kádru ještě protáhla na mistrovství světa v Rusku, a také kolísavá forma jednotlivců. Nejslavnější klub světa zatím hledá svou tvář a nové ofenzivní lídry, kteří převezmou Ronaldovu pozici. Naopak Sevilla rovněž pod novým koučem Pablo Machínem šlape a zdá se, že by mohla zaútočit dokonce na mistrovský titul. Parádní formu na úvod sezony potvrzuje především už zmíněná dvojice zabijáků André Silva a Ben Yedder, kterou ze záložní řady doplňují zkušený Ever Banega nebo odchovanec Realu Madrid Pablo Sarabia, pro něhož bude tento zápas jistě velmi prestižní. Udrží Sevilla svou formu a sesadí duo Real Madrid – Barcelona, které vládne posledním ročníkům La Ligy? Od sezony 2003–04, kterou ovládla Valencia, se to povedlo pouze Atléticu Madrid v ročníku 2013–14.

Samotné hlavní město Španělska nabízí nespočet možností, jak strávit volný čas mimo samotné utkání. Ale pokud chcete nasát atmosféru španělského velkoklubu už před zápasem, nabízí se návštěva prohlídky stadionu – takzvaná Tour Bernabéu, při níž na vás doslova dýchne celá historie klubu. Projdete si nádherné muzeum se všemi slavnými milníky Bílého baletu, podíváte se i do kabiny nebo na střídačku Los Merengues a odvezete si s námi další nezapomenutelný fotbalový zážitek. Vyrazte s FotbalTour za zábavou!