Videoblog: fotbalové lahůdky, na které se vyplatí počkat

Na přečtení následujícího textu vám stačí 2 minuty, obsahuje 7 videí.

Období trápení pro každého fotbalového fanouška. Kvůli pandemii se hraje (téměř) zcela bez diváků a ty největší zápasy jsou k dispozici pouze na dálku. Přeneste se však na chvíli na stadiony a vychutnejte si emoce, na které se vyplatí počkat. Máte svého favorita?

Hymna, ze které naskakuje husí kůže

Jen přehrání videa You’LL Never Walk Alone je elektrizující. Zažít ho přímo na Anfield? Nepopsatelné emoce. 40 tisíc rozvášněných fanoušků zpívá legendární hymnu Liverpoolu, která patří mezi nejvydařenější hudební díla ve fotbalovém světě.

Jedineční příznivci na San Siru

Ne nadarmo je fotbal v Itálii náboženstvím. A když k tomu přidáme jižanský temperament, pak vznikají takové fenomenální chorály jako na San Siru. Pastva pro oči i uši, ale zejména zážitek na celý život. Neustále gestikulující a živí fotbaloví fanoušci v Miláně prožívají každý moment na hřišti. A takto se baví fotbalem ještě před zápasem…

Žluto-černá armáda hlasů

Úžasně ohlučujúci Gelbe Wand (nebo v překladu Žlutá stěna) je snem každého fanouška Borussie. Jižní tribuna Signal Iduna Parku je ozdobou německého i světového fotbalu. Fotbalisté Dortmundu se mohou spolehnout na jedno: nezáleží na tom, jaký je výsledek, Gelbe Wand zde bude vždycky.

Bělehradská porce pro náročné

Atmosféra pro opravdové fajnšmekry. Souboj Zvezdy a Partizanu patří mezi největší derby zápasy na světě. Není divu, že tamní fanoušci dokáží vytvořit velkolepé chorea a trošku na stadionu přitopit.

Když je fotbal vaším životem

Stadion, který si užíval Diego Maradona či Marek Hamšík. Stadio San Paolo, nedávno přejmenovaný na Estadio Diego Armando Maradona, je památným komplexem na jihu Itálie, panuje na něm skvělá atmosféra. Horkokrevní Neapolčané reagují na každou situaci – podobně jako v Miláně. Jejich odevzdanost klubu je obdivuhodná a je nejen inspirací, ale i zkouškou vašich ušních bubínků.

Skotský souboj hlasivek

Pověstné Old Firm Derby mezi Celticem a Rangers kromě 132leté historie přináší na stadion stejně pestrou atmosféru. Skotské popěvky neustále pohánějí hráče jednoho či druhého klubu. Celtic i Rangers se také neustále předbíhají v tabulce domácí soutěže. Aktuální sezóna je v režii svěřenců Stevena Gerrarda.

Argentinské tango na stadionu

Když po jihoamericku, tak divoce. To je atmosféra zápasů mezi Boca Juniors a River Plate. Souboj, označovaný jako Superclásico, je pro místní obyvatele přímo svatou záležitostí. A kdo by nechtěl zažít pořádný argentinský fotbal s rozvášněným davem na tribunách?


FOTO: pixabay.com