AKTUALIZOVÁNO | Koronavirus: informace a pokyny pro cestující CK FotbalTour.cz


Také se říká, že všechno zlé je pro něco dobré. A to platí i pro aktuální dění ve světě. Jak ovlivní koronavirus naše cestovatelské plány?Odpovědi na nejčastější otázky najdete v tomto textu.
  1. MÁTE OBJEDNANÝ ZÁJEZD / VSTUPENKY U CK FOTBALTOUR.CZ?

V naší CK děláme vše pro organizaci nezapomenutelných sportovních zážitků, to je naše hlavní pracovní náplň. V otázkách bezpečnosti a zdravotní situace v zahraničí se spoléháme na odborníky a příslušné orgány.

Více než 30-členný tým naší CK pozorně sleduje aktuální situaci a prohlášení českých i mezinárodních institucí.

Situace se vyvíjí napříč jednotlivými zeměmi v zahraničí různorodě, po vyhlášení mimořádného stavu na území ČR (od pátku 13.3.2020) platí přísné opatření a omezení. Možné scénáře Vaší objednávky vstupenek / zájezdů v CK FotbalTour.cz:

a) Pokud Ministerstvo zahraničních věcí a evropských záležitostí ČR nevydá zákaz cestovat do dané destinace, nebo odpovědný úřad příslušné země neprohlásí danou lokalitu „za uzavřenou“, není důvod k panice a vaše objednávka služeb v naší CK bude řádně připravena.

b) Pokud preferujete preventivně nevycestovat na objednanou sportovní akci, je třeba postupovat podle našich obchodních podmínek (odstavec VIII .: Odstoupení od smlouvy), které byly součástí vaší objednávky.

c) Pokud dojde k vydání zákazu cestovat do dané destinace nebo k uzavření dané destinace, kontaktuje CK FotbalTour.cz dotyčné klienty a následuje refundační řízení

d) Jestliže oznámí organizátor zápasu zrušení akce nebo odehrání akce bez diváků, kontaktuje CK FotbalTour.cz dotyčných klientů a následuje odškodnění řízení.

e) pokud dojde ke zrušení dopravního spojení, resp. uzavření letiště, kontaktuje CK FotbalTour.cz dotyčné klienty a následuje odškodnění řízení

2. MÁTE OBJEDNANÝ ZÁJEZD U JINÉ CK?

V první řadě se přesvědčte, že společnost se kterou máte uzavřenou smlouvu, splňuje zákonnou podmínku pro provozování cestovní kanceláře a má uzavřené aktuální pojištění pro případ úpadku cestovní kanceláře (Pojistné dokumenty CK FotbalTour.cz jsou k nahlédnutí ZDE)

V případě pozitivního výsledku lze očekávat seriózní řízení ze strany dané CK a podobný postup, jako ilustrujeme v předešlém bodě 1.

Kromě povinného pojištění pro případ úpadku CK disponuje CK FotbalTour.cz i speciální nabídkou cestovního pojištění, které je vyrobeno na míru k naší nabídce a doporučujeme ho všem klientům, kteří projeví zájem o sportovní zájezdy.

Kromě tradičního krytí nákladů spojených se zdravotními problémy vzniklými během zájezdu (obsahují i ​​klasické cestovní pojištění jiných subjektů) zahrnuje náš produkt i pojištění pro případ storna zájezdu a krytí výdajů spojených s nezbytným setrváním v zahraničí v případě prohlášení výjimečné situace (tzv. Karanténa).

Jinými slovy, klienti CK FotbalTour.cz mají jedinečný přístup k nadstandardnímu pojistnému produktu, jaký na českém trhu nemá konkurenci.

3. JAK SE CHOVAT PŘI MIMOŘÁDNÉM STAVU

Požadavky vás, našich klientů, z nás udělali profesionály. Naše vlastní nároky na úroveň našich služeb z nás udělali zkušené cestovatele, kteří jsou v těchto časech připraveni poradit.

Masivní medializace onemocnění přinesla mezi lidi několik otázek, sumarizujeme pro vás nejdůležitější odpovědi

  • Co vlastně dělat? Hlavně zachovat chladnou hlavu a nepodlehnout stresu. Ten samotný může zhoršit zdravotní situaci.
  • Jak se chránit před virem? Pravidelně si myjte ruce, při kýchání či kašlání používejte jednorázové kapesníky a podpořte svou imunitu zdravou životosprávou a preferujte pohyb.
  • Je důvod k preventivním nákupů v obchodech se základními životními potřebami? Není. Alespoň pro racionální smýšlejících lidí. Bulvární média dělají z tématu senzaci a preferují levnou publicitu před odpovědnou žurnalistikou.

Kde hledat relevantní informace?

Naše rady na závěr:

  • Dopřejte si přísun kvalitních a ověřených informací při rozhodování o příštím výletu či dovolené, drtivá většina zemí je nadále bezpečná.
  • Dodržujte základní hygienické návyky, kterými můžete zabránit dalšímu šíření viru nebo jiným onemocněním.
  • Máte rádi first minute / last minute nabídky? Aktuální koronavirus snižuje poptávku po dovolených a zájezdech, čímž se snižují i ceny za tyto služby. Z nabídky FotbalTour.cz doporučujeme akční darkové poukázky